Reklama

Reklama

Kmeny


Rap (E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje třetí odvysílaný díl Rap. Touha překonávat hranice a hlavně limity sociálních tříd, snaha přeskakovat kaskády společenské předurčenosti, lekce češtiny bez doktorátu z jazyka, okázalý konzum jako provokace společenských daností. Přední hudební odvětví dneška jako objekt dokumentárního průzkumu a analýzy životního stylu. Sonda do každodennosti těch, kdo jej ztělesňují a produkují coby zasloužilí i začínající rapeři. Režisér Bohdan Bláhovec pátrá po podstatě současného rapu mezi těmi, kdo mu v Česku dávají jméno. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Rap odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovněž cítím velké rozčarování a to jsem se na tento díl Kmenů opravdu těšil. PSH (potažmo Oriona) můžu, ale Bohdan Bláhovec mě zklamal hlavně dost chudým obsahem svého dokumentu a faktem, že se soustředil pouze na úzký okruh rapperů. Přitom kdyby se mu podařilo do toho procpat Kata (Deph), Revoltu, nebo Řezníka, mělo by to mnohem lepší grády. Tihle by ale do tohoto projektu nešli. Navíc obsah některých použitých textů byl vážně hrozný. Dneska už dělá rappera kdejaký debílek, o čemž se můžeme přesvědčit nejen na internetu a tohle mi dost připomínalo jejich dosti ochablou a hlavně neposlouchatelnou podobu. Ale proti gustu žádný dišputát… ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vláďov poetický voice over cool, bohužiaľ nepoznám až tak českú rapovú scénu takže mi postavy tohto dokumentu moc nehovorili a ani ma moc nezaujímali. A aj napriek tomu že prišlo na 'some sick verse' a je to opäť skvelo natočené, tá ukážka, že sme všetci len ľudia ktorý majú radi pivo a topánky ma trošku nudila. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokumentárně velmi, velmi, velmi špatné, o dané komunitě to řekne asi tolik, jako můj následující text (a ne, není to tím, že rap nemám rád, je to tím, jak je to nepovedené) : \sy-ja e s d daslkůelků dei r rtopjia, .dmg lůky gj asznjbd cvars djh f\f s k dljbh k k aůsglp d AHSTJK F eakjpsdt d dsgfdtnj d ydfshdkgjp s dsyfgkjnůer sůkea Od Bohdana bláhovce hodně velké zklamání, plné unylých promluv (jestli on to neměl být rap, ale nevím, rytmus to nemělo, rým to nemělo, divně to znělo..) a zcela nezajímavých záběrů na pár rapujících jedinců. Škoda. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby tu boli spomenutí napríklad Prago Union (skupina s výbornými, inteligentnými textami, na čele s Katom - pôvodne z tiež úspešného zoskupenia Chaozz, teraz hrávajúci aj s živou kapelou), možno by uverili aj nefanúšikovia žánru, že rap stále žije. Tu ale išlo len o jednu crew - PSH. Názov je teda zavádzajúci, pretože sa nejedná o dokument o tomto hudobnom štýle ako takom, čo som si pred pozretím logicky, ale žiaľ naivne myslel a očakával. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejlepší na tomto dílu je číst ty komentáře tady, upřímně jsem se u nich zasmál (a to nemyslím ve zlým). Někteří totiž čekali od Kmenů ten typ dokumentu, kde na vás vychrlí data, fakta a reálie o české rapové scéně, které třeba nejsou tak známé a místo toho dostanou tohle. Mně osobně se ten náhled na Orionovu osobnost líbil, je to zkrátka takový ten český flákač, co má všechno v péči a když ho něco sere, tak to zapije a hotovo. Upřímně bych chtěl být u toho, když natěšení uživatelé tady z ČSFD (například Angelic-77, geklon, Romario a další) sedí u televize a s protaženým obličejem čumí na to, jak si Orel pomalu vytahuje nákup z igelitky. :D ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama