Reklama

Reklama

Chungking Express

  • Hongkong Chongqing senlin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hongkongský snímek CHUNGKING EXPRESS režiséra Wong Kar-waie je v odborných kruzích považován téměř za kultovní záležitost. Milostný příběh s kriminální zápletkou je natočen v "asijsky hbitém" tempu a zároveň je dramaturgicky značně rozvolněn. Snímek je považován za vrchol režisérova specifického a formálně svobodomyslného stylu, ve kterém např. kameramané snímají jednotlivé obrazy téměř výhradně z ruky. Zachycuje milostné trable dvou policistů, kteří se vyrovnávají s tím, že je opustily jejich partnerky. Lehce načrtnuté příběhy slouží k stylově čisté a působivé studii, stylizovaně zachycující všednodenní život. Film je složen ze dvou nezávislých příběhů o lidech z okraje společnosti nebo o lidech pro společnost zcela bezvýznamných, jako jsou pašeráci drog nebo prodavačky v bufetu. Vyprávějí o samotě uprostřed davu, o neschopnosti komunikace a nenaplněné lásce. Zároveň je snímek oslavou hektičnosti přelidněného Hongkongu, "města tisíce přistěhovalců", jak se někdejší britské kolonii přezdívalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

kikuka 

všechny recenze uživatele

..snove..mala som pocit prvej a tretej osoby zaroven..hoci som film pozerala aj prvy raz, bol mi znamy..a predsa novy..skutocne ma fascinuje nielen vizualna stranka wongovych filmov, ale aj jeho sposob prace s hudbou a hudobnymi motivmi..what a differance a day made..24 little hours..brought me sun and the flowers where there used to be rain.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vztahová zmotanina u který jsem myslel, že umřu nudou. Proč to ale má tolik procent a proč tomu plno lidí sází plnej počet, to mi opravdu hlava nebere. Mě to prostě nebavilo a tyhle vztahy šli naprosto mimo mě. Neřikám, že se u těhlech filmů občas nechytnu, ale první fakt už je ten, že jsem u toho usínal a fakt mě na tom nic nebralo, včetně dialogů. ()

Reklama

gojackill 

všechny recenze uživatele

Syté barvy, dráždivá expozice a snímání bez stativů mě uvrhlo do vyprávění, které je zdánlivě bez nějaké vnitřní soudržnosti. Film sladký jako zavařený ananas, hořký jako neopětovaná láska, v oblacích jako letadlo. Láska jako změť dojmů, které se před očima rozplynou v mořskou pěnu. Herecké výkony jsou vynikající, na té nejvyšší úrovni je Tony Leung Chiu Wai a zamiloval jsem se do půvabné Faye Wong, její (ne)herecký projev je nezapomenutelný. Na Wonga překvapivě vtipné, asi nejlepší film co jsem za poslední rok viděl. (Pozn. 2015 - Pokud poznáte někoho z Honk Kongu, tak si znalostí Kar Wai Wonga zajistíte docela uznaní. Několikrát zopakujte co chcete říct, stejně výslovnost poserete, ale tvrdošíjně trvejte, že to bude znát. OK?) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ať dělám, co dělám, filmy tohoto typu se mě nechtějí ani dotknout. "Vše má svoji lhůtu spotřeby", se praví ve filmu - lhůta tohoto filmu se mi spotřebovala ještě před jeho koncem. Místo 30 švestkových knedlíků je možno si dát 30 ananasových konzerv, ale proč, když mám rád zrovna ty knedlíky... A přitom ta ruční kamera snímající pohyblivé objekty byla tak slibná... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

První příběh se mi nelíbil, ztrácel jsem se v něm a nakonec mi v kontrastu s delší druhou částí filmu přišel naprosto zbytečný. Způsobil také pouze tříhvězdičkové hodnocení. Byl zralý tak na jednu hvězdu, za druhou půlku bych ale dal čtyři. Celkově pěkný výběr písniček (Faye Wong a její Dream Person jsem si hned šel poslechnout) a solidní porce romantiky se sympatickými herci. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (22)

  • Kar-wai Wong napísal aj tretí segment, ale mal pocit, že film je už kompletný aj bez neho. Tento tretí príbeh vytvoril základ pre film Padlí andělé (1995). (Bilkiz)
  • Faye Wong je v Hongkongu známejšia ako popová speváčka. V skutočnosti je to jej spev v cover verzii piesne „Dreams“ od skupiny The Cranberries, ktorú počujeme počas filmu. (Bilkiz)
  • Keďže film bol natočený sekvenčne alebo "ako road movie", Kar-wai Wong písal každú scénu buď večer pred natáčaním alebo ráno v deň natáčania. (Bilkiz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno