Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další totálně zbytečnej díl, hned po tom s těma dvěma bukvicema. Nemám problém s jinakostí, ale dívat se na ní skoro hodinu fakt nevydržím, taky je to totálně zbytečný a úplně to ten seriál zabíjí. Nevím proč bych se měl nechávat furt "vychovávat" jak od nějakých ziskovkářů. Obě kačeny se chovají jako blbé krafky a konec vyšel naprosto dle předpokladu. Zbytečně dlouhé a o ničem, seriál to nikam neposouvá. Pokud jsem si všiml dobře, tak různé díly točí různí režiséři, zřejmě aby se dostalo i na jedonohé lezby a všechny další pohlaví. Pak výsledek vypadá, tak jak vypadá. Tenhle díl můžete klidně přeskočit, nic se tam stejně nedozvíte. Škoda času a vynaložených peněz. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ona i předloha DLC Left Behind nebyla úplně nejsilnější a nejšťastněji napsaná, ale tady se tvůrci alespoň snaží a hned v několika příkladech byli naprosto věrní původnímu materiálu (obchoďák, kolotoč, fotobudka apod.). Jelikož jsem věděl, do čeho jdu, čekal jsem pomalejší epizodu, která hlavní děj nikam moc neposune, ale zase na druhou stranu ukáže Ellie i z jiného pohledu. Za mě se moc nepovedl casting Riley. Herečka hraje o dva stupně hůř než Ellie a očividně je i věkově mimo. Já byl nakonec v rámci možností spokojen, na druhou stranu chápu ten hate. Po výplachu s Billem tahle epizoda může působit jako další rána pod pás devítidílného seriálu. Tady to ale mělo opodstatnění, s Billem to bylo mimo. ()

Reklama

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže toto je tá epizóda, kde bolo spracované príbehové DLC Left Behind. Nižšie hodnotenie z jedného dôvodu chápem, ale z toho druhého už ani veľmi nie. Áno, dozvedeli sme sa, prečo Ellie na Joelovi tak veľmi záleží a tento fakt vystihli veľmi dobre. Ďalšia epizóda, ktorá bola pre mňa dojímavá. Tu sa po dlhej dobe akcia logicky nehodila, len je škoda, že nie je ani tam, kde ostať mohla. A tu sa dostávam k tomu prvému dôvodu - homofóbi sa na hodnotení vybláznili ako prví. Úprimne? Štve ma to. Keď sa vám to nepáči (áno, je to tak aj v predlohe), tak ten seriál predsa nepozerajte vôbec. Nevidím zmysel v nízkom hodnotení len preto, že sa nedokážete preniesť cez fakty, ktoré boli dané tvorcami. Čo to má spoločné s kvalitou epizódy? Vôbec nič. Ten seriál nemôže za to, že ste unikátne snežné vločky. A ešte niečo - druhú sériu nepozerajte. Tú budete priam nenávidieť kvôli “LGBTI propagande”. Druhý dôvod kritiky je údajne to, že je to vraj veľmi nudné. Ja neviem, ale to DLC je prakticky na vlas rovnaké a čo ste čakali po 6 epizódach? Ten seriál bol v takomto štýle aj doteraz. To vás začalo nudiť až teraz? Nevadí. Ja som sa rozhodne nenudil, pretože epizóda splnila presne moje očakávania. Je možno škoda, že si skladbu Take On Me vyčerpali práve v tejto epizóde a nenechali si ju možno až do druhej série, kde ju Ellie spievala. Koniec koncov, kazetu s piesňami kapely A-ha sme videli u Ellie na nočnom stolíku ako taký easter egg pre hráčov. Takže keď to zhrniem, tak som bol opäť veľmi spokojný aj s touto epizódou. Pretože inak by som sa opäť opakoval v tom, čo som už v hodnotení predošlých epizódach písal. ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát celkem zklamání. Sledovat dvě teenagerky, jak objevují krásy dávno ztraceného světa je sice nejdřív zábava, ale omrzí se to. Chápu, že se milují a jsem za ně ráda, ale celé to blbnutí okolo mohlo být kratší. Závěr byl ovšem hodně silný, i když ve výsledku jsme se v ději celkově neposunuli téměř nikam. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Modrou barvu totálně nechápu. Mnohem uvěřitelnější než idylická třetí epizoda. "pŘíbĚh Se nIKaM nePoHNul" - to jste fakt viděli poprvé flashback? Který navíc odhalí, jak Ellie přišla ke kousnutí - copak to není zajímavé? DLC mi oproti hlavní hře přišlo kvalitativně slabší, a tady momenty, které mi vadily tolik nejsou - například řvaní v masce, imaginární hrací automat a především fakt, že se tu najednou neobjevilo dvacet infikovaných, ale stačil jen jeden. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)
  • Kľúčenka kapitána Kwonga má vyryté logo červenej labky spoločnosti Naughty Dog, vývojárov videohry. (molcan2)

Reklama

Reklama