Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh lásky, vášně a krutosti. Ki-duk Kim nepotřebuje mnoho dialogů k vyjádření svých myšlenek srze filmové plátno. Téma lásky, kdy jeden o druhého bojuje krutostí na sobě i ostatních. I přes několik skutečně hodně brutálních scén film působí spíše lyricky. Nikdy jsem si nemyslel že by šla dohromady brutalita s romantikou. Do doby než jsem poznal Kim Ki-duka. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrodenie lásky cez fyzicky precítenú bolesť mi pred rokmi evokoval veršík pesničkára Vladimíra Mertu: „Nenávist chodí ráda obnažená, to proto svlíkám kůži z těla už, to proto, že ve mně spí žena, to proto, že v Tobě se rodí muž“. Kim ki duk ma rovnako zasiahol prostredníctvom filmu, poskladaného z krásnych obrazov samoty, bolesti, smútku, smrti ...a spojenia. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ki Duk Kim mi jako vždy zamotal hlavu. Ostrov je další z jeho filmů, které se mi hnusí a obdivuji je zároveň. Opět zde hraje hlavní roli kombinace krásy a nevinnosti s ošklivostí a zlem. Herecké výkony nejsou nijak výrazné, spíš nenápadné, zřejmě aby nenarušily atmosféru filmu. Jako celek je to zajímavý film, ale spousta scén mi byla vyloženě proti srsti. 2,5* ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážem uveriť tomu, čo som práve videla! Filmová senzácia? Poetický snímok? Možno tak pre psychicky narušených jedincov. Nevidím nič poetického na zabíjaní zvierat, alebo mlátení psov, či odrezávaní časti živej ryby a požieranie jej tela pritom ako ju bez plutiev zmrzačenú sledujú, ako bojuje vo vode o život a bavia sa aká že je to nádhera! Kórea je plná takýchto psychopatov a najhoršie a pre mňa nepochopiteľné je, že mal tento snímok úspech v Benátkach. Mne sa chcelo zvracať! ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

...........V paměti mi zůstala přepychová kamera spolu s poetickou hudbou. Ostatní je zcela nepochybně jen odrazem výstředního Kimova neukojeného nitra, typickým výrazem pro člověka, jenž chce šokovat za každou cenu. Jeho extrémní výraz a symbolismus sklouzává do vřelé, kýčovité podoby, jeho zfilmovaného ega. Tolika lidmi obdivovaná asijská kinematografie má ve svém jádru vždy buď skrytě nebo naturalisticky podobu brutality, násilí, přetvářky, povrchnosti, nadřazenosti muže nad ženou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama