Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedním z nejcennějších exponátů městského muzea jsou Tygří oči, dva velké diamanty v ceně šesti milionů marek. A právě ty přišli ukrást lupiči. Když se rozdrnčí poplašné zařízení, ukryjí zločinci kameny do dvou nádherných motorek vystavených v přízemí. Den nato tam zabloudí naši staří známí Mike a Thomas, náhodou jsou stotisícími návštěvníky - a vyhrávají ony motocykly! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina zločinců se rozhodně ukrást nejcennější diamanty - zvané Tygří oči. Ale loupež se tak úplně nezdaří, a svůj lup jsou nuceni uschovat v blízkém supermarketu v předváděných motocyklech s tím, že si je později vyzvednou. Jenže motorky vyhrají Mike a Tommy, kteří jsou náhodou stotisícími návštěvníky supermarketu - a okamžitě vyráží motorky pořádně projet. Ale šéfka zločinců se nechce své kořisti jen tak vzdát ... Oproti předchozímu dílu jsou Dva nosáči o třídu zábavnější - i když to bude podle mne tím, že spousta nápadů je vypůjčena z jiných filmů (ať mi nikdo netvrdí, že si scénu se záměnou jednoho z hrdinů za japonského malíře Dieter Pröttel nevypůjčil z jednoho českého filmu). Každopádně, docela příjemně jsem se bavil před lety, a stejně tak příjemně jsem se bavil i dneska - ale záchvaty smíchu ve mne film nevyvolává... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepsi nez Dva supernosaci, ale porad nic extra. Film ma na nemeckou komedii dostacujici pribeh a diky tomu, ze je celej film spis road movie, tak je i vcelku sviznej a zacne nepatrne nudit az ke konci. Dokonce i Kruger s Gottschalkem jsou snesitelnejsi, protoze se tu zas tak moc neztrapnujou. Problem je, ze se nak zapomnelo na vtipy, coz je u komedie slusnej problem. Ale par se jich tam naslo a tech 90 minut se na to diva docela prijemne, tak ty 3* dam. ()

Reklama

alesandro2 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na tenhle film se vždycky rád podívám. Je v tom stoprocentní dávka nostalgie doby, kdy jsme se mnozí z nás, alespoň virtuálně, mohli podívat velmi zábavnou formou na dvojici super chlapíků, se super motorkami a super nosy, za hranice západního Německa. Pro následující generace však tento film již takto fungovat nemůže a proto pravděpodobně skončí v propadlišti dějin:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi bude špatný počasí. Auta lítaj nějak nízko." Bejvávaly časy, kdy "rypáci" Mike a Thomas vyprodávali kina, rozesmívali sály a vzbuzovali touhu pořídit si vlastní tříkolku. I já jsem po ní toužil a ještě jsem se u toho skvěle bavil. Čas však dokázal, že je to hrozná hovadina s debilním příběhem, několika slušnejma fórama a kvalitu udržely jen ty tříkolky. Nevadí. Tenkrát to svůj účel splnilo a dneska už to beru jen jako nostalgickou raritu. ()

Barybal 

všechny recenze uživatele

Dva nosáči tankují super jsem viděl v roce 1989 a naprosto královsky jsem se bavil, nešlo o to, že je to ze "západu", ale prostě se mi to líbilo, jako komedie, byly tam fajn hlášky a také jsem tam viděl známá místa, neboť jsem v DDR měl příbuzné, tak jsem byl v muzeu BMW i na jiných místech, která film zachycuje. A i po těch letech, když ten film vidím, moc rád se na něj podívám, protože zachycuje dobu, kdy to v Německu bylo příjemné, v osmdesátých letech bylo Německo jiné a z toho filmu dýchá velká dávka nostalgie... Navíc, některé hlášky v naší rodině už prakticky zdomácněly, například - "Udělám Ti indiánskej žebřík" a nebo "Co je tohle?""To je superrypák." A podobně. Hodnocení pěti hvězdami je poněkud nadnesené, jsou to pro mě tak čtyři a půl, ale z nostalgie, ta půlhvězdička navrh... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v německém Mnichově a na jezeře Wörthersee v Rakousku. (BMW12)
  • Vůz, který s nosáči na krátkou chvíli „vymění“ chlápek v baru, je Jaguar XK 120 z roku 1953. (Foxhound#1)
  • Vo filme sa objaví monopost Formuly 1 Brabham BT 52 s motorom BMW z roku 1983. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama