Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady absolutně není co řešit v rámci hodnocení!! :DD Tak úchvatnou reakci na grindhousy a B-éčkový akční filmy pitomých 80. let jsem nikdy neviděl. Navíc tak excelentně povedenou!!! Je to prdel, je to nesmírně zábavný, má to skvělý nápady a v rámci perfektního stylu si divák senilního věku, jako jsem já, živě zavzpomíná na svoje mládí, vysedávání nonstop u VHS-ek, paření videoher na Commodore Amiga 500+ (Verbale, Atari je srajda, zřejmě pocházím ze zámožnější rodiny :-DD ) atd. ,atd. Jedinný, co mi brání v plném počtu je hrozně krátká stopáž, která způsobila pocit který nemám vůbec v lásce: "Já chci ještě!! Chci víc!!". Ten film je jak anglickej crack, dostanete pecku do hlavy o jaké se vám nesnilo, královsky se bavíte a najednou je to pryč. Nevím jakým způsobem dát vědět autorům, že chci ještě!! :)) Další díly nebo klidně celovečerák, protože tomuhle já říkám umění. Bojová scéna s náckama bez střihu, která snoubí real martial-arts s videoherními bojovkami zejména stylu Mortal Kombat, a to bez střihu je pastvou pro oči. Tohle jo jo jo!! Chci víc, I´m addict ... ale to už snad ví každej, teď jsem addict-sadist ještě na "Kung Fury drug" ... :))) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Od zapnutí téhle megapecky jsem si chrochtal blahem a mé zornice si ponechávaly rozšířený stav! Po nažhavení napumpovaným trailerem nezbývalo než netrpělivě čekat a konečně je to tu! Kung Fury je crowdfundingový projekt, který vzdává hold brakům z let 80. a je stejně tak obrazově stylizovaný. Vůbec to "plastické vzezření obrazu" mě už v traileru hodně zaujalo, protože je něčím zvláštní a ještě jsem se s ním nesetkal. Samotný film je explozivní náloží znamenitých nápadů a má to šmrnc. Takovéhle šílené propojení kung fu, nácků, Adolfa, dinosaurů, vikingů, gangsterů, laserů a já nevím čeho ještě dalšího, muselo Davida Sandberga v představách strašit hodně dlouho. Po celou dobu si mini-film drží nadhled a je prošpikován těmi největšími akčními klišé jaké mohou jen existovat. Co by to bylo za osmdesátky bez synťáků a 8-mi bitů, které jsou rafinovaně zakomponovány do hudební složky. Opravdu, tahle půlhodina utekla tak rychle a nelze se ubránit dojmu, že Kung Fury je v příběhu zatraceně okleštěno. Zasluhovalo by si to celovečerák a vzhledem k tomu raketovému růstu počtu shlédnutí ode dne zveřejění (2 dny poté přes 6 mil.!!!) si myslím, že nás určitě nemine. Tvůrci mají koukám všechno dobře připraveno a samotná propagace funguje na plné obrátky. Už i cameo poloboha Davida Hasselhoffa v titulním klipu True Survivor hovoří za vše (ale též ve filmu). Nechci být prorokem, ale budoucí onálepkování nového kultu na sebe nenechá dlouho čekat. Celý kraťas ke zhlédnutí ZDE. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Kreativita? Nápady? Nostalgia? Ale prosím vás! Veď Kung Fury sú iba dohromady zbúchané atribúty (dinosaury s laserom uprostred čela, vikingské sexi bojovníčky, obrí boh, zmagorení Nazis, zmutovaní auto-roboti, policajt s hlavou dinosaura atď. atď. atď.) C-éčkovej filmovej produkcie, ale bez jasnej vízie. Takto trápne predsa nevyzerali ani 80. roky a keď už na nich chcem spomínať tak tá najjednoduchšia cesta je vziať akúkoľvek blbosť z lacnej video-produkcie a napchať ju do filmu s ďalšími blbosťami z vtedajšej lacnej video-produkcie. Absurdita, ani hranice tvorcov tu tak nepoznajú mieru a všetko je nahádzané na seba bez akéhokoľvek konceptu. Kde je tá kreativita? Prvých päť minút som nad tým celkom žasol (v tom dobrom slova zmysle), no tento koncept nemá ani pri krátkej pol hodinovej dĺžke čo ponúknuť, než iba neustále vŕšenie nezmyslov na seba. Kde sú tie nápady? Keby to bolo aspoň vtipné, ale je to iba s každou sekundou čo najviac prestelené. Chápem, že to bol zámer, ale toto je veľmi lacný a prvoplánový spôsob, ktorý nemá to s 80-tkami nič spoločné. Ono totiž nestačí synthpopová hudba a schválne lacné triky, aby som sa zavďačil minulej dekáde. Kde je tá nostalgia? CELKOVO: 1* (2/10) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nehorazne jsem se na tuhle ujetost těšil! Na začátku jsem z některých scén umíral smichy. Hlavně mě nejvíc dostal nasranej hrací automat co všechny fuckoval. Hitler jako zaporak taky dobrý, hackerman a gladiatori, thor.. dobre postavy ale ty přehnaný scénky byli stejně nej. Mrzelo mě ze ta půl hodinka utekla tak rychle. I když ono by to možná omrzelo kdyby to bylo delší na tom konci už jsem se tolik nenasmal. Na amatérský počin ale hodně Supr. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale tuhle zhulenou kanonádu šílených nápadů si nelze užít ani jako extrémně nadsazenou parodickou poctu (leda, že by mi bylo tak o 20 let míň). Absolutně bezkoncepční megabizár, v němž je možné úplně, ale ÚPLNĚ vše (např. aby parťák hlavního hrdiny měl hlavu triceratopse). I navzdory krátké stopáži jsem měl problém to vůbec dokoukat. 20 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Hláška „Don't hassle the hoff“ naráža na parodický hudobný videoklip od The Boy Cruise, kde hrá David Hasselhoff hlavnú úlohu. (ywo666)
  • Film si odbil svoju premiéru na festivale v Cannes 2015 a v ten istý deň i na serveri YouTube. (toi-toi)
  • Film je možné pozrieť si zdarma na oficiálnej stránke: www.kungfury.com. (Gothar)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama