Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý. Přeci jen ta zápletka jak dvě děti s kamerou dokumentují týdenní návštěvu u neznámých, narušených prarodičů je nevšední, přičemž nikdo z ústřední čtyřky (plus matka) není herecký dřevo a Shyamalan už je prostě dost zkušený režisér na to pravidelně krmit diváka znepokojením z mála. Logicky pak ale čekáte na nějaký velký odtajnění, zadostiučinění, děs a masakr, což podle mě moc nepřišlo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tyler a Becca sú dvaja malý súrodenci, ktorý jedného dňa odchádzajú na týždeň do Callifornie k starým rodičom. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby sa doposiaľ nikdy v živote nestretli. Vzťahy v rodine totiž naštrbil útek ich matky, ktorá v mladosti nejeden krát nerešpektovala ich výchovu. Nakoľko však prejavili záujem spoznať svoje vnúčatá, pričom by bolo dobré raz a navždy staré hriechy zahodiť za hlavu, rozhodnú sa bez dozoru matky, ktorá v rovnakom čase podniká niekoľko dňovú dovolenku s priateľom, predsa len vycestovať. No a keďže si chcú Tyler a Becca prvé okamihy strávené po boku starých rodičov navždy zachovať, pobyt dokumentujú za pomoci kamier. Už čoskoro sa ale obaja presvedčia, že zisťovanie detailov o ich famílii nebolo najšťastnejším riešením. Starý rodičia už dávno nie sú tým kým bývali. Hm ... na snímok prevažne nasmerovaný divákovi z generácie teen, vôbec nie zlý počin. "The Visit" je po atmosferickej stránke veľmi dobre zvládnutý horor, ktorý ponúka niekoľko podarených pasáži. Zimomriavky sa dostavili, pričom pár skutočne vydarených lakačiek taktiež potešilo. Samotné rozuzlenie napriek tomu, že divák očakával háčik, príjemne prekvapilo, takže o mimoriadnom sklamaní nemôže byť ani reč. Ďalším plusom je herecký kasting, ktorý bol trefou do čierneho. Toto sa naozaj podarilo a ja som rád, že som po dlhej dobe videl horor (za euro!!), ktorý moju dušu pookrial - 70%. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ten rozjezd je šíleně dlouhý. Než se začne něco pořádného dít počkáme si dobrých 45 minut. Pak už se to dalo, atmosféra začne být ostřejší a dočkáme se pár velmi zneklidňujících scén. V závěru se vše zvrtne do pořádného psycha a hororový fanoušek začne mít žně. Bohužel ten rozjezd přišel moc pozdě a ta pomalá první polovina se už nedá zachránit .. 6/10 = 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súrodenecký pár tvorený nádejným raperom a začínajúcou filmárkou pošle ich matka na prázdniny k rodičom, s ktorými sa sama už dlhšiu dobu nestýka. Pre deti to vyzerá ako týždeň snov. Obrovský dom, ktorý majú na celý týždeň pre seba, babkine chutné koláče a dedkove stolové hry. Od starých rodičov dostanú len jediné pravidlo. Musia vždy chodiť do postele o 21:30. Keď však deti toto pravidlo porušia, zistia, že ich starí rodičia majú ovela väčšie problémy ako sú inkontinencia alebo demencia. - Pomerne známy režisér, od ktorého som ja osobne nič nevidel, sa pokúsil o svoj návrat k hororu? To znie velmi dobre, ale keď som zistil, že je to Found Footage, neočakával som, že by to mohlo dopadnúť dobre. Nakoniec to ale dopadlo velmi dobre. Tento horor sa na začiatku snaží vybudovať tajomnú atmosféru, ale mňa osobne skôr zaujímal tvrdší rozjazd, keďže som podla názvu očakával niečo o UFO. Potom to už začalo naberať na obrátkach a velmi dobré boli hlavne nočné scény. Síce boli klasické na štýl Paranormal Activity, ale zaujímavý tu je hlavne generačný rozdiel medzi postavami. Našlo sa tu aj niekolko funkčných lakačiek, z čoho mám velkú radosť. Herecké obsadenie bolo strašne nesympatické, ale keď tak rozmýšlam, je to treba brať ako výhodu, keďže do kontextu sa to perfektne hodilo. Hudba tu samozrejme nebola, ale myslím si, že staré pesničky, ktoré hrali v pozadí, mohli byť trochu výraznejšie, keďže mám tieto songy v hororoch rád. Jediným, čo mi na tomto horore vadilo, bolo chlapcovo šušlanie, ale to je celkovo nepodstatné. Trochu nelogické je aj to, na čo by dve deti ťahali so sebou na prázdniny tolko techniky. Úplne na plnú to nevyšlo, ale sú to pre mňa silné 4*. Taktiež tento horor označím ako zatial najlepší Found Footage roku 2015 , ale tento rok tu ešte nie je velká konkurencia. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý horor, i když ty děcka byli VELMI tolerantní ohledně podivného chování prarodičů. Každopádně to jede krásně podle pravidel. Vy víte, že bude houšť a houšť a jen se těšíte na způsoby, kterými se to projeví. Mě to teda nezklamalo a musím uznat, že úroveň znepokojivosti byla velmi vysoká. Finále bylo chvílemi až groteskní. Když tomu klukovi nacpal posranou plínu do ksichtu, tak jsem fakt vyprsknul. A byl fakt dobrej nápad postavit proti sobě děti a důchodce, kór když důchodci vlastně ani moc neútočili spíš jen byli strašně, nebezpečně divní. Chápu, že to někomu nesedne a nedá se to brát vážně. Mě se to ale líbilo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Když Tyler (Ed Oxenbould) mluví o své hudbě, nazývá sám sebe Tyler the Creator. Tyler the Creator je ve skutečnosti černošský rapper, jehož texty písní lze označit za lyrické hororové příběhy. (Alfréda)
  • Fotoaparát, který zústane v obývacím pokoji, aby sledoval přes noc babičku, je typu 60D. Ten se ovšem sám bez jakékoliv akce vypíná po 12 minutách nahrávání. Nahrávat s ním je tedy nemožné. (hansel97)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama