Reklama

Reklama

Let Me Help You

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2014, 15 min

Režie:

Jakub Smutný

Scénář:

Jakub Smutný

Kamera:

Jakub Smutný

Hrají:

Larry Wilmore

Obsahy(1)

Jedného večera vyľaká mladý pár podivná ženská, tvrdiaca čosi o démonovi. Mladík spočiatku berie veci na ľahkú váhu, ale to sa zmení, keď jeho priateľku začnú desiť nočné mory. (sochoking)

Recenze (47)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nám místní hororový g*u*r*u*r*u s otřesným vkusem na horory chtěl ukázat, jak to má vypadat, a já se nemohl dočkat, až ho tu nechutně břitkým sarkasmem ponížím natolik, že si zruší účet a začne nadhodnocovat sračky v databázi teplokrevných fanoušků mexických telenovel. No, Stáhl mě sice svým amatérským pornem do Abnormálních pasivit, kde si cigošku střihla Smutná paní a posedlou pipku otřesná jihočeská prsatice, kterou se J*a*k*u*b patrně marně snažil obsazením do malofilmu přinutit, aby si nechala neumětelsky poslintat bradavky, nicméně až na fuckt, že příšerní ochotníci mají kdovíproč opět dikci hluchých mluvků, musím docela držet hubu, protože natočeno je to hezky, má to atmosféru, efiks finesy a dokonce i sysluplnou pointu. Navíc třeba oproti mástrpissům bratrů Korpičů je to skutečný velesqost! Jsem jen trochu Smutný, že jsem jakožto našinec nepochopil název. Kde to, kurva, jako jsme? "Let" je jakože jasný, ale "Mehelpy ou" má být něco jako "Ínola gej"? Proč se to rovnou nejmenovalo třeba "Leu naega dangsin-eul doul su"? Dostal jsem tímto ale nápad, jak účinně udělat z ústřední neherečky opravdovou herečku pro druhý díl. Měl by se jmenovat "Nech mě ti píchnout" a hlavní hrdinka by celých patnáct minut ani neqokla, protože by měla plnou frasnu jihočeské klobásy. Démonické, přirozeně. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Amatérský film. Z Facebookového chatu s Kubou Smutným: "Dám ti jednu povzbudivou hvězdu, abys mohl natočit další perličky! :)) Je pravda, že největší brzdou jsou "herci", ale je J*A*S*N*Ý, že shánět kvůli něčemu takovému nějaké profi herce, kteří by si účtovali nekřesťanské peníze je zcela zbytečné. Ovšem kratičký "herecký výkon" dámy v růžovém byl perfektní! ;) Možná tam bylo na mě až moc té děsuchtivé hudby, která mnohdy nepůsobila tak jak by měla. :P Kup si stativ a nauč se v nějakém lepším střihačském videoeditoru než je Pinnacle a další tvoje dílo by klidně mohlo svítit v červených barvách. Kdybys dále natočil nějakou found footage záležitost, nebylo by to na škodu ba naopak! ;) Dobrá práce, bro. Hodně štěstí do dalšího natáčení! :)" ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Bude S*P*O*I*L*E*R. S ohľadom na tvorcu tohto filmíku, som čakal podstatne viac. Herecké výkony radšej opomeniem a zvuk bol taký zlý, že som si musel záverečný rozhovor, ktorý odhaľoval pointu, trikrát pretočiť a stále to nepomohlo, až kým som to neskúsil so slúchadlami. Naďalej som si však na sto percent neni istý, či som nakoniec rozuzlenie už počul dobre. Ak áno, spočívalo v tom, že aj bosorkám ide v konečnom dôsledku len o peniaze. A to znie až tak sľubne, že by som imho odporúčal niekedy možno natočiť aj celovečerák, ale čím neskôr, tým lepšie. Nech sa mu na vrub času dovtedy pripočíta čo najväčšie množstvo skúseností a hlavne nech počká, kým bude mať prostriedky na znesiteľnejšie podmienky a všetko s tým spojené. Mohol by len tak z nostalgie začínať posledným záberom z tohto kraťasu a to hovorím najmä preto, že v ňom pani v čiernom bola otočená chrbtom k obrazu. A tým pádom ho môže použiť aj s inou herečkou, resp. mal by vymeniť celé osadenstvo Hercov, za hercov... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Budějovice jsou takhle strašidelný :-) Bavil jsem se, na amatérskej krátkometrážní debut je to více než slibné, zvlášť hudba a strašidelné scény. Na druhou stranu, ačkoli je fór o "čubkách z Blair" hodně povedenej, pointa mě tedy dost zklamala. Kamera taky nic moc, zvlášť problém je ale v "hercích", ti jsou opravdu špatní, hodně. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som v hĺbi duše tušil a cítil, že z Jakuba Smutného, alias J*A*S*M-a nebude český Tarantino hororových vôd (vzhľadom na objem zhliadnutého filmového materiálu), a ani som od jeho nedávno avizovanej prvotiny priveľa nečakal - v tomto ohľade ma Let Me Help You miestami nechal chladným, ale miestami pomerne milo prekvapil - len škoda, že si na to potreboval požičať nápady od iných. Inšpirácia je jasná: po prvé Raimiho cigánsky horor Stiahni ma do pekla (a tu by sa dalo povedať, že celá základná zápletka je založená na ňom s tým, že je tak trochu naruby), po druhé peniaze z divákov zdierajúca séria nočných záberov domácich kamier Paranormal Activity (čo sa nočných scén týka). Je nutné podotknúť, že i keď dialógy sú desivo monotónne, scenár nie je ktovieako objavný ani originálny, a herci sa nepretrhnú - lenže v podstate tu ani nie je čo hrať - je nutné uznať, že atmosféra miestami celkom funguje, hlavná hrdinka je trochu sympatická, a pri jednom zábere ma nečakane dokonca zamrazilo. Záverečný twist je síce divnejší ako Valentinove nutkanie oboznamovať nás vo všetkých autorských filmoch zo svojím fetišom, založeným na vyvrátení zvyškov z obeda, ale stále je výsledok v rámci možností a konkurencie celkom obstojný - i keď kvitoval by som lepší výber hudby. V chlapcovi zdá sa niečo vskutku drieme, ale k prebudeniu to má ešte veľmi, veľmi ďaleko. 40% ()

Reklama

Reklama