Reklama

Reklama

Mickeyho vánoční koleda

  • USA Mickey's Christmas Carol (více)
Rodinný / Fantasy / Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1983, 25 min

Obsahy(1)

Příběh tohoto krátkého animovaného filmu, ve kterém vystupuje spousta postav z Disneyho animovaných pohádek, začíná těsně před Vánoci. Všichni se těší, zdobí stromečky, chystají sve domovy, jen Skrblík o Vánocích nemůže ani slyšet a myslí stále jen na své peníze. Odmítne pozvání na vánoční hostinu, nechce přispět na sbírku pro chudé. Změní nakonec Skrblík svůj postoj k Vánocům? (ČSFD)

(více)

Recenze (36)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Dickens a Disney - pekelná kombinace. Na umístění Vánoční koledy do světa oblíbených disneyovských postaviček se snad nedalo ani nic zkazit a i tenhle kraťásek měl klasickou úroveň oblíbených příběhů právě o Skrblíkovi, Mickeym a ostatních kreslených kamarádech. Vánoční koleda vypadala krásně, duchové poutaví, bylo ubráno na barvičkách, kde to bylo třeba. Já byla moc spokojená. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Dnes již pravděpodobně u všech překonané zpracování Dickensovy Vánoční koledy, které však sebou přináší velkou dávku nostalgických vzpomínek, obzvláště pak když si pouštíte verzi s původním dabingem. Dnes frčí spíše "klasika" Vánoční koledy z roku 2009, avšak i přesto se pro tento 25minutový záznam najde vždycky místo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden z najväčších anglických romanopiscov Charles John Huffam Dickens napísal v roku 1843 poviedku "Vianočná koleda" (A Christmas Carol). Je to príbeh o lakomom, nespoločenskom, necitlivom a zatrpknutom starom mužovi Ebenezerovi Scroogeovi, ktorého počas štedrovečernej noci navštívia traja duchovia a zmenia jeho pohľad na svet. Toto literárne dielo bolo už mnoho krát sfilmované. Videl som viacero filmových adaptácii. Tento krát sa ku mne dostala veľmi netradičná verzia z roku 1983. Jednalo sa o animovaný titul z produkcie americkej filmovej spoločnosti The Walt Disney Studios. Aj keď som doposiaľ nemal možnosť si prečítať literárnu predlohu, s týmto krátkometrážnym, zhruba dvadsať päť minútovým filmom, som bol veľmi spokojný. Disneyovská duchárčina na vianočný Dickensovský spôsob. "Mickeyho vianočná koleda" (Mickey's Christmas Carol). **** ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Burny Mattinson, Tony L. Marino, Ed Gombert, Don Griffith, Alan Young, Alan Dinehart .. Jsem duch loňských Vánoc. Vzpomínky jsou takové, jaké sis je vytvořil... Už je to tady zase. Otevřeně i podprahově podsouvaná vánoční nálada se projevila. Tím, že jsem si opět dopřál Mickeyho Vánoční koledu. A stále luxusní, hřejivý zážitek. Tuto Disney koledu jsem kdysi vlastnil i v knižní podobě - tu knihu jsem miloval, ano dost osobní a především nádherná vzpomínka.. ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Tady se jde na rámec obyčejné pohádky. Tohle by se mělo pouštět všem rozhazovačnym socanum, komoušum , zelenejm teroristum a podobný levičácký verbeži: KDYŽ CHCETE ROZDÁVAT, TAK Z VLASTNÍ KAPSY! Joo, ale smutným faktem zůstává, že Skrblajz docela vyměk. Já bych Tydlíčka (nebo jak se vlastně ten malej kripl jmenoval) v klídku nechal pojít. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Postavu Skrblíka McKváka (Scrooge McDuck) vymyslel v roce 1947 komiksový kreslíř Carl Barks pro speciální vánoční komiks „Vánoce na Medvědí hoře“. Inspirací mu byla postava Ebenezera Scrooge z Dickensovy „Vánoční koledy“. V tomto filmu je tedy Skrblík ve své původní roli. (Landauer)
  • V tomto krátkém snímku vůbec poprvé propůjčí Wayne Allwine svůj hlas Mickeymu a naposled, kdy Clarence Nash namluví Donalda. (HellFire)

Reklama

Reklama