Reklama

Reklama

Black Mountain Side

Trailer

Obsahy(1)

Keď skupinka archeológov v severnej časti Kanady objaví neznámu mimozemskú štruktúru, datujúcu sa do obdobia desať tisíc rokov pred naším letopočtom, zdá sa, že všetci budú stáť pri zrode svetovej senzácie. Keď však z ničoho nič začnú prepadať pocitom úzkosti či rôznym vidinám, nepotrvá dlho, aby jeden po druhom nadobudli presvedčenie, že sú sami pre seba nebezpečnejší, než sa pôvodne domnievali. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z malých (a tých lepších) variácií na neprekonateľný Carpenterov "The Thing" predstavuje skupinku výskumníkov, ktorí v odľahlej, zasneženej kanadskej oblasti objavia starodávne nálezisko. Skôr než sa však s objavom stihnú pochváliť do sveta, ocitajú sa v psycho prúsere... Tvorcovia to pojali skôr komorne a charakterovo, takže namiesto nejakej akcie a efektov tu máme v prvom rade klaustro/izolačný slow-burn horor, ktorého krvavé mystérium ostáva po väčšinu času mimo zrak diváka. Čo je ale trochu škoda, pretože napriek citeľnej atmosfére a mrazivosti film postupne padá do monotónnosti a bolo by asi vhodnejšie, keby tu bola kratšia stopáž. Temné finále ale stojí za to, až som pri ňom zabudol aj na tých pár nudnejších chvíľ. Každopádne - konečne dobrá hororová novinka. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

MÍRNÉ SPOILERY: Vzhledem k tomu, jak film skončil, mírně krotím své ovace. Ale za "objasnění o co go" s "Tim Dotyčným", si to pět hvězd zaslouží. Filozofické vyustění, zamyšlení se nad lidskou rasou a Vesmírem. Ty vole. To jsem nečekal. Každá postava sympatická, Shane Twerdun v roli Jensena nejvíc. Každej člen týmu něčim specifickej, důležitej. Technik, doktor, profesor atd. vizuál skvělej, bez střihové sekvence výborný a perfektně vtáhnou do děje. Gore je jen pár, ale solidní. Při některých momentech jsem ani nedýchal :-) špičková atmosféra, bez hudebního soundtracku. Opravdu výborné dialogy, takové civilní, místné a neřeší tam píčoviny. Něco se i divák dozví "o tom". Na každej záběr co byl v noci, jsem se kurevsky těšil "díky hlasu." Jen dopilovat úplný konec s medvědí pastí a bylo by to fakt úžasný. Krásné vytržení mimo realitu, do zasněženého psycha! Pokud někdo bude mít podobný film, šup s tim do zpráv ke mě. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být hodně dobré, kdyby někdo lépe napsal i obsadil role. Nejedná se o úplný průser, na postavách koneckonců film stojí, mysteriózní sněhovou paranoiu ale nejvíc rozbíjí náhlé a nevěrohodné hysterické výlevy. Skoro jako by se některé scény natočily na první dobrou a nehledělo se ani na to, že se bijou s předchozí scenáristickou průpravou. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtovej sci-fi horůrek, v jehož první půlce se neděje téměř nic, aby se v tý druhý dostala ke slovu odseknutá ruka, solidní paranoia a mluvící jelen. Ta absence prašulí jde celkem znát, protože když má dojít na větší fajrák nebo rovnou vyhazov do povětří, jde to mimo kameru. Je ale fakt, že místy to vykouzlí zajímavou atmošku - obzvlášť ke konci, kde se postavy začnou samy redukovat. Takže úplně blbý to neni, ale odvařenej z toho taky nejsem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost! Hvězdička za prostředí hor, ale jinak... ukecané, se zdlouhavými záběry, aby se ta historka o ničem pěkně natáhla, a v závěru je z toho ještě protiboží agitka, ach jo. Artefakt je kus šutru čouhajícího ze zmrzlé země, u kterého se vedou další nekonečné debaty, jestli 11 nebo 14 tisíc let a který lid odkud kam a proč. Gore efekty tak nějak ušly, ale si to snaží hrát na původní Carpenterovu Věc, bez atmosféry, bez napětí, kromě cákanců krve a chlapa v jelení kůži v podstatě bez triku. Navíc se nic nevysvětlí, jen se nakousnou sice zajímavé, ale jen otázky, a končí to tak nějak nijak. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama