Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo Krále hor rozstříhal na jednotlivé díly, mohl by z filmu být večerníček podobný těm od Václava Chaloupka. A mohl by se třeba jmenovat ,,Orlísek'' :-). Přesně tím způsobem je totiž točen a příběh prezentován. Zde však nejde jen o příběh ptáčete, ale i malého chlapce který přišel o matku a svým způsobem i o otce. Ta lidská stránka mi ve filmu zprvu dost vadila, ale chápu co chtěli tvůrci sdělit a jaký úkol Ábelovi určili. Přežití byla jen jeho část. Ten lidský příběh na rozdíl od orlího je leckdy dost jednoduchý a např. zápletka s vlkem už byla trochu na hraně filmu pro nejmenší děti. Ale naštěstí je tam i spousta silných momentů, kdy při pohledu na chlapce a velkého orla, kterak sedí vedle sebe jak bratři a hledí v podvečer z hory kamsi do nížin berou za srdce. Orlí příběh samotný je dechberoucí a já jen němě zíral na ty záběry vrcholu ptačí evoluce, když se vládce nebes hrdě a lehce nesl ovzduším či když jako dokonalý zabiják zahajoval přepadový a neslyšný útok z nebes... Milovníci přírody tenhle film nesmí vynechat! Shodou okolností právě čtu knihu Betty MacDonaldové J jako jestřáb, autobiografii, kde popisuje sokolnictví a soužití s jestřábem, takže jsem si film užil dvojnásob. Reno tam jen přicmrndava, ale krásně mi tam sedl. Dávám za 4 sviště! * * * * ()

alba 

všechny recenze uživatele

Nádherná príroda, kvalitné herecké výkony. Jednoduchý a milý príbeh medzi kamarátstvom chlapca - Lucasa a orla. Aj ja som chcela vždy mať takého orla, tíško som chlapcovi závidela (v dobrom) :) Ide nielen o vzťah Lucasa a orla, ale zároveň aj o vzťah otca a syna. Ide o to, či syn podľahne a prispôsobí sa otcovi, alebo naopak, či si otec nájde cestu k synovi. Film odporúčam. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poměrně provařený příběh, kdy si mladý kluk neutěšené rodinné poměry kompenzuje láskou ke zvířeti (tady v podobě orla), je zasazený tentokrát do nádherného prostředí Alp. Čímž to film vyhrál a stal se díky scenériím velmi divácky atraktivní. Jinak jde vcelku o běžnou filmovou produkci, na které ale tvůrci nic nepokazili. Výtečné obsazení, solidní herecké výkony, dobře natočené úchvatné exteriéry a vůbec byla dobrá celá řemeslná stránka filmu. Králové hor mně na hodinku a půl příjemně pobavili a já odcházel z kina spokojen. Pravda, ta čtvrtá hvězda je jen pro tu krásnou alpskou přírodu a hory. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krásné, svěží drama, které vysloveně neohromí, ale na druhou stranu ničím nezklame. Jednoduše typický evropský film, jehož hlavním atributem je nádherná příroda. V případě Králů hor to byly krásy sněžných Alp. Ocenit se dá též krásný smysl pro detail, jak ze strany a pohledu člověka, tak i zvířete. Jean Reno také udělal své a byl dle mého jedním z největších příčin, jak vytáhnout lidi na takovýto film. Doporučuji všem, kterým příroda není lhostejná. :-) ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Úvodní snímky překrásných Alp jistě stojí za podívanou. To samé platí i o orlí rodince, která sídlí někde vysoko v horách. Od prvních minut tedy máme zaděláno na úspěšný dokument o tamním prostředí a zdejších zvířecích návštěvnících. Jenže tohle není dokument, ale příběh již několikrát odvyprávěný, akorát pokaždé jiným způsobem a na jiné téma. Zde máme zdatného chlapce, jenž vypadá až příliš idealisticky. Takový hoch z většího města, než typický lesník. To Jean Reno, to je jiná káva. Bohužel takto velký herec nemohl předvést žádný větší herecký um, jelikož zde nebylo místo ani prostor pro případný potenciál. Výsledkem je sice hezké horské drama, ale de facto bez žádné další myšlenky. Příliš ploché na můj vkus. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)

Reklama

Reklama