Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Čistá dokonalosť! Pre milujúceho fanúšika neskutočná spokojnosť s materiálom akým je The Last of Us je v tých správnych rukách, je doručený fan service s dávkou novoty pre každého z Nás! Píše sa história o prerušení kliatby videohrených adaptácii a som hrdý že sa to deje pri dokonalom diele ako je The Last of Us! ()

DKU 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět úžasný díl. Bylo tam přesně vše co jsem očekával. Herecké výkony, hlášky, atmosféra, prostě vše co bylo ve hře bylo opět ukázáno i ve druhém díle, ač trochu jinak, přesto excelentní. I to jak vypadá to okolí a samotní clickers. No a co se týče scény v muzeu? Tak na tu jsem se těšil ze všeho nejvíc a byl jsem z ní naprosto nadšený. Nejenom,že muzeum vypadalo stejně, ale i způsob boje, plížení prostě vše. Opět 10/10 Zaráží me pouze jedna věc. Extrémní rozdíl v hodnocení zde a na jiných stránkách. Mám spoustu známých, kteří neznají hru, jsou milovníci The Walking dead nebo World war Z a přesto jsou z tohohle seriálu zatím nadšeni. Chápu,že to nemusí být něčí šálek, ale  přesto nechápu hodnocení 1 nebo 2 hvězdy. Vždyť i kdyby vás to nebavilo, musíte přeci uznat, že vizual okolí, "zombie" a scénář a prostě styl natáčení musí stačit na minimálně 3 hvězdy. Pokud se nejedná tedy o úmyslný trolling. Pokud někdo má relevantní důvod tomu dát 1 hvězdu, tak mi prosím napište, opravdu mě to zajímá. Největším kritikem by měl být zapálený fanoušek herní serie, ale většině se to kupodivu líbí a to se jen tak někomu nepovede. ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět názorná ukázka skvělé adaptace. Už po druhé epizodě je asi jasné, že The Last of Us je (stejně jako například Arcane či Cyberpunk) ukázkou toho, že tvrzení, že adaptace videoher se nikdy nedaří, už zkrátka neplatí. Nejen že jsou tu perfektní pasáže, kde například u prvního představení clickera nechává seriál neznalého diváka v napětí, zatímco hráči se už vyloženě těší, až clickera uvidí, ale zároveň veškeré změny spíše prospívají zvolenému médiu. Například rozhodnutí poupravit finální část epizody týkající se Tess tu zkrátka dává smysl a nese se více v duchu toho, co jsme právě viděli, a závěr tak nepůsobí zbytečně překombinovaně. Na druhou stranu mám k této epizodě i nemalou výtku, a to její úvod. Zatímco u první epizody byl delší začátek dobrým způsobem, jak diváka nechat trochu sžít se s postavami, zde nedostáváme naprosto nic relevantního. A přestože se jedná o perfektně natočenou pasáž, akorát diváka okrádá o hlavní linku, kde se vše pomalu začíná dávat pořádně do pohybu. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"No, podělala jsem se!" Tak nechutně nesympatickou pubertální postavu Ellie prostě nesnesu. Bella jí vtiskla ksicht skřeta a neustálým odsekáváním má chování rozmazleného spratka. Postapo svět je hezký ale kulisy nedělají atmosféru. Tady není vůbec žádné napětí. Půl dílu se někam jde a pak tady máme průměrně zajímavý střet s houbami. Ani tenhle díl mě nepřesvědšil. 4/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt toho nadbytečného úvodu, ve kterým oproti prvnímu dílu už žádný smysl nevidím, tak by šlo takřka o dokonalou epizodu. Skvělé přenesení herní sekce do příběhu a silně kvituju i změny proti předloze ohledně sdíleného vědomí, které zde funguje skvěle. Setup, Payoff opět na maximum. Krásně se jim daří strukturovat ty epizody jako jednotlivý díly, ikdyž jsou součástí uceleného příběhu. Clickeři a setkání s nimi bylo zpracovaný výtečně! Kvituju využívání silných stránek filmového média, oproti hernímu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama