Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, aj keď to bola taká tá typická sladká snímka a tie zrovna moc nemusím. Ale ako romantický film dobre natočené, zaujímaví herci a celkom zaujímavé príbehy - aj keď ten príbeh staršieho muža a jeho lásky bol o dosť zaujímavejší, ako príbeh mladšieho páru. Mladý Scott Eastwood v džínsoch a klobúku na koni, jasná mladšia verzia slávneho westernového otecka, pre mňa neznáma Britt Robertson, Alan Alda v úlohe staršieho mentora príjemný. Nechcem u filmov tohto žánru moc premýšľať, len si príjemne oddýchnuť a toto bolo splnené. Dobrý film napríklad na Valentína. Ona krásna, on úspešný a svalnatý - klasická americká romantika. So šťastným koncom. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasická sparksovina. Čeká nás tedy film plný lásky, bolesti a především příšerné melodramatičnosti. V dvojici příběhů jasně vítězí ten, ve kterém figuruje Alan Alda a jeho mladší verze. Na Britt Robertson se skvěle kouká, ale její protějšek, v tomto případě mladý kovboj, je zaprdnutý tydýt. Prostě asi klasickej chlap, na kterého se musí pomalejc, což je sice realita, ale ve filmu to působí docela otravně. Navíc celá ta zápletka okolo ježdění na býcích mi z principu vadila. Závěr je klasicky vyumělkovaný, až pohádkový, ale od filmu na motivy knihy od Nicholase Sparkse jsem ani nic jiného nečekal. Pro pacienty trpící cukrovkou je tento film vyloženě zdraví škodlivý. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film rozpůlen dvěma příběhovými liniemi časově odstupňovanými 50 lety, jedna přebíjí klišé druhé. Alespoň je z čeho vybírat. Zápletka se skládá ze sobeckosti lidí a jejich schopnosti jí překonat, což se podaří v jednom příběhu a ve druhém po dosažení objektu sobeckosti, vyprchává ego. Poučné jak pantofle. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejdelší jízda je jedním z nejlepších, ne-li vůbec tím nejlepším romantickým filmem za posledních hodně let. Není to ovšem způsobeno jeho originalitou, nápaditostí, či čímkoliv jiným, co by jakékoliv jiné, podobně laděné žánrovky, běžně nepřinášeli, to spíš naopak, celé se to pevně drží veškerých zajetých a ověřených pravidel, nevymýšlí žádné riskantní novoty, prostě pěkně v zaběhlých žánrových mantinelech. Důvody, proč mě tato romantika tolik oslovila, jsou totiž jinde. Především mě tedy nadchnul casting. Pro mladýho Eastwooda mám už dlouhodobě neuvěřitelnou slabost a zde své neskutečné charisma prodává snad po vagonech, a ať si o jeho hereckých kvalitách myslí kdo chce, co chce, já ho prostě žeru a jen doufám, že bude točit víc a víc. Ovšem ani Britt Robertson jako jeho protějšek za ním vůbec nezaostává, krásné, sympatické děvče, no prostě takovému párečku snad nelze nedržet palce. Výborní jsou ale i ostatní přítomní herci, Alan Alda, Jack Huston, i Oona Chaplin, ti všichni odvádí též více než přesvědčivé povedené výkony a celý film opravdu výrazně kvalitativně povyšují, k čemuž jim ale jen tak mimochodem určitě napomáhají i fajn postavy. Dále mě vážně hodně oslovilo prostředí, a to v obou příbězích, tedy jak to kovbojské, tak to poválečné, pro oboje mám též slabost a jejich zpracování je zde jak po vizuální, tak atmosférické stránce také prostě parádní a hlavně fakt působivé. No a jak už jsem nakousl, Nejdelší jízda je v podstatě takový film dvou milostných příběhů, jenž jsou tu ovšem velice šikovně a především funkčně zpracovány a vlastně i propojeny, oba jsou emočně skutečně silné a přesvědčivé, a oba jsem si vážně příjemně užíval. Romantické filmy tedy nejsou určitě mou doménou, ovšem tato podívaná překonala veškerá má očekávání, a tudíž za mě výborný film, kterému v rámci žánru nemám absolutně co vyčíst. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)

Reklama

Reklama