Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, kedy svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jedným z mála kto prežije, je jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, ale i najlepší priateľ Patrick, ktorého následne okolnosti zmenili natoľko, že ich vzájomný vzťah utrpel na tom najcennejšom, dôvere. Aby toho nebolo málo, postihne všetkých preživších ďalšia katastrofa. Celá planéta je posiata hustým snehom, pričom mrazy dosahujú veľkých mínusových hodnôt. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí však postihol aj krvilačné beštie. Teda až do momentu, kedy jedného dňa neostali proti mrazom imúnne. Zasadenie deja do doby "ľadovej" bol skutočne skvelý nápad. Dodáva filmu správny post-apokalypticky nádych. Keď k tomu pridáme monštrá žerúce všetko živé, máme slušný zombie snímok, ktorý je v mnohom podobný "úspešnejšiemu" scifi hororu "Ja, Legenda". V podstate by sa dalo povedať, že ho v mnohom priam kopíruje. Tak isto ma zaujalo rozvíjanie samotných vzťahov medzi postavami, čím jeho tvorca Miguel Ángel Viva zabŕdol do mnou obľúbeného žánru, dráma. Z môjho pohľadu je to plusom, lebo je cítiť, že si dal so samotným dejom aspoň ako takú námahu, pričom je jasným dôkazom, že scenár nebol robený takpovediac na kolene. Z pohľadu hororových prvkov musím uznať, že maska samotných zombie je skutočne na výbornej úrovni. Bohužiaľ ma ale mrzí fakt, že hororových pasáží je pomenej, gore dostalo minimálny priestor, snímok sa až na pár scén podobá viac na drámu, než horor, čo určite nesadne každému. Fanúšikov milovaného žánra určite poteší akčnejšia, záverečná polhodinka. Z Miguela mám ale dobrý pocit. Oba horory, ktoré natočil sú z úplne z iného súdka, pričom ani raz vyslovene nesklamal, ba priam naopak – 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka nizkorozpoctova variacia na Ja, Legenda odohravajuca sa v zasnezenom zapadakove. Jednu hviezdicku davam za originalne prostredie. Zombici a zasnezene prostredie sa tak casto nevidi. Pol hviezdicky davam za solidny uvod a pol hviezdicky za originalne zmutovane zombi. Bohuzial to je vsetko, co za nieco stoji. Hlavné trio postav je hrozne debilné a cely cas sa spravaju nelogicky. Zmutovani zombici su sice vizualne zaujimavi, ale oproti klasickym zombikom su uplne neschopni a tym tu absentuje akekolvek napätie. Skôr som sa viackrat pousmial nad ich neschopnostou a finale je jedna velka fraška. Celkovo je pre mna film sklamanim a par zaujimavych vizualnych napadov neospravedlni to, ze zapletka a postavy su uplne na hovno. 4/10. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Já, legenda a 30 dní dlouhé noci.Postapo miluju tudíž jsem ochotnej přejít nepříliš kvalitní CGI zničeného světa a sněhové apokalypsy.Škoda, že tvůrci do těhle nadějných hororů michají lidské osudy, rodiná dramata a rádoby artové pokusy o vážné herecké výlevy.Na tohle dojelo jak Já, legenda, tak i 30 dní dlouhá noc.To se nemohl Vivas poučit a natočit o 30 minut kratší atmosferický vykosovák?O to víc to sraní emocí zamrzí při pohledu na perfektně zmáknutá monstra která budila opravdu strach a výtečný hororový momentky, kterých je ve filmu plno, bohužel jsou zašlapaný do země fňukáním malé holčičky a bytostně nesympatického a idiotského ''tatínka''.Je sice super, že Matthew Fox dostal po delší době zase pořádnou roli a na jeden večer to v klidu zabavilo, ale že to mělo daleko navíc...to jakože sakra mělo.55%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné,ale na můj vkus bych se rád dozvěděl něco víc co se vlastně stalo a jak to vypadá jinde. Tohle bylo až moc komorní, sice to paradoxně mělo svůj význam, a jen to podtrhovalo ponurost příběhu. "Sněžní mužíci" jsou povedený. Jen mě nějak nesedí obsah, jestli jsem z filmu dobře pochopil tak pravý otec Lu byl soused Patrick, tam je to přece jasně ukázáno, jak mu říká už nejsi její táta a vezme si jí. Trošku mě zaráželo to jak po tolika letech v mrazu, měli pořád dost paliva do generátoru a i jídla, na to že bydleli relativně na samotě. Konec měl docela hustou atmosféru. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Trošku suše, melodramaticky vyprávěná skládačka s kvalitními herci a roztomilou holčičkou v hlavní roli. Post-apo mam rád a tady to vzali zase trošku z jinýho úhlu. Struktura hlavní dějové linky byla fakt super, ale mrzeli mě žánrový klišé, kterejm se mohli vyvarovat. Nebaví mě vždycky čekat na tu úmornou pětiminutovku kdy umírá pes. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama