Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve Welp ožívá jedna z mnoha bezejmenných strašidelných povídaček vyprávěných u skautských táboráků. Na kdo a proč je tedy zbytečné se ptát. Mají bubáci motiv? Belgická lahůdka kráčí cestou kempových slasherů, kterou kdysi vyšlapal zejména legendární Pátek, a kráčí jí důstojně a s grácií. Nečekejte však masakr od začátku do konce a ani dnes docela oblíbený černý humor, i když minimálně jedna scéna vám bránici polechtá. Tenhle slasher je klasická poctivá práce, postupné budování napětí, skvělá lesní atmosféra, zabiják/ci nastupuje/í na scénu docela zřídka, ale v závěru udeří s brutalitou, která nezná mezí. Masomlejn, díky darkrobyku, mi až vyrazil dech. Víc podobných záležitostí a slasher se možná dočká své renesance, kéž by. Five! A to i za skvělý soundtrack, osmdesátky hadra! Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měla to být renesance kempového slasheru v tradici Pátků, v níž skautíky na letním táboře ohrožuje buranský zabiják a jeho mladý maskovaný učedník. No, znovuzrození se ale nakonec tak úplně nekoná. Řemeslně snese Welp nejpřísnější kritéria - takhle hezky natočený horor se nevidí každý den. Krásné lesní prostředí, vizuálně atraktivně nasnímané, světlo baterky probleskuje mezi stromy, malý záporák má originální masku a sídlo velkého záporáka je příjemně temné a špinavé. Ale co z toho, když je to vlastně jen úplně no reason vyvražďovačka bez jediné sympatické postavy. O záporácích se toho člověk moc nedozví - jen že mají důmyslné podzemní útočiště (jak se to tam vzalo a co to přesně je?), po lese nastražené bizarní pasti (MacGyver by záviděl) a celou oblast mají zabezpečenou sofistikovaným systémem čidel, který je upozorní, když do oblasti někdo vstoupí. Působí to, jako kdyby hlavní záporák musel mít alespoň doktorát z nějakého technického oboru, ale ruku na srdce, ve skutečnosti spíš vypadá, jako kdyby byl buranem co neumí do pěti počítat. Vraždy nejsou úplně marné, ale není jich příliš a určitě vyloženě neohromí. Navíc film tak úplně nevyužije fakt, že většina potenciálního masa na porážku jsou děti - ohrožení dětí by u diváka jednoznačně vzbudilo větší strach a napětí (ještě když by třeba byly milé a sympatické, ale to už bych chtěl asi moc), jenže ony v reálu skoro vůbec ohrožené nejsou, zabijáci se uspokojují výhradně na dospělých vedoucích tábora a na náhodných kolemjdoucích. Celkově jsem se obstojně hororově bavil, v závěru je to docela napínavé, ale vzhledem k prvotřídní technické kvalitě měl film být lepší než "obstojný". Závěrečný zvrat mi nadto přišel jako nepříliš uvěřitelný, což jen utvrdilo mé v podstatě rozpačité dojmy. 6/10 ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Welp ( Cub ) má podobnej námět s celkem vydařenou hororovou komedií "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse". S tím rozdílem, že Welp je bez vtipu a po lese nepobíhají Zombie, ale máme tady jiné zlo. Po lese prý běhá " Kai " ( něco jako vlkodlak ) nebo e všechno úplně jinak. Tak či tak to není nic originálního. Koukatelný to je, ale určitě to nenadchne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

S těmihle skautíky, bych si tedy vyjet do krásné Blu-Ray přírody nechtěl, jelikož sou to magoři. A přitom do poloviny se to tvářilo, jako standardní lesní vybíjená, ale od poloviny, se jedna postava teda vybarví a začne to být divné. Jelikož sem v podstatě nevěděl, jak to s touhle postavou je, tak to sice bylo zajímavé sledovat, ale budování charakteru té postavy, pak šlo logicky do prdele. Zkráceně by se dalo napsat, že hlavní protagonista je blbec. Byť mordy sou a pastičky, pastičky, sou celkem povedené a nápadité, les tedy neni nijak hnusný a působí docela malebně, takže o atmosféru se tedy hlavně stará cosi v lese. Jo je to škoda, kdyby les byl hnusácký, hned by to bylo lepší, ale na druhou stranu když se setmí, tak to docela funguje. A zpívání u ohně mělo taky něco do sebe, tak jako tak velký odvar to neni, hlavně když vezmu v potaz že sem tenhle film dlouho hledal (díky Bloody13) a nakonec z toho vyšlo tohle. Jo a co ti dva co stačili utéct, jak to s nimi bylo ? No takže budu tentokrát kritický. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Welp je nejen milým příspěvkem ke vzájemné a upřímné vlámsko-valonské nenávisti, ale hlavně cenným informačním materiálem pro všechny rodiče, kteří se zrovna rozhodují, zda upsat svou ratolest skautíkům. Nemusejí mít velké obavy - jejich synka nejspíš nebude nikdo análně zneužívat, jen ho možná sem tam trochu sadisticky pošikanuje nějaký psychopatický vedoucí, nebo ho v lese pokouše zmutovaný kanibal. Ale to přece není nic hrozného, vždyť trocha dobrodružství ke správnému a zdravému dětství patří. Belgická filmová pralinka pro všechny milovníky bizarních šíleností, nebo úplných pitomostí (což někdy splývá). Pozvolný začátek, ale o to velkolepější finále, poslední čtvrtina je skvělá. Mně osobně svou praštěností nadchlo mutantí řídící centrum a mutantí důmyslné senzorické pasti. Nejlepší momenty - samozřejmě šíp a vosí hnízdo, ani křížový kmenový tlučec nebyl k zahození, ale nejvíc se mi líbil závěr, kvůli kterému taky zvedám hodnocení. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama