Reklama

Reklama

Dospívající Ed, který si zvyká na novou školu v novém městě, se spřátelí se svým sousedem Ashbym. Jde o bývalého zabijáka CIA, jenž chce odčinit své hříchy dřív, než prohraje boj s mozkovým nádorem. Ed od něj dostane řadu životních lekcí. Když Ed Wallis nastoupí v novém městě na novou školu, jeho prvním úkolem je napsat esej o některém z příslušníků starší generace. Obrátí se proto na svého souseda, samotáře Ashbyho, který mu přislíbí pomoc, ale jen pod jednou podmínkou: když bude mít Ashby nějaké pochůzky, musí ho Ed vozit po městě. Chlapec ovšem netuší, že je Ashby bývalý zabiják CIA, kterému zbývá jen pár měsíců života. A co víc, Ashby zjistí, že na něj před několika lety jeho bývalí šéfové ušili boudu a přiměli ho zabít nevinného muže. Rozhodne se je proto před svou smrtí zavraždit. Ed tak nevědomky dělá Ashbymu, který sleduje a zneškodňuje své staré kolegy, řidiče na útěku z místa činu. Během toho se mezi nimi vytvoří silné pouto. Ashby zaplňuje prázdnotu, kterou v sobě Ed po otcově odchodu pociťoval, a povzbuzuje ho, aby odhalil svůj skrytý talent a vstoupil do školního fotbalového týmu - k velkému překvapení všech spolužáků i dívky, kterou Ed tajně miluje. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

larelay 

všechny recenze uživatele

ja teda neviem, ale nemalo to ani hlavu, ani patu a navyse to bolo cele tak zvlastne absurdne. jedinym pozitivom boli interakcie medzi Natom a Mickeym, vsetko ostatne bol iba zbytocny balast. a aby som nezabudla, strihac a reziser boli asi permanentne nahuleni, lebo tak amatersky zostrihany film v jednodtlivych scenach som uz davno nevidela. Mickey sedi v bistre, v jednu chvilu zuje palacinky alebo whatever a o par sekund este ani nedohovoril vetu a uz sedi v inom uhle a palacinka davno zjedena. ach jaj. kazdopadne, ano, malo to aj svetle chvilky, sem tam to bolo aj vtipne, ale inak velke sklamanie. A Ed na ihrisku mi niekoho pripominal (samozrejme s nadsazkou) Run, Forrest, run! http://giphy.com/gifs/running-forrest-gump-Sdyikc5vNyKEU ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý film nepřekročí hollywoodské zvyklosti, ale pěkně se na něj kouká. 1) Na příjemném dojmu se podílí 48letý dramatik Australan Tony McNamara (scénář a režie), 21letý Nat Wolff (jinak i zpěvák, multiinstrumentalista a skladatel písní) v roli studenta Eda a charismatický veterán 63letý Mickey Rourke (zabiják ve službách CIA). 2) Přidejte pěknou hudbu a písničky a příjemný dojem je kompletní. 3) A neztrácejte naději: your brain's showing occasional signs of thought. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Občas fakt zamrzí, že je to americký film. Pretože miestami ide o sympatické dielko takmer v štýle LEONA. Škoda toho pomiestneho patetizmu a patriotizmu (prekvapivo dejová línia zo strednej školy mi prišla v pohode). Aj Mickey tak trochu skáče z hereckej polohy starnúceho človeka, vtipného mentora a sympatického zabijáka. A nie vždy sú prechody také plynulé, ako by mali byť. Ale film mi skrátka prišiel bohovsky sympatický... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ale ne, to teď vážně bude hrát Nat Wolff v každém druhém filmu sympatického středoškoláka, do kterého se zamiluje ta nejhezčí holka ze školy (samozřejmě největší nerd, protože kdo nemá rád paradoxy), přičemž se budem potýkat se sto a jedna způsoby, jak to prostředí zamaskovat tak, aby se film na první pohled tvářil zajímavě? No hádám že jo. Bokem toho, sice nerad, ale nemůžu Ashbyho úplně odstřelit. V jistých momentech je to prostě fajn guilty pleasure s rozhodně mnohem lepším posláním, než jak to z traileru vypadalo. 6/10 P.S. Emma Roberts tady neskutečně dává najevo, že do podobných filmů nepatří. Je na to až moc dobrá herečka. Also, Mickey Rourke je tady zábavnější, jak ve všech Expandables dohromady. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Dospívající Ed to rozhodně nemá jednoduchý. Po rozvodu rodičů bydlí v novém městě. Otec o něho nemá zájem a jeho máma se kterou bydlí si pořád neúspěšně hledá nového partnera. Ve škola nechce být Ed za loosera a tak na to jde hodně svérázně. Navíc ho čeká složitá láska k místní inteletkuálce a do toho soused Ashby.... Ashby je vysloužilý agent, co zabíjel lidi. Zbývá mu necelý měsíc života a chce napravit vše co se ještě napravit dá. Mezi Ashbym a Edem tak vznikne nečekané přátelství. Aniž by si to naši dva hlavní aktéři připouštěli momentálně jeden druhého potřebuje..... Příběhově film nenabízí nic nového pod sluncem, ale McNamara díky postavám, jejich mezivztazích a vkusnému humoru dokázal navodit úžasnou atmosféru. Za mě to jsou jasné čtyři hvězdy, bavil jsem se!!!!! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Ashby (Mickey Rourke) mluví s knězem a chce se vyzpovídat, mu v jednom záběru najednou zmizí brýle. (moznazitra)
  • Ve chvíli. kdy si jde Ed (Nat Wolff) promluvit za jedním z partnerů své matky do ložnice (65. minuta), má muž rozepnutou košili, avšak v témže okamžiku, po změně úhlu kamery, ji má zapnutou až po krk. (Athree)
  • Natáčelo se ve městě Charlotte a v částech Severní Karolíny v USA. (willy1)

Reklama

Reklama