foto

Maurice LaMarche

  • nar. 30.3.1958 (62 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Kanadský dabér Maurice Lamarche se narodil v roce 1958 dne 30. března v Torontu v Ontariu v Kanadě. Vyrůstal v Timmins v Ontariu. Svůj talent si uvědomil, když vystoupil jako stand up komik na střední škole. Později se přestěhoval do New Yorku, kde vystupoval jako stand up komik. Ve věku 22 let se přestěhoval do Los Angeles, kde začal pracovat jako dabér.

Jeho nejznámější dabérskou práci je role Kifa Krokera v americkém animovaném seriálu Futurama. Jeho první film Easter Fever byl už v roce 1980. Kromě toho, že daboval ve Futuramě, daboval také v seriálech a filmech o Tomovi a Jerrym, Looney Tunes, Simpsonovi, Casper, Scooby Doo nebo Batmanovi. V roce 1980 se objevil v kanadském pořadu The Alan Thicke Show. V roce 1999 se objevil televizním pořadu The Howie Mandel Show.

V roce 1998 získal cenu Annie Awards za vynikající mužský výkon v seriálu Pinky, Elmyra & the Brain. V soukromém životě je ženatý s Robin Eiseman.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2019 Scooby-Doo! and the Curse of the 13th Ghost (TV film)
2017 Arnoldovy patálie v džungli (TV film)
Batman vs. Two-Face
CarGo
What Lives Under the Bed
2016 Zootropolis: Město zvířat
2015 Looney Tunes: Králíkův útěk
2014 How Murray Saved Christmas (TV film)
2013 Gumshoe
Ledové království
2012 Batman: Návrat Temného rytíře, část 1.
2008 Futurama: The Lost Adventure
Mrtvý vesmír
Tripping the Rift: The Movie
2007 A Life in Words and Music - vyp.
Holly Hobbie a její přátelé: Navždy přátelé
2006 Casper a strašidelná škola (TV film)
Holly Hobbie a její přátelé: Vánoční přání
Mezi námi zvířaty
Queer Duck: The Movie
RINTINŤULPAS
Svátky vem kačer
2005 Inspektor Gadget, případ létajícího draka
2004 Balto 3
Comic Book: The Movie
Hare and Loathing in Las Vegas
Party Wagon (TV film)
Search for Mickey Mouse, The
Team America: Světovej policajt
Tři mušketýři
2003 101 dalmatinů II: Flíčkova londýnská dobrodružství
Looney Tunes: Reality Check
Looney Tunes: Stranger Than Fiction
2002 Arnoldovy patálie
Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Balto na vlčí stezce
Dennis the Menace in Cruise Control (TV film)
Inspector Gadget's Last Case: Claw's Revenge (TV film)
Tom a Jerry: Kouzelný prsten
2001 Mickeyho kouzelné Vánoce
2000 Alvin a Chipmunkové - Setkání s vlkodlakem
Život a dobrodružství Santa Clause
1999 Animaniacs: Wakko's Wish
Inspector Gadget: Gadget's Greatest Gadgets
1998 The Wacky Adventures of Ronald McDonald: Scared Silly
1997 Bugs Bunny's Funky Monkeys
Lepší už to nebude
1996 Charlie 2: Všichni pejskové přijdou do nebe
Siegfried & Roy: Masters of the Impossible
Space Jam
1995 Carrotblanca
Nanny Christmas Special: Oy to the World, The (TV film)
Pinky & the Brain Christmas Special, A (TV film)
Tiny Toon Adventures: Night Ghoulery (TV film)
1994 Ed Wood
Scooby-Doo: Arabské noci (TV film)
1992 Dobrodružství Tinyho Toona: Jak jsem prožil prázdniny
Inspector Gadget Saves Christmas (TV film)
Senzační svět
1986 Amazing Adventures of Inspector Gadget, The
1984 Princess Who Had Never Laughed, The (TV film)
1983 Funny Farm, The
Rock & Rule
1981 Dennis the Menace in Mayday for Mother (TV film)
1980 Easter Fever (TV film)

TV seriály

2020 Animaniacs (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
Star Trek: Lower Decks (TV seriál)
Much Ado About Boimler (S01E07)
Rick a Morty (TV seriál)
Star Mort: Rickturn of the Jerri (S04E10)
The Vat of Acid Episode (S04E08)
Never Ricking Morty (S04E06)
2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
When The Yogurt Took Over (S01E06)
The Rocketeer (TV seriál)
Greenovi ve velkoměstě (TV seriál)
Cricket's Place/Volunteer Tilly (S01E30)
Rick a Morty (TV seriál)
One Crew Over the Crewcoo's Morty (S04E03)
The Old Man and the Seat (S04E02)
2018 Greenovi ve velkoměstě (TV seriál)
Big Deal/Forbidden Feline (S01E20)
Rozčarování (TV seriál)
Pád říše (S01E10)
Sám sobě věrný (S01E09)
Hranice nesmrtelnosti (S01E08)
další epizody (9)
The Neighborhood (TV seriál)
Welcome to the Repipe (S01E02)
2017 Les zinzins de l'espace (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
The Rickchurian Mortydate (S03E10)
The ABC's of Beth (S03E09)
Morty's Mind Blowers (S03E08)
další epizody (6)
Americký táta (TV seriál)
The Long Bomb (S14E18)
2016 The Powerpuff Girls (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Speciální čarodějnický díl XXVII (S28E04)
2015 DC Super Hero Girls (TV seriál)
Looney Tunes: Nové příběhy (TV seriál)
Star proti silám zla (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Interdimensional Cable 2: Tempting Fate (S02E08)
The Ricks Must Be Crazy (S02E06)
Get Schwifty (S02E05)
další epizody (4)
Brickleberry (TV seriál)
Cops and Bottoms (S03E11)
2014 7T (TV seriál)
Penn Zero: Hrdina na půl úvazku (TV seriál)
Sonic Boom (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Ricksy Business (S01E11)
Raising Gazorpazorp (S01E07)
M. Night Shaym-Aliens! (S01E04)
Legenda Korry (TV seriál)
The Stakeout (S03E09)
The Terror Within (S03E08)
Old Wounds (S03E06)
další epizody (4)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Betty (S05E48)
Simpsonovi (TV seriál)
Simpsorama (S26E06)
Šáša na odpis (S26E01)
Vševidoucí brýle (S25E11)
další epizody (4)
2013 Rick a Morty (TV seriál)
Lawnmower Dog (S01E02)
Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
Brickleberry (TV seriál)
A-Park-a-Lypse (S02E13)
My Favorite Bear (S02E12)
Trip to Mars (S02E11)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Wizards Only, Fools (S05E26)
Futurama (TV seriál)
Mezitím (S07E26)
Vražda v Planet Expresu (S07E24)
Hra o tóny (S07E23)
další epizody (11)
Simpsonovi (TV seriál)
Školní lavice a pravice (S25E06)
Po čem animované ženy touží (S24E17)
Konec světa za dveřmi (S24E09)
2012 Legenda Korry (TV seriál)
Odkaz minulosti (S01E09)
Odhalení (S01E03)
Robot a příšerka (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Přírodňárna (S07E13)
Viva Mars Vegas (S07E12)
Hon na robolišku (S07E11)
další epizody (12)
Simpsonovi (TV seriál)
Řeka slz (S24E01)
2011 Dan Vs. (TV seriál)
Looney Tunes: Úžasná show (TV seriál)
Transformers - Roboti záchranáři (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Wizard Battle (S03E08)
Americký táta (TV seriál)
Home Wrecker (S07E17)
Futurama (TV seriál)
Reinkarnace (S06E26)
Rychlé čipy (S06E25)
Bojovníci s rýmou (S06E24)
další epizody (11)
Simpsonovi (TV seriál)
Vzteklej fotr ve filmu (S22E14)
2010 Jonah Hex: Motion Comics (TV seriál)
Scooby Doo: Záhady s.r.o. (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Malý kabelový kabaret (S06E21)
Sváteční spektákl (S06E13)
Mutanti se bouří (S06E12)
další epizody (14)
Simpsonovi (TV seriál)
Hrátky s Montym (S22E06)
Srdcový šerif (S21E18)
Tenkrát ve Springfieldu (S21E10)
2009 The Super Hero Squad Show (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Fialový trpaslík 4/4 (S05E16)
Fialový trpaslík 3/4 (S05E15)
Fialový trpaslík 2/4 (S05E14)
další epizody (8)
Simpsonovi (TV seriál)
Waverly Hills 9021-D´Oh (S20E19)
Půjčka na oprátku (S20E12)
2008 Futurama (TV seriál)
Milion a jedno chapadlo 4/4 (S05E08)
Milion a jedno chapadlo 3/4 (S05E07)
Milion a jedno chapadlo 2/4 (S05E06)
další epizody (8)
Simpsonovi (TV seriál)
Nebezpečné zatáčky (S20E05)
2007 Random! Cartoons (TV seriál)
Tak & the Power of Juju (TV seriál)
Hvězdné hádky (TV seriál)
Tragically Whip (S03E13)
Battle of the Bulge (S03E12)
Extreme Takeover (S03E11)
další epizody (13)
Simpsonovi (TV seriál)
Manželé a podnikatelky (S19E07)
Speciální čarodějnický díl (S19E05)
Jak si Kent pustil pusu na špacír (S18E22)
další epizody (5)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Neohlížej se (S01E02)
Náhradníci (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Osudy dobrého vojáka Homera (S18E05)
Speciální čarodějnický díl (S18E04)
Zdánlivě nekonečný příběh (S17E13)
2005 Kočkoškrab (TV seriál)
Loonatics Unleashed (TV seriál)
My Gym Partner's a Monkey (TV seriál)
Hvězdné hádky (TV seriál)
Six, Lies and Videotape (S02E13)
Chode's Near Death-Experience (S02E12)
Creaturepalooza (S02E11)
další epizody (13)
Griffinovi (TV seriál)
Peterova televize (S04E14)
2004 Hvězdné hádky (TV seriál)
Android Love (S01E13)
Love Conquers All... Almost (S01E12)
Emasculating Chode (S01E11)
další epizody (13)
2003 Evil Con Carne (TV seriál)
Kačer Dodgers (TV seriál)
Kid Notorious (TV seriál)
Sabrina's Secret Life (TV seriál)
Stripperella (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Smlouva s Roboďáblem (S04E18)
Afryodisiakum (S04E17)
Tři sta babek (S04E16)
další epizody (10)
2002 Pětka statečných (TV seriál)
Whatever Happened to Robot Jones? (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Kam se dosud žádný fanoušek nevydal (S04E11)
Nikdo to rád horké (S04E08)
Čtyři z rakety a pes (S04E07)
další epizody (14)
2001 Myšmaš Kabaret (TV seriál)
Obloukovi (TV seriál)
Father of the Bribe (E13)
The Golden Child (E06)
Heroine Addict (E05)
další epizody (4)
Samuraj Jack (TV seriál)
Jack and the Gangsters (S01E12)
Šikula a šikulkové (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Rozval Roswell (S03E19)
Nebezpečné robo-známosti (S03E15)
Tak skáče čas (S03E14)
další epizody (14)
The Critic (TV seriál)
Pearl Harbor (S03E10)
Broadway (S03E09)
Harry Potter, Planet of the Apes (S03E08)
další epizody (8)
2000 Harvey Birdman, Attorney at Law (TV seriál)
Poochini's Yard (TV seriál)
Futurama (TV seriál) - herec, vyp.
Jak ztratit holku za 1000 let (S02E19)
Kvílení autodlaků (S02E18)
Zachraňte vojína Bendera (S02E17)
další epizody (12)
The Critic (TV seriál)
Mission: Impossible 2, Gladiator, Gone in 60 Seconds (S03E02)
X-Men (S03E01)
1999 Chimp Channel, The (TV seriál)
Dilbert (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
První společné V. V. ce (S02E04)
Do voleb hlava nehlava (S02E03)
Brannigan vrací úder (S02E02)
další epizody (14)
Mickey Mouse Works (TV seriál)
Queer Duck (TV seriál)
Sonic Underground (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Revenge of the Lutefisk (S03E21)
De-Kahnstructing Henry (S03E13)
1998 Gadget Boy's Adventures In History (TV seriál)
Histeria! (TV seriál)
Pinky, Elmyra & the Brain (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Peggy's Pageant Fever (S03E06)
Death of a Propane Salesman (S03E01)
Peggy's Turtle Song (S02E22)
další epizody (4)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
Star Warners (S04E07)
The Legendary Tail / Project BRAIN (S04E06)
The Pinky and the Brain Reunion Special (S04E05)
další epizody (17)
1997 Bláznivý svět Texe Averyho (TV seriál)
Channel Umptee-3 (TV seriál)
Extreme Ghostbusters (TV seriál)
Home to Rent (TV seriál)
Johnny Bravo (TV seriál)
Pepper Ann (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Arrow Head (S02E03)
Texas City Twister (S02E02)
Vesmírní troubové (TV seriál)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
Pinky at the Bat / Schpiel-Borg 2000 (S03E23)
The Tailor and the Mice / Bah, Wilderness (S03E22)
Operation: Sea Lion / You Said a Mouseful (S03E21)
další epizody (27)
1996 Arnoldovy patálie (TV seriál)
Captain Simian & The Space Monkeys (TV seriál)
Dexterova laboratoř (TV seriál)
Road Rovers (TV seriál)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
The Mummy / Robin Brain (S02E08)
A Little Off the Top / Megalomaniacs Anonymous (S02E07)
Welcome to the Jungle (S02E06)
další epizody (13)
1995 Adventures of Hyperman, The (TV seriál)
Freakazoid! (TV seriál)
Gadget Boy and Heather (TV seriál)
Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
A Pinky & the Brain Christmas (S01E08)
Napoleon Brainaparte (S01E07)
TV or Not TV (S01E06)
další epizody (8)
The Twisted Tales of Felix the Cat (TV seriál)
The Critic (TV seriál)
I Can't Believe It's a Clip Show (S02E10)
Dukerella (S02E09)
Frankie and Ellie Get Lost (S02E08)
další epizody (10)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Oy to the World [animated] (S03E14)
Simpsonovi (TV seriál)
Zrodila se hvězda (S06E18)
1994 Beethoven (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
The Critic (TV seriál)
A Pig Boy and His Dog (S01E13)
Uneasy Rider (S01E12)
A Day at the Races and a Night at the Opera (S01E11)
další epizody (13)
Where on Earth Is Carmen Sandiego? (TV seriál)
1993 Animáci (TV seriál)
Mighty Max (TV seriál)
Problem Child (TV seriál)
Zbrklík (TV seriál)
Batman (TV seriál)
The Man Who Killed Batman (S01E49)
1992 Malá mořská víla (TV seriál)
The Plucky Duck Show (TV seriál)
1991 Kde je Wally? (TV seriál)
Taz-mánie (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
20,000 Leagues Under the Street (S07E04)
Attack of the B-Movie Monsters (S07E03)
Not Now, Slimer! (S07E02)
další epizody (4)
1990 Attack of the Killer Tomatoes (TV seriál)
Captain Planet (TV seriál)
Drobečkové (TV seriál)
G.I. Joe (TV seriál)
Gravedale High (TV seriál)
Letohrátky (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
The Magnificent Five (S06E16)
Busters in Toyland (S06E15)
Very Beast Friends (S06E14)
další epizody (16)
1989 The Real Ghost Busters (TV seriál)
Slimer Streak (S05E21)
Loose Screws (S05E20)
Revenge of the Ghostmaster (S05E19)
další epizody (21)
1988 Slimer! And the Real Ghostbusters (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
The Brooklyn Triangle (S04E08)
Follow That Hearse (S04E07)
Short Stuff (S04E06)
další epizody (8)
1987 D.C. Follies (TV seriál)
My z Kačerova (TV seriál)
Kačer se železnou maskou (S01E56)
Příběhy Pepka námořníka (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
Transylvanian Homesick Blues (S03E13)
Camping It Up (S03E12)
The Copycat (S03E11)
další epizody (78)
1986 Dennis - postrach okolí (TV seriál)
Popples (TV seriál)
The Real Ghost Busters (TV seriál)
Xmas Marks the Spot (S01E13)
Janine's Genie (S01E12)
Citizen Ghost (S01E11)
další epizody (13)
1984 Transformers (TV seriál)
1983 Inspektor Šikula (TV seriál)

Dokumentární

2016 Ghostheads
2013 I Know That Voice

Video kompilace

2009 Futurama: Fialový trpaslík (video kompilace)
2008 Futurama: Benderova hra (video kompilace)
Futurama: Milion a jedno chapadlo (video kompilace)
2007 Futurama: Benderovo parádní terno (video kompilace)

Host

TV pořady

2006 Sexy celebrity (TV pořad)
1998 Howie Mandel Show, The (TV pořad)