Reklama

Reklama

Let Me Help You

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2014, 15 min

Režie:

Jakub Smutný

Scénář:

Jakub Smutný

Kamera:

Jakub Smutný

Hrají:

Larry Wilmore

Obsahy(1)

Jedného večera vyľaká mladý pár podivná ženská, tvrdiaca čosi o démonovi. Mladík spočiatku berie veci na ľahkú váhu, ale to sa zmení, keď jeho priateľku začnú desiť nočné mory. (sochoking)

Recenze (47)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Na amatérske krátkometrážne filmy nezvyknem dávať odpad! ani keby sa jednalo o prepadák či úplnu hlúposť, a tak to fungovalo vždy. No, pred pár rokmi náš hororový guru JAKUB natočil a zhotovil svoj vlastný horor. A aké mám z neho pocity? Nepáčilo sa mi to vôbec a aj napriek krátkej montáži (15 minút) som mal 100 chutí film vypnúť - na hercov sa nedalo pozerať, dialógy boli akoby úplne vysraté z huby a scenár mi liezol totálne na nervy. Mimochodom, film obsahuje jeden ,,jumpscare", kde hlavná ,,hrdinka" sa minútu s úplne WTF výrazom obzerá za seba a nakoniec sa úplne vydesí. No, neviem ako vy, ale na mňa to vôbec nefungovalo a minútovu scénu, ako sa s hlúpym výrazom hrdinka pozerá za seba by som radšej skrátil na 2 sekundy (ako by to trvalo normálnemu človeku), alebo radšej úplne vymazal. No, každý má nejaké začiatky a ja môžem JAKUBOVI len držať palce, aby sa v budúcnosti v tvorbe zlepšil. Moje hodnotenie: 5% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Budějovice jsou takhle strašidelný :-) Bavil jsem se, na amatérskej krátkometrážní debut je to více než slibné, zvlášť hudba a strašidelné scény. Na druhou stranu, ačkoli je fór o "čubkách z Blair" hodně povedenej, pointa mě tedy dost zklamala. Kamera taky nic moc, zvlášť problém je ale v "hercích", ti jsou opravdu špatní, hodně. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Amatérský film. Z Facebookového chatu s Kubou Smutným: "Dám ti jednu povzbudivou hvězdu, abys mohl natočit další perličky! :)) Je pravda, že největší brzdou jsou "herci", ale je J*A*S*N*Ý, že shánět kvůli něčemu takovému nějaké profi herce, kteří by si účtovali nekřesťanské peníze je zcela zbytečné. Ovšem kratičký "herecký výkon" dámy v růžovém byl perfektní! ;) Možná tam bylo na mě až moc té děsuchtivé hudby, která mnohdy nepůsobila tak jak by měla. :P Kup si stativ a nauč se v nějakém lepším střihačském videoeditoru než je Pinnacle a další tvoje dílo by klidně mohlo svítit v červených barvách. Kdybys dále natočil nějakou found footage záležitost, nebylo by to na škodu ba naopak! ;) Dobrá práce, bro. Hodně štěstí do dalšího natáčení! :)" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud se zarytý hororový fanda rozhodne natočit vlastní amatérský kousek, očekával bych, že má alespoň částečně představu – jakéže osnovy by se měl držet a co je pro hororový žánr nejdůležitější. Po zhlédnutí toho snímku jsem však nabyl spíše opačného dojmu, sorry. Není to vyložená tragédie, ale taky nic, co bych musel ještě někdy vidět znova. Až nechutně přehrávající (ne)herci, téměř nulová atmosféra (o napětí jsem tu téměř nezavadil), několik pokusů obalit to všechno do mysteriózního hábitu jsem tu sice zaznamenal, ale to by chtělo si s tím více pohrát. Kratší délka by tomu rovněž vůbec neuškodila. 25% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

S*M*U*T*N*Ý vyrobil horůrek, jsem z toho celý v*e*s*e*l*ý. Lekl jsem se pouze jednou a to hned na začátku a k tomu ještě vykřikl: "Cože? To myslí s tím filmem vážně?" Páni, to bylo něco. Dovedu si představit scénář. Teta: "děte prič!" Kámoš: "co to povydáte, pani?" Teta: "je za váma démon, voe!" kamera jede, temná ulice, střih, záběr na tetu, jak jde až kvoknu... Skutečný horor byla až na konci ta paní. To byla pravá filmová příšera, měl jsem co dělat, abych její herectví ustál. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno