Reklama

Reklama

Wolf Warriors

  • Čína Wolf Warrior (více)
Trailer

Obsahy(1)

Leng Feng (Jacky Wu) během zátahu na drogový gang i proti zákazu nadřízeného riskantně zastřelí jednoho zločince a díky tomu je přiřazen k elitnímu vojenskému oddílu Wolf Warriors. Tento oddíl se záhy vydává na vojenské cvičení, během kterého je ovšem napaden cizí reálně ozbrojenou jednotkou, která si sem přišla vyrovnat účty za předchozí protidrogový zátah a zároveň i vyzkoušet tajnou zbraň. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavná čínská pohádka, kterak nadržený, snaživý a věčně se potící chrabrý čínský pigmej nakopal prdel o hlavu většímu a mnohem charismatičtějšímu protivníkovi a poučil ho o tom, že do Číny se nikdo srát nebude. Akce je přehledně a dynamicky natočená, i když zamrzí zbytečné digitální efekty. Digi vlci jsou nicméně naprostá tragédie. Závěrečný fight Adkins vs. mrňavej číňánek byl na můj vkus moc krátkej. Navíc Adkins přehrává rudýho trpajzlíka v každém záběru. Propaganda chrabré Čínské armády je sice legrační, ale celkově jde o slušnou oddychovku, která díky krátké stopáži a časté akci nenudí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi si za pár týdnů stěží vzpomenu, že jsem Wolf Warriors viděl, avšak pár slušných momentů by se našlo. Wu Jing je super sympaťák, tím jsem si jistý, jakože tohle je anakonda. Scéna s likvidací snipera mi utkvěla víc než závěrečný duel na nože. Tam sice sviští břitvy a podrážky bot trefují spánkové kosti, ale působí to na mě jako krátké oťukávání, jinak by musela první rána nožem rozpárala tomu druhému břicho. Popis děje by se vešel na poštovní známku typu A, občas to má spád, občas pozornosti pád, digitální vlci zhnusení budí a zpomalovačky jednoduše nudí. Malinké navnazení před Close Range. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Čínská lidová osvobozenecká armáda poručí větru, dešti, vole! Jako fakt tam v jedné scéně generál nařizuje déšť. Naprosto nekompromisní armádní agitka, která je o míle debilnější než si člověk dokáže představit. A v tom je celkem i ta zábava. Maj ten svůj komunismus rádi, a maj tam VŠECHNO nejlepší, největší a nejhezčí. Tak se do nich, kur-a, nes-rte, nebo vás rozjebou jak Jacky Wu. :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätate sa na americku propadandu armady Act of Valor? Tak tu mate jej Cinsku obdobu. V centre stoji chrabra elitna jednotka a dôraz na to, ze jednotlivec v armade nic nedokaze, ale musi sa zaradit do stada, ehm jednotky, ktora len ked bude drzat spolu ako celok, tak porazi nepriatela a bla, bla, bla. Na prvy pohlad to ma normalnu zapletku o vojakovi specialnej jednotky - Wu Jing, ktory pri razii na priekupnikov s drogami zabije brata zlovestneho narkobarona. A tak ten narkobaron poveri svojho top zabijaka - Scott Adkins, aby ho zabil. Lenze ma smolu. Wu Jing pri tej razii porusil prikaz a tak je potrestany preradenim do najsamelitnejsej Cinskej vojenskej jednotky a momentalne je na nekonecnych manevroch. A tak musi Adkins zautocit s kopou dalsich zabijakov nielen na samotneho Wu Jinga ale aj jeho jednotku a tak v druhej poovici filmu sledujeme nekonecne prestrelky a pobehovanie v lesiku. Proste zapletka je primitivna a naviac je okorenena nudnou propagandou. Na oplátku za to armada poskytla svoju techniku, takze na prvy pohlad vyzera film velkolepo, ale armade sa uz evidentne nepozdavala myslienka, ze by nejaku techniku znicili a tak vo väcsine zaberoch sa vsetky tie tanky a vojenske auta premavaju z jednej strany zaberu na druhy a opacne. Akonahle dôjde k prestrelke, tak sa jedna o lacne vybuchovanie kapsuliek a hnusnych digitalnych rakiet. Najhnusnejsie dopadla scena, ked nasu chrabru jednotku na manevroch prepadnu digitalny vlci a mi sledujeme ich bitky. Tragikomicke. Ukazuje sa, ze Wu Jing alias Jacky Wu nie je prilis dobry reziser. Akcia je sice prehladna, ale pôsobi nudne a monotonne, bez stipky napätia. A to mnozstvo hnusnych digitalnych efektov pôsobi otravne. Ani krv ktorou sa nesetri jej nedoda poriadnu stavu. Takze najväcsim plusom a tou hlavnou atrakciou na ktoru vsetci cakaju je finalna bitka Adkins vs. Wu. Tu jedinu by som ohodnotil nadpriemerne. Nepostrada drsnost a tvrdost, ale nevyhnu sa jej aj zbytocne draty a hlavne je dost kratka. Pokial sa chystate na film len kvôli nej, tak si ju radsej pustite samostatne na youtube a usetrite si dalsich 89 minut zivota. Takze vysledkom je nudna propaganda, ktora narozdiel od Act of Valor neponuka ani kvalitne natocenu akciu a jedna slusna bitka cely film nezachrani. 4/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Poselství filmu je zřejmé: „Neserte Čínu, indoevropští zmrdi!“. Taky totiž máme své žluté barety, rýžová komanda, Džunky Seals a Lee Aj Yoe! Mají sice jen metr padesát, čtyřicet kilo v plné polní a vede je krutohustá, léty krvavých plastických operací zsilokonovaná dvacítka, zato jsou však mrštní natolik, že nemají problém uhýbat kulkám v křížové palbě z metru, dvakrát rychlejší než pěchotní mina, pružnější než bambusová rákoska, živě se proskáčou i kobercovým náletem a hlavně je jich miliarda, takže útočí v hejnech, a když na to přijde, otráví den i vyteplenému baleťákovi Skotu Asskinsovi, jemuž už by měl konečně někdo napsat na tělo roli vyhazovače v gejbaru, a jeho žoldáckému oddílu vepřových hlav. Ano, nekompromisní agitka Rudožluté armády a šikmá holá prdel, vystrčená směrem na západ, ale to je v opačném gardu všechno Rambem počínaje, přes Chlapce a chlapy, až po naprosto nazabitelné marinády z Na život a na zmrd. Je to však i poměrně pompézně natočeno, začurákovat si s makaky přiběhli ze Středozemí i Vrci a ústřední opičák má natolik mongoloidní kukuč, až mě to rozesmutnělo a vyrýžovalo si to u mě překrásné dvě rudé hvězdy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Akčního režiséra na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Zhongzhi. (Rominator)
  • Wu Jing (Jacky Wu) ve filmu používá L85A2, jedná se o čínský prototyp útočné pušky. Tento typ zbraně používá pouze a jenom Čínská lidová osvobozenecká armáda. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama