Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Musíš překousnout hodně, než se dostaneš do té části filmu, kdy už si tak trochu postavy získají tvé sympatie. Neočekával jsem nic, přešel jsem "WTF" scény a na konci jsem se dočkal příjemného happyendu, ve který jsem tajně doufal. Eugiiiinééééé...!!! Konec stál za to a já z toho filmu mám dobrý pocit - Na jedno podívání, kvalitní "horror". ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Housebound má rozjezd pomalej, navíc hlavní hrdinka se zprvu zdála jako strašná... jako strašně nesympatická :-), ale jak minuty přibývaly, přibývalo nejen zábavy, ale i napětí (to jako fakt ;-). Jde vidět, že se Novozélanďani od svých bratranců z Austrálie, co do hororů, lecčemu přiučili. Housebound je na jednu stranu docela fest čitelnej, ale na stranu druhou, díky tomu panoptiku tam, svěže originální (Eugene aspiruje na sympaťáka roku :-). Jen houšť takovýchto překvapení, které jsou stejně napínavé jako srandovní. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievčina na začínajúcej zločineckej dráhe vyfasuje za trest domáce väzenie, avšak v jej detskom rodinnom dome, ktorý je považovaný za, ehm, strašidelný. A netrvá dlho kým sa tu podivné veci naozaj začnú diať, takže túto záhadu treba za asistencie prítomných svojských postavičiek objasniť. Hravá a celkom sympaticky pojatá hororová komédia s príjemnou hlavnou hrdinkou. Na môj vkus to bolo trochu zdĺhavé a miestami nudné, takže vyššie hodnotiť nebudem, ale uznávam, že to vcelku fungovalo; ako po stránke čiernej komédie, tak aj po stránke bytového hororu a dokonca ani tá primárna záhada nebola márna. Takže fajn, pohodové 3*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

urcite by tomu prospela kratsi stopaz, ale jinak moc velmi prijemne prekvapeni. Komedialne usmevne prvky fungovaly dobre, stejne jako ty hororove. V tehle kombinaci me napada trosku Shaun of the Dead (jen s mene vtipem). Zapletka a rozuzleni moc prijmne, docela si dokazu predstavit i hollywoodsky remake ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama