Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (57)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Netykavka v podání Adèle Haenel je bohužel dovedená do takovýho extrému, že jsem měl v první řadě problém uvěřit, že by se s ní vůbec někdo chtěl kamarádit. Natožpak něco víc. "Láska na první boj" tudíž sedí perfektně, protože cokoliv jinýho prvního to mohlo bejt jen těžko. Na druhou stranu, film to je v zásadě nesmírně kvalitní a ono poselství, že bezúčelný aktivity jsou vlastně docela často užitečný a príma aktivity, kvituju s velkou radostí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film je natočen v roce 2014 takže příprava o rok dřív...takhle si představuji tradiční francouzskou tvorbu která mě přitahuje.Bez politikaření a zvláštních výkonů zvláštních herců...tak jakoby se příběh odehrával ve vaší blízkosti.Důraz na detail:zvuk někde v pozadí,pohled z očí do očí,plavání v proudu řeky jakoby se něco odplavilo a vrátila se jiná Madeleine,spálený les jakoby spálil minulost a ideály. Postupem času mi připadá, že se francouzská kinematografie ubírá jiným směrem.Ignoruje národní identitu? ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ten námět je pro tenhle žánr opravdu nečekaně živý a neotřelý, ale bohužel podle mě nedosáhl zdaleka svého potenciálu. Trochu problém tu dělá uvěřitelnost všeho, protože chvílemi jsem si přidal, jak v jiném světě, kde se nedívám na příslušníky lidské rasy. Nevím, jestli jsou Francouzové tak jiní, ale scénář je nelogický a neuvěřitelný. Plus konec s katastrofou v podobě požáru mi spíše vadil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tradicna romantika v trochu netradicnom prostredi armadnej pripravky. Hlavny hrdina je sympatak a chemia medzi nim a ňou funguje na jednotku. Lenze ja na rozdiel od neho by som tu neustale nespokojnu pizdu s vyrazom, ze ma v riti nieco fakt velke kopol po chvilke do prdele. Jak tak vidim v ostatnych komentaroch, tak ostatnym te jej pochmurnost pripadala roztomila. Mne nie. A takisto mi nesedela posledna tretina, ked zdrhnu do lesika a len tak tam vegetuju. To ma teda nebavilo uz vôbec. Takze pre mna je vysledok len priemer, ale aj tak tento film odporucam. Mozno vam ta pizda sadne a tak si film uzijete v ovela väčšej miere. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Instinkty nás nezajímají. Zde se učíme smysl slova POVINNOST." Mě zase nezajímají vojenské nesmysly, takže si na odjištěný granát prostě nelehnu, ale o to tu nejde. Tady jde o to, že jsem psychicky odolný jedinec, který by dokázal zvládnout, kdyby ho přeprala holka. Ostatně by to nebylo poprvé, ale nesměla by to být "kráska" typu Jarmil Kratochvíl, Helen Fibinger nebo Marian Mutola. Madeleine tohle kritérium tak nějak splňuje, ale tady pro mne klady končí. Mě totiž výcvik ani vztah nezodpovědného truhláře a naivní drsňačky vůbec nebavil. Nezakopnul jsem při něm totiž o jedinou sympatickou postavu, takže hvězdy mohu dát jen za chytlavý námět a za lehce vyčpělou vzpomínku na sex, při kterém jsem neměl vůbec nic pod kontrolou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama