Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální hororový film se točí kolem rozpačité nové studentky, která trpí velkým nedostatkem sebevědomí. Pod rukama svých nových přátel z koleje se ale promění v dokonalou, svůdnou krásku. Když začne Vivian zpochybňovat jejich motivy, odhalí nepředstavitelné zlo číhající v chodbách. (HBO Europe)

Recenze (21)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná režisérka (tank Girl to nezachrání) natočila podprůměrný horor, který je asi tolik hororový, jako nevynesené smetí. Je tady sice v pár sekundách nějaký ten náznak atmosféry, pár dobrých (myšleno dobrých podle školního známkování) nápadů a proto dávám 1 z 5. Jinak je to ale koncentrovaná nuda, kterou můžete s čistým svědomím vynechat. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek. Strašidelný lustr, který se zapíná bouchnutím do vypínače, a strašidelné ústřední topení, jež se pouští bušením kladiva, to je docela silný hororový kalibr, který u mě spolehlivě vyvolá mrazení v zádech. Dál už to tolik děsivé nebylo, ale film si po celou dobu držel přijatelnou úroveň. Sice je to dost načichlé určitým druhem mysticismu, který – pokud je mi známo – nikdy neexistoval, ale člověk to musí brát jako licenci filmových tvůrců, kteří přece mají právo si vymýšlet, od toho tady jsou. Docela se snažili o jakousi věrohodnost, protože některé znaky na stěně pod tapetou připomínaly protosemitské (fénické) písmo, ale většinou to byly jen takové klikyháky. ()

Reklama

Dharter 

všechny recenze uživatele

Alexis Knapp umí v tomto filmu diváka zcela překvapit. Mám rád takovéto psychologicky sofistikované filmy. Velmi zajímavé je, že postava Vivian, kterou hraje, je ubytována na pokoji 323 (=> 8). Dále poté, kdy dojde k její přeměně, do Violet, má na těle symboly )( c ɔ (=> 8). 8 /lemniscate; ∞/ vyjadřuje trvalou syntézu, podobně jako 0. Písmeno 'c' je třetí v latince. Tzv. Siamunova/Šalomounova pečeť, Hvězda dvou vidění, obsahuje dva trojúhelníky; jedná se o symbol se stejným významem, jako vesica piscis, kde dvě 'c' proti sobě, "dotknutím", mohou vytvořit trvalou rodovou linii. _ _ _ Postava Vivian je mladá žena, trpící depresemi, nízkým sebehodnocením; a pak se to stane, je Vyvýšena do stavu, po kterém toužila, skrz tzv. rituál dávného albánství (fiktivní pojem tvůrců). Albánství v ději filmu je víra, která z „ošklivých a slabých“ činí krásnější a dovednější, skrz oddanost v třetí, trvalou sílu. _ _ _ Film je celkem detektivka; nutí diváka vstřebat děj filmu opakovaně (v mém případě 2×). „Když si nakonec zvolí zbavit se toho, už z ní nic nezbude. Pouze já.“ - Violet CZ titulky mnou přeložené k dispozici: zde ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle " hororovej skvost " dávali v jednu ráno v bedně. Tak jsem to prubl. A výsledek? Katastrofa. Přeměna ošklivýho káčátka, hlasy, vidiny, školní tajemství, tajný spolek, ....Prostě " horor " ze školního prostředí jakých už tu byly mraky. Nuda, nuda, nuda a jako třešnička na dortu trapnej konec. Tohle nebrat. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Buchtu posedne rozbitý topení, což má sice blahodárnej vliv na vizuální stránku věci, ale dělá to z ní nesnesitelnou krávu. Navíc radiátor má ještě další plány, co s holkou provede. Směšná fraška bez napětí, atmosféry a herců, protože to, co tam bylo, se za herce označovat nedá. Celej zmar korunuje příšernej českej dabing hlavní hrdinky. Ztráta času. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama