Reklama

Reklama

Dospívající Ed, který si zvyká na novou školu v novém městě, se spřátelí se svým sousedem Ashbym. Jde o bývalého zabijáka CIA, jenž chce odčinit své hříchy dřív, než prohraje boj s mozkovým nádorem. Ed od něj dostane řadu životních lekcí. Když Ed Wallis nastoupí v novém městě na novou školu, jeho prvním úkolem je napsat esej o některém z příslušníků starší generace. Obrátí se proto na svého souseda, samotáře Ashbyho, který mu přislíbí pomoc, ale jen pod jednou podmínkou: když bude mít Ashby nějaké pochůzky, musí ho Ed vozit po městě. Chlapec ovšem netuší, že je Ashby bývalý zabiják CIA, kterému zbývá jen pár měsíců života. A co víc, Ashby zjistí, že na něj před několika lety jeho bývalí šéfové ušili boudu a přiměli ho zabít nevinného muže. Rozhodne se je proto před svou smrtí zavraždit. Ed tak nevědomky dělá Ashbymu, který sleduje a zneškodňuje své staré kolegy, řidiče na útěku z místa činu. Během toho se mezi nimi vytvoří silné pouto. Ashby zaplňuje prázdnotu, kterou v sobě Ed po otcově odchodu pociťoval, a povzbuzuje ho, aby odhalil svůj skrytý talent a vstoupil do školního fotbalového týmu - k velkému překvapení všech spolužáků i dívky, kterou Ed tajně miluje. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Takovej Rourkův slabší ST. VINCENT postrádající více vtipu, zato překypující sentimentalitou. Mickey Rourke i po nejnovějších plastikách ksichu a transplantaci vlasů dokáže stále vykřesat z už tak gumový držky emoce, který mu prostě věříte, protože do toho dává něco ze sebe sama. Asi nejčastěji brečící herec ve svých filmech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

U Rourkea platí, že čím horšie vyzerá, tým lepšie hrá. Trošku zbytočne veľa nepodstatných vrážd z toho urobili polodrámu, poloakciu a tým nemohlo hodnotenie vyskočiť viac. Chápem, že Mickey sa hodí do drsných rôl, ale ak už umiera na rakovinu, mohli sa pustiť dramatickou líniou. Alebo sa na to vykašľať a riešiť ho čisto akčne. Aj tak ale tento herec je nosným pilierom celých 100 minút tohto filmu. Nebolo to nakoniec celkom zlé, aj mladá dvojica bola vybraná vhodne, ale z nich dvoch to ťahá Emma Roberts. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič moc. A to som sa podľa popisu aj celkom tešil, že som narazil na zaujímavý film. Ed mi bol sympatický, ale to jeho náhle suverénne správanie bolo viac než absurdné. Mám rád, keď filmy pôsobia realisticky, ale toto bolo úplne mimo. Zápletka dosť chabá, a dokonca aj tá chémia medzi sympatickou dvojicou Ed & Eloise bola akási vlažná. Zopár dobrých scén, miestami aj pocit, že to celé k niečomu mieri, ale napokon nič z toho. 2*, akurát tak za sympatické herecké obsadenie a občasný dramatický nádych. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ale ne, to teď vážně bude hrát Nat Wolff v každém druhém filmu sympatického středoškoláka, do kterého se zamiluje ta nejhezčí holka ze školy (samozřejmě největší nerd, protože kdo nemá rád paradoxy), přičemž se budem potýkat se sto a jedna způsoby, jak to prostředí zamaskovat tak, aby se film na první pohled tvářil zajímavě? No hádám že jo. Bokem toho, sice nerad, ale nemůžu Ashbyho úplně odstřelit. V jistých momentech je to prostě fajn guilty pleasure s rozhodně mnohem lepším posláním, než jak to z traileru vypadalo. 6/10 P.S. Emma Roberts tady neskutečně dává najevo, že do podobných filmů nepatří. Je na to až moc dobrá herečka. Also, Mickey Rourke je tady zábavnější, jak ve všech Expandables dohromady. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mickey to asi bral tak, že keď to vyšlo v roku 2014 Billovi Murrayovi (s ktorým sa stretol v Krvi na krídlach) v Miluj suseda svojho, prečo by to nevyšlo jemu? Ale... nevyšlo. Nuž! Ak necháme bokom morálnu stránku veci (dospievajúci chlapec sa priatelí s nájomným vrahom, ktorý zabil 95 resp. 96 ľudí), tak je to nezáživná nuda. Scény, v ktorých zákerný vrah mentoruje nesympatického pubertiaka, sú zaliečavé. Tvorcovia si povedali, že aby to dve hodiny nebolo len o tom, vrátia zabijaka na dôchodcovské kolená späť do špiónskej hry a začne zabíjať a strieľať. Vymýšľanie konfliktov za každú cenu je až otravné. Už niekoľko mesiacov som nevidel film, ktorý by mal také silené vzťahy, postavy, dialógy, myšlienku, humor. Pár scén je fajn, Emmu Roberts a MILF Sarah Silverman si možno budete predstavovať v hardcore porne a pohľad na extravagantného Mickeyho je výživný, ale to je všetko. Najhorší je strašne nepríjemný Nat Wolff, lebo príliš hrá. Viem, že to môže znieť absurdne, vyčítať hercovi, že hrá. To je ako keby som koňovi vyčítal, že je kôň. Ale nie je to to isté, lebo keď herec hrá a je to vidno, nemožno to zrovnávať s obvinením koňa z toho, že je kôň. To je OK. Ale keď herec hrá, to JE zlé, lebo si to uvedomujete. Hrozne sa neteším na ďalší film, v ktorom Wolffa uvidím. Pritom v Na vine sú hviezdy sa mi celkom páčil. Ale možno preto, že tam zomrel. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se ve městě Charlotte a v částech Severní Karolíny v USA. (willy1)
  • V scéne v reštaurácii, kedy Ashby (Rourke) a Ed (Wolff) jedia lievance, Ashby chytí Eda v jednom zábere za jeho ľavú ruku a posunie ju po stole. V ďalšom zábere mu však drží jeho pravú ruku. (Johnny.ARN)
  • Ve chvíli. kdy si jde Ed (Nat Wolff) promluvit za jedním z partnerů své matky do ložnice (65. minuta), má muž rozepnutou košili, avšak v témže okamžiku, po změně úhlu kamery, ji má zapnutou až po krk. (Athree)

Reklama

Reklama