Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

bouncer 

všechny recenze uživatele

K "Trabantům na cestách" jsem se dostal až v téhle seriálové podobě, ale je to pecka. Fajn parta lidí, hezky natočené a sestříhané, úžasné lokace a přístup k cestě. Přidat k Trabikům Malucha a Jawu byl geniální nápad, poláci bavili neskutečně a ještě jsem se dozvěděl, čemu říkají "český film" a jak ztratit pas na 10 způsobů :-) ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch žlutých expedic určitě ta nejzábavnější a nejpoutavěji natočená. Trabantí sebranku nám zde doplnila dvojice Poláků v Maluchu, nejraději přespávajích v bankomatech a cestujících pokud možno bez jakýchkoliv dokladů, a věrný Slovenský fanoušek pionýrů a vykloubených ramen. A právě ti se zde starají o nejlepší hlášky a vzniklé situace, i když je pravda, že hlavní podíl na tom má kvalita daných strojů. Nesmím zapomenout na přejezdy jihoamerickými robustními mostními komplexy natočené pomalu napínavěji než ve Mzdě strachu. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Fenomenální pokračování výprav trabantových pošuků. Neskutečná atmosféra latinský Ameriky je jen půlka příběhu; ta druhá vypovídá o tom, jak to všechno zorganizovat, zařídit a probojovat se systémem ochromeným byrokracií, je opravdu nelidský úkol a utvrzuje mě v názoru, že takový výpravy jsou zaplaťpámbu jen pro výjimečně silný osobnosti a nemůže si je dovolit podniknout každej hospodskej žvanil. Sral mě akorát neskutečně arogantní Přibáň, kterej navíc nezavře hubu a neustále obšťastňuje diváka až skoro parodickou pražskou češtinou. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

TOP cestopis. Kdo by řekl, že Jižní Amerika bude tak zajímavá? Deštné pralesy vystřídaly hory, hory zase solná jezera a když už to vypadalo, že se prostředí bude spíš opakovat, přišlo překvapení třeba ve formě kombinace všeho zároveň s ledovcem navrch. Parta výborná - od Dana, který se uměl občas sakra naštvat, až po polského týpka Radka, jehož pašování přes hranice v jisté chvíli se stalo legendárním (jen to ztrácení pasů poněkud rutinou). A samozřejmě, za postavy se dají považovat i trabanti, kteří se sice často potýkali s poruchami, ale nic, co by svářečka a trochu šikovnosti nevyřešilo. Výborně natočeno - od ne moc povedené Hedvábné stezky tu uběhly jen 3 roky (počítáme-li, že se cesta odehrála v roce 2012), ale kvalita nesrovnatelná. Kudy jeli, kde spali a co zažili - vše zachyceno. Sám jsem měl mnohdy pocit, že jsem součástí celého putování - i když jasně, ve skutečnosti to všechno neubíhalo tak rychle a minuty byly doopravdy i týdny cesty. Zkrátka, lepší cestopis jsem jakživ neviděl. Bavil mě každý díl a pokaždé mi utekl strašně rychle, až jsem nechtěl, aby skončil. Dávám historicky svých prvních 100%. Bezkonkurenční, autentická záležitost! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Egu a Babu a jejich bláznivá posádka znovu na cestách, tentokrát doprovázení stejně kanárkovým fiátkem a Jawou. A je to zábavnější a napínavější než napoprvé. Moc se mi líbí mezinárodní parta, přátelské pošťuchování mezi Čechy, Poláky a Slovákem je radost sledovat. S touhle posádkou byste na absurdní výlet brazilskou džunglí a peruánskými Andami vyrazili taky. I když by vám v pěti tisících nad mořem docházel kyslík a zadek jste měli naklepaný kvůli neexistujícím tlumičům. Za mě super a těším se na cestu po Austrálii a Oceánii. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)
  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Celkem bylo natočeno 480 hodin materiálu. (mikinhoo)

Reklama

Reklama