Reklama

Reklama

Delirium

  • USA Delirium (více)
Trailer

Přesně tak je na tom náš hlavní hrdina (Topher Grace). Vrací se z psychiatrické léčebny na rodinné sídlo, které zdědil po svých rodičích. Ale protože je jeho propuštění z ústavu jen podmínečné, po dobu třiceti dnů se musí pravidelně hlásit své probační dohlížitelce a nesmí opustit dům. Jinak mu hrozí další internace na psychiatrii. A tam zpátky rozhodně nechce. Na rozloučenou dostal od svého psychiatra léky, které musí pravidelně užívat a jednu radu: „Věř rozumu, ne svým očím.“ Jenže v opuštěném domě zaplněném vzpomínkami na něj číhají nečekaná překvapení. Zprvu nenápadná, ještě celkem vysvětlitelná normálním rozumem. Ale když se začnou zhmotňovat vzpomínky a odehrávat další paranormální jevy, začne o svém zdravém rozumu pochybovat. Je v domě doopravdy sám? A pokud není, skrývají se v něm skuteční lidé, nebo to jsou nějaké děsivé přízraky, které si vyvolal ve své hlavě? Co z toho všeho je vlastně skutečné? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dennis Iliadis je břídil a vypadá to, že Poslední dům nalevo byl jeho vrchol a od té doby spíše stagnuje. Zpočátku poměrně zajímavý nápad po půl hodině vyšumí do prázdna a následuje tuctová vata, která mě nezaujala absolutně ničím. Jediná Genesis Rodriguez přitahuje pozornost svou krásou, zbytek jsem musel protrpět. Nezaujalo bohužel. 40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka, která mě držela v napětí, mě vlastně celkem bavila, v té druhé se to zlomí a začnou se dít halucinogenní nevysvětlitelné události, u nichž možná ani po skončení nerozluštíte, zda-li se to opravdu Topherovi stalo, či nikoliv. Grace je sympaťák a jsem rozhodně pro, aby se alespoň jednou ročně v nějakém kinofilmu objevil. Celkově nejspíše žánrovka, na kterou většina lidí po výlezu z kina zapomene a i vlivem faktu, že existuje stejně pojmenovaný film Delirium ze stejného roku, upadne v zapomnění (či deliriu, chcete-li). ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Škoda a opět, promarněný potenciál, jako film má několik vydařených věcí, které stojí za vypíchnutí. Dost se jich točí kolem otce, jeho kamer, tajných chodeb, fetiše a i toho co schovává v domě, nemluvě o hafanovi, který je nebo neni. A to je otázka, kterou si budete pokládat, větší část filmu, co je skutečnost a co ne, přitom výše zmíněné věci, filmu propůjčovali až démonickou auru. No a pak se to zvrtlo a skončilo to přesně tak, jak si to všechny ženský v sále přáli. On DiCaprio, chtěl asi tak nějak navázat na Shutter Island, nepovedlo se. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Totálně průměrný horor o chlápkovi, kterého propustí z léčebny do vlastního domu kde slyší různé zvuky a vidí imaginární lidi, aby nakonec zjistil, že někteří z těch lidí existují. V podstatě se jedná o kombinace těchto hororů https://www.csfd.cz/film/232014-30-a-pul-metru/komentare/ odtud si to vzalo námět chlápka, který má na noze zařízení a nesmí se vzdálit od domu ani dělat jinak ho vrátí zpět https://www.csfd.cz/film/224788-pokoj-1408/komentare/ odtud chlápka co vidí to co jiní nevidí a odtud pointu https://www.csfd.cz/film/254738-zazdena/komentare/. 40 procent více ani omylem a to zachraňuje jen a jen pointa jinak bych šel daleko níže. Hold je rozdíl dělal remake hororu a zkusit něco vlastního. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na běžný duchařský příběh, kdy není zcela jasné, co jsou přeludy a halucinace a co je realita. Pak se vše nějak zvrtne. Směřování k thrilleru by nevadilo, kdyby film držel odpovídající napětí a atmosféru. Lekačkami se naštěstí šetřilo. Slušná kamera, za níž hudba poněkud pokulhávala, je stále v pohybu, a přesto má člověk občas pocit, jako by se zastavil čas. Nejnesympatičtější postavou je stárnoucí, avšak stále nadržená Patricia Clarksonová - na zabití! Jisté sympatie si u mě naopak získala Genesis Rodriguezová. Jakožto hororový expert ale mohu říci, že tenhle film do kina nepatří. Průměrné béčko by si zasloužilo maximálně DVD a nějaký komerční TV kanál. 2,5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podle aktivity Deliria dělíme na tři druhy: furibundní – s velkým motorickým neklidem, bladní – bez neklidu a musitující – na základě pohybů vykonává pacient drobné automatické pohyby (třebaže si myslí, že „čistí“ povlečení). [Zdroj: upsychiatra.cz] (Varan)
  • Více než 7 milionů hospitalizovaných Američanů každý rok trpí deliriem. (griph)

Reklama

Reklama