Reklama

Reklama

Slib

  • Polsko Obietnica (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lila (14) a Janek (15) milují jeden druhého a jejich vztah vyplňuje celý jejich svět. Poté, co se Janek vůči Lile dopustí zrady, je ochoten udělat cokoli, aby vinu odčinil. Anna Kazejaková se v syrově natočeném snímku bez černobílého moralizování zabývá tím, jak daleko je člověk ochoten zajít kvůli lásce. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Postavu čtrnáctileté hlavní hrdinky Lily ztvárnila nadějná debutující polská herečka Eliza Rycembel, která předvedla naprosto výjimečný a vyzrálý herecký výkon, kterým zastínila i zkušené a starší kolegy a za tuto roli by zasluhovala nějakou cenu. Mrazivé drama z prostředí náctiletých, kteří spolu komunikují zejména prostřednictvím Skype a SMS, ukazuje jaké tragické následky může mít jedná nevinná chyba. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zatímco Manon je motýl, Manon je včela a Manon je růže, hozená do kostela - Lila je pomsta, Lila je strach, Lila je soudce, Lila je... Cesta do hlubin puberťákovy osamocené duše, kde i něco tak pomíjivého, jako první láska, může nastřelit impuls k umanuté myšlence, která vygraduje až do tragického grandfinále... Protože zrada je děvka, co si vzala otce, další ztráty nebudou akceptovány. Ale střepy z nastaveného zrcadla neměly bolestivě zasáhnout generaci hlavních hrdinů, nýbrž tu předchozí... Napřesdržku přesvědčivá Eliza Rycembel. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Polopatický film si hraje na sofistikované drama, ale představuje jen ponudnělý výčet různých klišé. 1) Spoiler. Divák pořád jenom čeká. Nejdříve čeká asi padesát minut, až se potvrdí, co se nabízí hned od první minuty snímku. Pak opět čeká, jestli se potvrdí to o Lile._____ 2) Nepřiměřeně vysoké hodnocení zde na ČSFD (68 %) přičítám nízkému věku mnoha hodnotitelů a z něho plynoucí menší životní zkušenosti. Stojí za zmínku, že film na IMDb má jen 48 %._____ 3) Na druhé straně za odsuzováním moderních komunikačních prostředků a sociálních sítí vidím určitou nevraživost části komentátorů k tomuto fenoménu, což naopak se zdá nasvědčovat vyššímu věku hodnotitelů. Těžko říci, jak to doopravdy je._____ 4) Svůj negativní vliv jasně sehráli nefungující Lilini rodiče. Jak moc ale si netroufám posoudit._____ 5) Spoiler. Film vlastně není špatný - masochistický vztah zamilovaného Janka vůči odporně manipulativní mrše Lile, plodu nelásky svých rozvedených rodičů, je vyjádřen dobře. Vadí mi ale jeho (mluvím o filmu) podbízivost, pokus o manipulaci s divákem, předvídavost. Jo a taky nerad sleduji lidi, kteří dělají nechutné věci, zvláště když v tom jedou skutečné city. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To o starostech kopírujících velikost dětí je pravda. Můžete jim ukázat cestu, po které jet a zajistit servis opory v případě drobných nehod, ale jak pojedou rychle, jestli nestrhnou řízení do strany, nebo úplně neodbočí na jinou cestu, už moc v rukou nemáte. Znáte jen poučku, že pokud se něco vážnějšího semele, často za tím stojí stav komunikace.. Od Kazejak bolestivý dotek autenticity, co krouží nad rodičovským „co jsme udělali špatně“ a obtížností četby psychopatických vzorců chování v období hormonální nestability. De facto variace na Schroederovo Before and After, silná ve své pulzující všednosti.. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Po delší době velmi dobrý nový polský film. Poměrně kvalitní (i když rozporuplný, hodnocení pouze 4,8 z 10 na polském "čsfd" není náhodné), a strohý, osekaný scénář - je řečeno jenom to, co je důležité, minimum slovního i obrazového balastu. Suverénní režie, scény dlouhé tak akorát, vynikající realistická kamera. A nakonec to nejlepší, herecky i esteticky skvělá Eliza Rycembel, tak trochu polská Léa Seydoux. Vzhledem k pozitivní nejednoznačnosti a možnosti balancovat během filmu na různých úhlech pohledu mě docela mrzí ta trčící tezovitost ohledně neúplné rodiny jako jedné (nebo jediné?) z příčin dívčina chování. Ale na to už jsem si zvykl, oblíbená scenáristická berlička. Nejlepší scénou filmu je jednoznačně školní koncert v úvodu, tato píseň skupiny Brigada Kryzys totiž zvedá tep i bez kontextu s dějem (a ani nemusíte umět skvěle polsky). https://www.youtube.com/watch?v=OSG7azmGBtI ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama