Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Sehnat starou kameru (pro efekt...ať to vypadá jako něco uměleckého), zaplatit 5 babek bezdomovcům, humusákům a pokud se poštěstí, tak i deformovaným děckám nebo ještě lépe mentálně postiženým, "pronajmout" si předměstí poblíž smeťáku, ujistit se že není žádný scénář a že to bude úplně o hovně....tohle je přesný recept, jak vznikalo toto "něco"...jinými slovy: "Nejzbytečnějších 89 minut mého života." ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

"Life is beautiful. Really, it is. Full of beauty and illusions. Life is great. Without it, you'd be dead." Absolútny klenot amerického nezávislého filmu a pre mňa veľmi osobná záležitosť, ktorá mi každým ďalším zhliadnutím dáva viac a viac (a vždy niečo iné!). Harmony Korine je pravdepodobne najzaujímavejším súčasným americkým tvorcom a hovorí nám o tejto krajine omnoho viac, než ktokoľvek z hollywoodu. „Médiá sú v New Yorku a v Los Angeles.‘ vysvetlil Korine. ‚A čokoľvek, čo sa udeje v strede buď nechcú vidieť, alebo vyfabulujú. Číže keď ľudia vidia pravdivý portrét toho prostredia, tak sa buď nahnevajú, alebo to poprú, alebo ich to nezaujíma.‘“ Nenechajme sa zmiasť nihilistickou white trash škrupinou, ako sa to stalo mne pri prvom zhliadnutí pred desiatimi rokmi. Ľudskosti je v nej omnoho viac. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tak, a Ulrich Seidl ztratil svoji hegemonii. Samozřejmě, co je v Rakousku, nesmí chybět ani v Americe. I když nejspíš nejde o vzájemnou inspiraci, ale vzájemnou zkušenost uzavřených společností s nezamčenými dveřmi. Vstoupit může tak každý, kdo na to má, tedy lépe řečeno: kdo na to nemá, nebo kdo má jen na teplo pospolitosti... O kočkách a jejich mystice jsem se zmínil někde jinde (Elfride Jelinek)... O společnostech tohoto typu, které dostaly po prvním kole koronaviru zelenou, se pobavíme později. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

zaprvé by mě zajímalo jak to tvůrce filmu myslel (abych to mohl spravedlivě ohodnotit) jeden z nejrozporuplnějších filmů co sem viděl. Rozpačitý sem, protože pokud to má mít nějaké filosofické okamžiky jako když například ten týpek mluví že" se zkoušel zabít a sebevražda je jediná cesta ven, ven ze života.." tak pokud to bere jako sdělení tak je to průšvih jako prase ale pokud to bere jak já vidím celý ten film že to je naprosto povrchový zásek do vesničanů a do té společnosti která zažila špatný život a myslí si že ví akorát není dost chytrá aby zpracovala pořádně ty zkušenosti z života a jejich interpretace je naprosto bezduchá(což by bylo trefné) tak to měl jinak sestříhat a přehodit a přidat nějaké záběry. -oblíbený moment/záběr pro mě je třeba oběd špaget ve vaně- ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Návštěva městečka plnýho zvláštních postaviček a podivných kreatůr. Nábor na herce probíhal asi v nějakým obludáriu (takový ksichty se jen tak nevidí). Film netvoří souvislý děj, ale spíš sled více či méně bizardních scén a situací. Někdy k pousmání, někdy k zamyšlení, někdy hodně smutný, někdy zvrácený, někdy ..... Mě osobně film nenudil. Spíš naopak. Utekl jako voda. Navíc perfektní kamera a výběr skladeb, který zazněly ve filmu byl taky very good. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Festivalové publikum často opúšťalo kinosály hneď pri prvých premietnutých záberoch. (classic)
  • Nicka Suttona (Tummler) zahliadol režisér Harmony Korine v jednej z epizód seriálu The Sally Jesse Raphael Show nazvanej "Moje dieťa umrelo z fetovania toluénu". V tejto šou sa Suttona spýtali, kde sa vidí za niekoľko rokov, na čo odpovedal, že bude pravdepodobne mŕtvy. „Videl som jeho tvár a vedel som, že toto je človek, o ktorom som sníval, toto je môj Tummler. Bolo na ňom niečo nádherné," prezradil Korine. (Hamaradža)
  • A síce Gummo obsahuje drsné scény so zvieratami, k žiadnej ujme nedošlo, používali sa umelé figuríny. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno