Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Tak a dobrodružství je za námi a dá se říci, že na svojí dobu jde o celkem pěnou podívanou, která sice místy kolísá, ale dá se na to skutečně koukat. Poslední díl má velice pěkný začátek kdy hlavní roli nezastává už trochu protivná a Angelika ale její vyvolený Rescator. Škoda, že to tak nevydrželo celý film, protože to bylo celkem napínavé a celkem v této sáze neokoukané. Bohužel zase skočíme k samotné Angelice a napětí zmizí a čeká nás tu prakticky zase to samé, co už jsme viděli. Ve finále člověk pak vlastně zjistí, že konec přišel tak nějak docela nečekaně a byl dost odfláknutý… ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Co pramen, to plamen. Ve vlasech. Hoří, žhne. Ohnivá karavana krás. V očích zasyčí, ohnivý hněv zapraská. Rubínová konkubína. Rubikova Fátima v okovech pekla. I když jí buší duši, dávají do těla, nepadne na kolena. Hroty hradeb otupí. Liška pouštní, která neodpouští. Srdce pod závojem nebezpečí žíznící po volnosti, po hroznech jedné jediné vášně, číši šťavnaté many v manželově náruči. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pátý finálový díl míchá dohromady to nejlepší z těch předchozích. Místo Francie nebo moře se dostává do Arábie a tak nás čeká dobrodružství plné beduínů, velbloudů, pouště. Ale také harémové intriky, panovníci kteří nejsou zvyklí slyšet ne pár dalších mužů, kteří jako obvykle pro Angeliku umírají - tajemník sultána a křesťanský zajatec. Romantika a dobrodružství ale drží slušně pohromadě a nakonec se dočkáme i toho vytouženého happyendu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem viděl všech 5 filmů a i když už nevím ve kterém díle se odehraje co, dovolím si okomentovat alespoň tento jako celek. Film je rozhodně nadprůměrným romantickým dobroudružným dramatem, kterému bych klidně daroval i 4 hvězdy, bohužel je to však až příliš dlouhé a na 500 minut je tam poměrně hodně nezajímavé výplně. Proto dávám 3 hvězdy a 65% ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jako mladsi, jsem to bral nyni uz jen s obtizemi.Dalsi nasledovne sledovani jakekoliv z Angelik u mne uz asi nenastane.Davam 2 hvezdy, za harem a za predstavu ze takto to tam asi mohlo byt a chodit, a za otrokarske lode a bubenika s bubnem co bubnuje a zvetsuje rychlost na to se neda zapomenout."roubiky do ust". ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)
  • Po natočení pátého snímku uvažoval producent Francis Cosne o pokračování, ale hlavní představitelka Michèle Mercier byla již velmi rozmrzelá. Cítila, že její život a její kariéra začínají a končí Angelikou a chtěla se vymanit z jejího stínu. Navíc jí vadil diletantský přístup tvůrců a uvědomovala si postupnou klesající úroveň filmů. K natočení šestého dílu již nakonec nedošlo. (Cucina_Rc)
  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)

Reklama

Reklama