Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (207)

Babous 

všechny recenze uživatele

Po filmu Safe Haven bylo tohle velice příjemné překvapení. Jasně, červená knihovna jak vyšitá, ale když je nálada, tak proč ne! Hezký dojemný příběh o dvou časových liniích, o umění a samozřejmě o lásce (jinak by to nebyl Sparks). Závěr trochu moc pohádkový na to, aby tomu člověk mohl uvěřit, ale o to v tomhle žánru jde. Takže pro příjemný večer doporučuju - už kvůli sympatickému Scottu Eastwoodovi, který je celý táta. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná romantika, která na mě zapůsobila a to hlavně přidanou hodnotou, kterou představovalo vracení se v čase a vyprávění moc sympatickým staříkem. Na můj vkus to bylo moc dlouhé, ale za podívání určitě stálo a to už kvůli potomkům tří filmových legend. Navíc ve finále pěkný konec, ale to už se nechte překvapit. 80% ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Automobilová nehoda jakožto spojnice dvou romantických příběhů s láskyplnými postavami a líbivými herci, přičemž castingem to tenhle film naprosto vyhrál. Britt je krásná a její projev se mi zatím vždy líbil. Scott... stačí pohled na něj a víte, že je Eastwood, atd až po stárnoucího Alana. Westernové prostředí, fajn hudba, skvělá kamera, kdy scény samotného ródea berou dech, špetka toho malířského umění, chcete-li patlanic (Scott, ač mám obrázky rád, to vystihl celkem trefně) a dva spletené milostné příběhy, které dojmou tak akorát, avšak o to více prozáří. Dlouhé čekání se vyplatilo a bylo mi naservírováno přesně to, v co jsem doufal. Doslova film na zakázku, který se jistě nestane klasikou, originalit tu vskutku není, ale o to víc jej budu mít rád. ADEPT DO TOP. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film má hned několik nedostatků, zároveň i přebytků, bohužel se ale navzájem nevyvažují. Za hlavní mínus považuji upřednostnění docela nezajímavého současného rámcového příběhu, který ve spojení s příjemně (hlavně díky obsazení kombinace Chaplin-Huston) ztvárněným retrospektivním vyprávěním pokulhává. Snaha navázat dva příběhy jejich podobnostmi (totiž spíš vzájemnou rozdílností partnerů obou párů) pak působí velmi plánovaně a zanechává pocit konstruovanosti. Jsou zde i drobné, avšak zásadní chyby typu: teď nám donesli večeři na bar, tak jo, jednou do toho šťouchneme a jdeme pryč. Člověk pak přemýšlí i nad vztahem s nejlepší kamarádkou. Působí podezřele, když se tzv. nejlepší kamarádka hlavní postavy neukáže během její největší krize jako podpora, naopak už o ní není vůbec řeč. To diváka vždycky vyhodí z konceptu. Přebytky se týkají hlavně filmových klišé, za všechny mluví využití deště snad v každé trochu dramatické scéně. Všichni musí být mokří, jinak se to přece ani nedá autenticky zahrát... nebo ne? (Pozitivum na závěr: pohádkové zakončení v podobě zkoušky alá sůl na zlato se povedlo.) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh o lásce a touze stát se nejlepším jezdcem rodea. Po těžkém pádu se Luke po roce opět vrací, aby dokázal že je nejlepší. Po jízde, kdy pokoří býka pozná krásnou Sophii a přeskočí mezi nimi jiskra. Ona zarytá do umění a připravena na novou práci v new yorku, on zatvrzelí touhou vyhrát titul rodea. Do cesty jim vstupuje stařík, kterého zachrání přo autonehodě i s tajemnou krabicí fotografií, ve které se skrývá jeho život i láska. Ani netuší, co pro ně svým vyprávěním udělá a že jim změní životy.. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)

Reklama

Reklama