Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

popelka595 

všechny recenze uživatele

V rámci ezo-eko-bio filmů snesu fakt hodně, ale tohle mě tak strašně nudilo a prudilo, že to ani není možný. Nápad to přitom nebyl špatnej, kdyby se nám to ovšem nesnažili podat tak černobíle. Takže ač mi je tenhle způsob života sympatický, na rovinu říkám, že bych to nechtěla. Nejsem pokrytec, takže mi nedělá problém přiznat si, že jsem vděčná za spoustu moderních vymožeností (a řadím mezi ně i teplo a pitnou vodu), který nam ulehčují život.. Abych ho ale jen nehanila, je tam minimálně jedna scéna, která se mi fakt líbila (ta se škrábnutým zrcátkem aneb řešíme občas fakt totální kraviny) a za tu dávám tu jednu hvězdu, když mi teda ten film nepřijde už nikdy více na oči :)) ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi po dlouhé době sedlo. Neskutečná komedie s desítkami božích hlášek. Rozporuplnému hodnocení tady na ČSFD se nedivím, film určitě neosloví každého a jak bylo řečeno ve filmu, "lidi jsou naprogramovaní bránit vlastní systém zuby nehty". Ono i to zpracování není zrovna nejlepší a určitě by se z daného tématu dalo vytřískat více, každopádně nápad je naprosto úžasný. I když je zde plno černo-bílého vidění. A vše co děláme je špatně a vše co dělají oni je dobře, ale i tak, satira, s jakou tento film poukazuje na problémy dnešní doby, je naprosto úžasná.Co kdyby napadlo pár tisíc lidí přestat kupovat zboží, které nepotřebujeme ? "Ani policie nic nezmohla, když jsme odmítali dál konzumovat v rámci systému" Naprosto úžasná věta. Nápad 5*, Vtip 5*, Zpracování 3* 85% ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná hipísácká komedie. Nebyl jsem si vůbec jistý, co mě čeká... film mě ale nakonec potěšil svojí úžasnou vtipností a tím, že se dokázal vyhnout většině kýčů, které mohlo být s tímto tématem vnějšího pohledu na nesmyslnost lidského konání spojeno. A musím uznat, že přestože jsou občas trochu naivní, myšlenky a hlavní smysl filmu jsou prostě nádherné... ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný, nekonvenční, rozporuplný, zvláštní, nevídaný, kontroverzní, diskutabilní, v mnoha věcech pravdivé, v mnoha věcech zavrženíhodné a přehnané, ale v každém případě zarážející film s podněty k pozastavení či náměty k širšímu rozebrání, jak to vlastně autoři myslí. Na druhé straně film Nádherná Zelená obsahuje hodně humoru a vtipu s nadsázkou, čímž v konečném důsledku vzniká hodně neobvyklá přehlídka asociací. 90 minut uteklo při sledování celkem rychle a ano, i takové filmy je třeba točit, protože to má svůj smysl a podstatu. Vzhledem k některým názorům ohledně účelného idealizování společenského uskupení si nemyslím, že se jedná o nějaký průlomový počin, ale svým "poselstvím" se hluboce vymyká současné komerční a industrializované filmové tvorbě. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci trefují do černého a sdílím názor, že způsob života mnoha lidí je souhrn absurdních zlozvyků, které přispívají k rabování planety a že jen málo lidí si uvědomuje, že dali přednost pohodlí a řádu, před svobodnou vůlí...působí i na mě tento film velmi naivně. Ano, dobrý moment byl na koncertě, kde se odpojení hudebníci krásně spustili. Ale jinak mi to vtipné nepřipadalo, protože i přes tu naivitu...ono je to vlastně moc smutné, že se považujeme za civilizované a přitom jsme taková zdegenerovaná hovada, lpící na systému. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama