Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Asi jsem po tom parádním hodnocení čekal více. Při této epizodě jsem si vzpomněl na megabitvu v poslední řadě Hry o trůny - kvůli plot armoru, vidět bylo krásně. Působilo by to uvěřitelněji, kdyby se infikovaných ze země nevyhrabalo milion. Taktéž moc nerozumím té změně závěru příběhu Henryho, ve hře to bylo depresivnější, třeba díky té hračce, kterou Ellie schovala u sebe. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběla mi, pro mě nejsilnější scéna ze hry, a to v podzemní vodarně, kdy Joel najde v jedné z místností hromadu dětských těl, zakrytých plachtou, z pod které trčely jen dětské nožky a bačkůrky. Mnohem silnější moment, než celý konec tohoto dílu seriálu. Celkově se ale jedná o slušné zpracování herní předlohy (i přes nějaké víceméně drobné rozdíly). Ellie z chráněné dílny, na mě stále nemá kýžený efekt a nemůžu si na ten její výraz zvyknout, stejně jako tu její přisprostlost. Za mě má příběh mnohem lépe zpracovaný hra, stejně jako postavy (včetně castingu). Moje nadšení po prvních dvou dílech pomalu vyprchává, asi jsem čekal něco trochu jiného. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevim. Příběhová linka povstalců sice trochu dokresluje prostředí, ale nemůžu říct, že by mě ve srovnání s původním příběhem nějak extra zaujala. Asi ještě míň, než ta odbočka ke Zkrocený hoře. (Spoilery.) Melancholický výlevy vůdkyně povstalců na mě moc nepůsobily, asi proto, že chvíli předtim nechala chladnokrevně popravit deset zajatců. Oproti hře tam udělali i pár dalších změn, zjevně proto, aby mohli na konci nějak odůvodnit tu ační scénu. Ta byla v tomto podání bohužel jen těžko uvěřitelná. Zombíci zahnaní do podzemí? Ok, sice nevim jak, když se ničeho nebojí, ale budiž. Zombíci, skákající X metrů do výšky? Eh.. ok, budiž. Zombíci vyskakující z propadliny v zemi jako stádo splašených srnek? Ne! Tady dělám čáru. :) Jednak, na předměstích žádný tunely, který by se mohly takhle propadnout, nejsou; a už tuplem ne takhle přímo pod barákem. Ale i kdyby nešťastnou náhodou zrovna natrefili na čtvrť, kterou projektoval nějakej urbanista šílenec - to všichni ti zombíci shodou okolností čekali právě na tomhle jednom místě, aby mohli okamžitě vyběhnout na povrch? Účelová blbost. :) Ve hře mi to přišlo příběhem i atmosférou daleko uvěřitelnější. Jinak jsem čekal, že společný putování obou dvojic bude trvat trochu dýl. Ve hře byl jeden zajímavej segment, kdy se děcka prohodí a musí chvíli putovat s "cizím" dospělákem, než se opět najdou. Tohle bych možná ocenil víc, než nějaký nově vymyšlený postavy. Herecký výkony vesměs dobrý. Na společných scénách Ellie a Sama ale dost vyniká, že herečce neni 14. Nicméně chápu, že ji nejspíš volili i s ohledem na natáčení 2. řady, kde už má být její postava dospělá. Pěkná scéna s malou zombie-atletkou v autě. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plná palba rozhodně ale asi ne tak jako proč jí dávají ostatní. Když tu procházím hodnoceni všech dosavadních epizod tak shledávám že spousta diváků na seriál kouká protože chce akci ale o té tento pořad nikdy nebyl a nebude, herní předloha a její pointa je převážně o emocích a vztazích. A tady se emoce ukázaly v plné palbě, přesně o tomhle TLOU je! Za mě zatím seriál nenabídl slabý díl a jsem nadmíru spokojen jak tvůrci pracují s předlohou. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám potřebu se vyjádřit k pátému dílu TLOU. Seriál mě jinak dost baví a přišel jsem mu na chuť, ale pátá epizoda absolutně nedosáhla mých očekávání založených na oslavných ohlasech. Ty mimojiné chválily novou „záporačku“, která měla být údajně mnohem horší a silnější osobností, než Negan z TWD. Kromě toho, že na ni nesedla herečka působící až moc jemně a sympaticky i v rádoby přelomových chvílích, mi celá dějová linka okolo ní přišla plytká a hloupě zařízlá, než se vůbec stačila nějakým způsobem víc rozrůst. Co naopak pochválím, je krátkou, ale silnou interakci s němým klukem, jehož osud rozhodně nebyl ničím příjemným a epizoda tak byla zakončena drsně a tíživě. Obecně závěr zahrnující i první větší souboj s hordou nakažených, kde nechyběla ani mladá clickerka, považuju za jeden z nejlepších momentů dílu. Zbytek takový nijaký, pozornost mi unikala do všech stran. 6-7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)
  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Fuel to Fire“ od Agnes Obel. (BROKEN_)

Reklama

Reklama