Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znova ďalší veľmi pekný diel, ktorý sa v drobnostiach trochu občas odlišuje, ale len málo. Konečne sa začína ten vzťah Joela a Ellie budovať viac do hĺbky. Na toto som bol totiž veľmi zvedavý. Pri hre ma hráč možnosť spínať postavy a zamilovať si ich z cutscén, ale hlavne aj z gameplayu. To znamená, že s nimi strávi neporovnateľne viac času, ako takto pri seriály. Som preto rad, že sa ten vzťah začína takto prejavovať, pretože to bude dôležité pre finále série, ako aj adaptáciu druhej hernej časti. Táto časť mala všetko asi okrem akcie. Asi by som sa posnaží pridať trocha viac nakazených, pretože dotvárajú super atmosféru v tomto "zničenom" svete. Ale predpokladám, že siedma časť mi to asi splní. A inak, trocha škoda, že tu časť na konci s Joelom neurobili trochu viac akčnejšiu. Možno aj trocha viac podľa predslovu, ale nevadí mi to. Len škoda, že tam nestihlo byt trocha väčšie napätie. Opice potešili, otázka je, čo žirafy. Nespomínam si už či boli presne v tejto časti v hre, áebo až neskôr. Ale myslím, že to bolo asi tu. Takže je škoda, že to nevyužili, pretože to mohol byť nadherný záber. Ale to iba taká malá odbočka. Serialovu adaptáciu zatiaľ úplne milujem, takže som zvedavý ako so hbo poradilo s ostatnými časťami a hlavne s finále. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. - Prozatím jednoznačně nejsilnější a nejlepší díl první série. Počáteční cesta Ellie a Joela je překrásná, jde opravdu vidět, že se vztahově posunuli a jejich chemie čím dál tím více roste. Znovu setkání bratru Joela a Tommyho bylo taktéž kouzelné a celková atmosféra městečka Jackson je plná naděje pro nový začátek. Za mě nejlepší části téhle epizody byli Joelovi záchvaty paniky a strachu, jak se po dlouhých 20 letech pořád nedokázal smířit se smrti Sarah a že se bojí, že v takovém vztahu nedokáže Ellie nadále chránit. Jak to skoro u každé epizody bývá, závěr vás opět posadí na prdel a nechá vás čekat celý týden v rozpacích. Povedená epizoda! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mráz, sněžné scenérie, Gustavo Santaolalla dál brnkající na kytaru. Řeka smrti je blízko a nečekaně blízko je i Joelův bratr. Díl solidně graduje, dostáváme se zase do trochu „jiného“ prostředí, ve kterém se jistá komunita snaží v rozvráceném světě přežívat úplně jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Zároveň vnímáme jiný feeling, zase je tam kus melancholie. Už jsme si zvykli, že při putování Joel s Ellie potkávají další a další postavy, jejichž osud bývá vesměs tragický, každopádně díky nim se o ústřední dvojici dozvíme vždy zase něco víc. A víc se otevírají. Ač se předtím stalo mnohé, při příjezdu k areálu biomedicíny jsou si tihle dva nejblíž za celou dobu. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bod příběhu hry i seriálu, kdy si Ellie s Joelem musí vyjasnit, co je jejich vztah vlastně zač. Bylo to silný ve hře a je to silný i tady! Skvěle vystavěná epizoda, která naráží, jak na perspektivu zlých a dobrých činů, tak i prozkoumává co je Joel zač. Do toho tu máme obohacení o panické záchvaty. Je mi jasný, že pro některé hráče to bude "Dělaní z Joela slečinku." nebo podobný kraviny. Ale já prostě miluju, když ten seriál jde jinou cestou a dává těm postavám trochu jiný nuance. No a posledních 10 minut už byla naprostá paráda, kdy si člověk kompletně užívá ten vztah dvou postav. Co bych jediné kritizoval a to je spíš kritika celého seriálu, než tohoto dílu. Že oproti hře, působí ta cesta přes půlku Ameriky mnohem víc pohodově a člověk nemá pocit, že by opravdu překonali zas tak velké překážky. Chápu, že zde nemohou být desítky střetnutí, ale i víc náznaků hrozeb by seriálu prospělo. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme za sebou šestý díl, který konečně zkoumá mé osobně nejoblíbenější herní období a to jest ZIMA! Vztah mezi Joelem a Ellie se prohlubuje a konečně se vrací Tommy v podání skvělého Gabriela Luny. Další luxusně zpracovaný díl nejen výpravností a podobností s hrou ale i samotným emočním pojetím. PS: těch herních easter eggů je zde snad nejvíc ze všech dílů! 10/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Růžovo-bílo-fialová mikina s kapucí, kterou Ellie (Bella Ramsey) dostane od Marie (Rutina Wesley), se shoduje s herní verzí Ellie, když dorazila do Jacksonu. (mikki089)
  • Pro natáčení epizody bylo použito přes 300 figurantů, včetně koní. (mikki089)
  • Město Jackson se objeví až ve 2. části herní franšízy (s výjimkou krátkého pohledu shora v 1. části). Setkání Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) s Tommym (Gabriel Luna) a Marií (Rutina Wesley) se ve hře odehrává na nedaleké přehradě vodní elektrárny. (mikki089)

Reklama

Reklama