Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, to čo mi nesadlo bol sposob akým to natočili. Nemám tieto experimenty s kamerou či v tomto prípade webkamerou rada. Koniec bol napínavý a celkom nečakaný, chvílkami to vyzeralo na happyend a možno by ma to ani nesklamalo, ale teraz som rada, že to dopadlo presne ako to dopadlo. Znova si to nepozriem, ale ani neľutujem, že som to videla. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu nápadité a neotřelé FFko, na kterém jsem oceňoval hlavně to, že kameru (aspoň většinu času) nemá v ruce nějaký retardovaný dement, který s ní musí neustále třást a zoomovat a švenkovat a poskakovat u toho. Žádný hustý horror, ale slušný béčkový nízkorozpočtový thriller, měl jsem v ruce připraveny čtyři hvězdy. Ovšem bohužel se v závěru kamera už jen neustále třese a zoomuje a švenkuje a poskakuje a do toho furt někdo ječí a bliká, navíc děj se radikálně zdebilizuje, takže se mi celý film spolehlivě zprotivil a znudil mě a nebudu mít problém na něj do tří dnů úplně zapomenout. Tři za první dvě třetiny. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mé pocity ohledně found footage / mockumentary subžánru by se daly shrnout slovem "únava". Pořád se ale mezi filmaři najdou světlé výjimky, které jsou schopné uchopit tento dnes již takřka skrz naskrz prozkoumaný subžánr poměrně kreativním způsobem. No a debutant Zachary Donohue je se svým The Den jednou z těch světlých výjimek. Tematicky se film zaměřuje na nebezpečí na internetu (podobně jako např. Megan is Missing). Nebudu řešit, zda je opravdu technicky možné, aby internetový útočník prováděl hrdince všechno to, co jí tu provádí, na to nemám technickou znalost. Každopádně neprovádí jí nic pěkného a tvůrcům se docela pěkně podařilo zachytit tu beznaděj, která z oněch anonymních internetových útoků plyne. Minimálně polovinu filmu tvůrci důsledně dodržují koncept snímání skrze webkameru, a je až s podivem, jak hladce jsou tímto omezujícím způsobem schopni srozumitelně vyprávět příběh. Za to poklona. V závěru pak snímání přes notebookovou webkameru mizí a nahrazuje jej něco jiného ... on ten závěr všeobecně sklouzne do míst, která by člověk v úvodu tak úplně nečekal. A za to taky palec nahoru. 7/10 za sympatie zaokrouhleno nahoru. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nesnesitelně nudná sračka založená na konceptu video chatu typu chatroulette. O horor se nejedná ani náhodou. Člověk uvidí po nějaké té úvodní půlhodince pár trapných vraždiček v přímém přenosu. Toť vše. Atmosféra panuje samozřejmě nulová. Já se opravdu mohl nudou ukousat. Příběh je neuvěřitelně debilní a ani malinko zajímavý. Nedokázal mě absolutně oslovit. Herci a herečky jsou trapní a naprosto nesympatičtí. Nedá se na ně koukat. Tohle je prostě extrémně zbytečná sračka, která rozhodně nikdy neměla vzniknout. Režisér by měl ukončit svoji nevydařenou kariéru a jít prodávat párky v rohlíku. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá a příjemná jednohubka. Web kamera nepůsobí tak hrozně jak jsem čekal, herci celkem ujdou a o napětí taky není nouze. Mám akorát lehčí problém s koncem, který je hodně přepísknutý, o pravděpodobnosti radši psát nebudu vůbec. Pointa je potom celkem úderná, ale jak říkám, dost na hraně reality. Jako alarm a varování snímek ale působí dostatečně a nejednoho diváka určitě napadnou myšlenky, co právě dělá jeho dítě, které se právě vrátilo ze školy domů a zapnulo notebook s tím, že si jenom pokecá s kamarády a možná najde i nějaké nové... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama