Reklama

Reklama

Začínající herečka Sarah Walkerová je odhodlaná prorazit v Hollywoodu. Celé dny však tráví v zaměstnání bez jakékoli vyhlídky na postup, navíc pod přísným dohledem svého povýšeneckého šéfa Carla. Udržuje povrchní přátelské vztahy s ostatními neúspěšnými umělci a soupeřícími herci a účastní se bezpočtu konkurzů v naději, že se na ni jednou usměje štěstí. Po sérii podivných castingů vedených tajemnou dvojicí ze slavné produkční společnosti Astraeus Pictures je Sarah konečně obsazena do hlavní role jejich nejnovějšího filmu. Producent si myslí, že ji čeká zářivá budoucnost. Tato kýžená příležitost má však bizarní následky, které Saru promění jak po duševní, tak i tělesné stránce v cosi krásného... a naprosto děsivého. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dievčinka to evidentne chcela niekam dotiahnuť a niečo v živote dokázať. Na tom by samozrejme nebolo nič zlé, len keby to neobnášalo hnitie zaživa a pár mordíkov spolubývajúcich... Škoda tej hodinovej nudy, počas ktorej nám snímok ponúkne iba pohľad na ničím zaujímavý život pár flákačov a dievčinky, ktorá stále chodí po filmových konkurzoch. Posledná tretina ale našťastie už horor naozaj pripomína, veľmi pekná práca kamery a pár nechutných scén v spojitosti s hnitím zaživa. Mordov by som však uvítal viac, pričom mohlo byť aj lepšie a nápaditejšie gore. Priemer. 60/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních a posledních 20 minut super, jinak je to nuda neskutečná. Strašně rád bych dal vyšší hodnocení, ale nejde to. Ono je to taky tím, že je to dost dlouhou dobu strašně klidné, nic vážného se neděje, všechno je docela fajn a pak až v posledních 20 minutách to přijde. Úvod vypadal dobře, jenže jsem nečekal, že pak nastane tak neskutečná nuda. Tyhle horory o neúspěšných herečkách, co dostanou životní roli, mi připadají celkem zajímavé už jenom tím, co se z toho dá vytěžit. Vezměte si třeba Mulholland Drive, sice to není úplně horor, ale o čem to je? Nebo Inland Empire tímhle začíná, ale pak to není moc podstatné. Každopádně, Starry Eyes mělo potenciál jak sviňa, ale utopilo se to v nudě. Mí to 70 minut, možná by to vypadalo jinak. Takhle ocením jen provedení nápadu. 2* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V práci dala výpověď, protože měla za to, že tuhle roli má v kapse. Jenže cesta k ní ještě vede přes slizké ruce producenta v letech, kterého rudé šaty dosud neúspěšné herečky, respektive to, co je pod nimi, láká. Prostě další holka, která se honí za svým vzdáleným snem. Třeba to ovšem tentokrát za roztažení nohou stojí. Plané řeči, závist, sny, snaha naplnit očekávání, nepřešlapování na místě, kariérismus a zákulisní manipulace nám už v plné syrovosti představil třeba David Lynch (Mulholland Drive) nebo Darren Aronofsky (Černá labuť). Jenže Alex Essoe není Naomi Watts ani Natalie Portman, i tak přes mnohé nezáživné pasáže musím uznat, že závěrečná řežba je hodně znepokojivá a přímočará. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film končí v okamžiku, ve kterém by se mohl naopak pořádně rozjet. Ale to neznamená, že bych se první hodinu nudil, naopak. Patálie jedné hezké slečny s oslňujícím zadkem a nezdravou ctižádostivostí mě hodně zaujaly svým trochu alternativním stylem režie i několika výraznými momenty. A po poslední třetině už jsem s plným počtem neváhal ani na chvíli, mám totiž velkou slabost pro nestandardní, nízkorozpočtovou a přitom nápaditou a zajímavou filmařinu. A taky fandím nestádním tvůrcům. A i když je pravda, že v průběhu filmu jsem zaznamenal několik přímých i nepřímých odkazů na několik jiných filmů, celek se mi prostě hodně líbil a basta. A dobrá syntezátorová filmová hudba je plus navíc. A ono je vlastně nakonec dobře, že film skončil tam kde skončil, a že předehra k vyvrcholení byla tak dlouhá a pomalá; kdyby tomu bylo jinak, Starry Eyes by splynul s myriádami jiných horrorových béček. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No, odkedy sa tá Rusalka začala vo vani rozkladať až do záverečných titulkov - tak to bolo presne to, čo v hororoch milujem nadovšetko. Keby sa celý film niesol v duchu záverečnej tretiny, tak by som ho asi pozeral veľmi často. Neskutočná pecka!!! Ale tá prvá hodina... čo ja viem? Pre mňa to bolo len také čakanie na to, čo príde, takže to tvorcovia mohli pokojne aspoň o 20 minút zostrihať. Našťastie som sa dočkal, a rozhodne neľutujem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený za 18 dní. (beso74)
  • Scény na vlakovom nádraží boli natočené bez povolenia. (Marceloo)

Reklama

Reklama