Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak teda nevim z čeho jsou tady všichni tak vyplácaný, ale je to nuda. Chvílema hodně velká nuda. Jediný co bych vyzdvihl je z filmu doslova sálající vánoční atmosféra, ale jinak nic. Jestli tohle je francouzská vánoční klasika, tak ať si ji francouzi nechaj. Mě je mnohem sympatičtější americká vánoční klasika Život je krásný Franka Capry. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST = 24.12.1969, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = MARTA MRLIANOVÁ+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 3 = ?.?.199?, réžia českého znenia (ČT 1992) = ZDENĚK STĚPÁN+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: LUNA = ?.?.200?, réžia slovenského znenia = (8.2.2009) ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nuž čo, aj takéto sladkosti sa točili a mnohí ich majú radi doteraz. Vôbec nevadilo, že deti chodili cez Vianoce s holými kolenami a letných šatočkách, ze mariet sa promenadovala v spoločenských šatách s holým chrbatom po dvore zaviatom snehom, a ten vymyslený príbeh s dvojníkmi ? to bola milá romantická zápletka. Vianoce sú len raz do roka, A aj ten film stačí jeden krát.. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejkrásnější zahraniční film s vánoční tématikou. Jistě, určitou roli v tom hraje nostalgie, ale i při pohledu s odstupem není moc co vytknout - snad jen hodně naivní práci kameramana při svícení, hlavně v interiérech. Scénář je chytrý, s prvky humoru a romantiky nakládá vkusně - a přesně totéž se dá říct i o hudbě. I v kontextu zvolené míry nadsázky je příběh vyprávěn v zásadě civilně, na poetizaci se nikterak netlačí, a ta je přesto všudypřítomná, zdánlivě jakoby sama od sebe. Hodně mě překvapuje, že aktuálně má film na imdb.com pouhých 59 % - neumím si to vysvětlit jinak, než že atmosféra francouzských Vánoc oslovuje českého a slovenského diváka podstatně víc než toho globálního, možná přesněji řečeno zglobalizovaného. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tohle není film pro děti, aspoň ty naše ho odzívly i přes všechno ježíškování (ve skutečnosti pèrenoëlování čili santaklausování, viz příchod krbem a reklamní papundekl s červeným tlusťochem na ulici, to jen ten dabing je z dob, kdy ještě bylo s ohledem na Hollywoodem dosud nepřeválcované české publikum přirozenější říkat Ježíšek místo Santa), ani pro normální dospělé, pro ty je tam zase toho Ježíška moc. Nacházíte-li se ovšem někde na pomezí těch dvou světů, tj. jste-li dospěláci s náladou na něco infantilně hravého, a máte-li navíc slabost pro francouzské šansony, užijete si to velmi. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Některé scény z filmu byly natočeny ve francouzském Lantriacu nedaleko Puy-en-Velay. (sator)
  • Filmovou píseň „Le Pays d'où je viens“ zkomponoval Gilbert Bécaud a text k ní napsal Louis Jean Mathieu Amade. Píseň byla vydána v roce 1959 v souboru gramofonových desek „Karel Vlach Orchestra 1957–1960“. Text přebásnil do češtiny Zdeněk Borovec a píseň nazpíval Josef Zíma. (sator)
  • Písně, jenž zazní ve filmu, zpívá chlapecký sbor Manécanterie des Petits Chanteurs à la croix de bois. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama