Reklama

Reklama

Epizody(15)

Obsahy(1)

Zbrusu nová série Alpy shora divákům nabízí pohled z ptačí perspektivy na nejprominentnější horský masiv Evropy. Tato úžasná dokumentární výprava vede přes Slovinsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko a Itálii. Během filmování byly použity nejmodernější techniky, které zachytily jedinečnou perspektivu zdejší divoké přírody a lidí, které tyto nádherné hornaté kraje obývají. Budeme se toulat Alpami křížem krážem. Začneme na nejvyšší hoře Slovinska Triglav a potom se vydáme do švýcarského lyžařského rezortu St Moritz a také objevíme nádherné výhledy od jezera Constance po oblast Salzburgu. Každá epizoda nám přiblíží krásu a rozmanitost těchto pozoruhodných míst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí vzrušující dokument. Myslel jsem, že půjde jen jako vždy o alpskou měsíční kamenitou krajinu bez života, v níž byli zřízeny národní parky, protože zde nikdy nikdo nechtěl bydlet. Ale seriál se věnuje i nižším zelenějším nadmořským výškám, kultuře a alpským sportům jako jsou např. rybářství, kanyoning, spojující vodní sporty, horolezectví a turistiku, feraty, které spojují horolezectví s pěší turistikou. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Někdy bych se rád posvištěl horkovzdušným balónem na Alpami, jen je to celkem drahá švanda. Jinak jsem měl možnost se kochat při cestě letadlem z Balearskcýh ostrovů do republiky České a pohled to byl věru nezapomenutelný. Takže se těším na další díly tohoto seriálu... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Božské pohľady zhora, pomalé nálety, kvalitná technika, svišťový dedko v rozprávkovej chate, divadlo v kopcoch, jazero uprostred masívu z romantickým kostolíkom.. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Úžasný mix vyprávění, krajiny, rozhovorů, řemesel, příběhů, pomalých záběrů kamery a mnoho dalšího. Pro milovníky alpské krajiny a všeho co k ní kulturně patří skvělý dokument. ()

MirkaP

všechny recenze uživatele

Krásné záběry horských vrchů, ale převažují poněkud nudné rozhovory s lidmi. Snažím se to nezavrhnout hned v průběhu prvního dílu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, kterému prakticky nebylo co vytknout. Alpská nádhera dostává díky jedinečné kameře nový rozměr. A mě i moc zajímali lidé, kteří pod Alpami pracují a čím se živí. Nesmírně zajímavá sonda do hlubin lidí žijících ve skrytu horského slunce. Pozitivum je i hudba, která je vskutku majestátní. Snad jen bych vytknul ten točitý několika sekundový kamerový záběr při pohledu zespoda na jednotlivé hrdiny dokumentu. Ale jinak to byla pastva pro oči i duši. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Úžasné scenérie, úžasné farby , úžasný seriál... V HD jednoducho paráda. Vďaka RTVS za tento dokument .95% ()

Reklama

Reklama