Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nepřekvapivě nejslabší epizoda. A jak zdejší hodnocení napovídá, tak jsem se nemýlil. Ve hře bonusový příběh "Left Behind" je sice slabší část hlavního příběhu, přesto jde pořád o dobrou záležitost. Zde je to pořád nadstandartní podívaná, která sází na dialogy mezi Ellie a Riley. Má to pomalé tempo a určitě by to chtělo trochu přidat, ale autoři se snaží o věrnou adaptaci. A já jako fanoušek hry prostě musím tomuhle seriálu trochu nadržovat, protože to dělají opravdu dobře. Epizoda nám krásně vysvětlí, proč Ellie neopustí Joela. A sakra, ten konec mezi Joelem a Ellie mi zahřál u srdíčka. Tahle epizoda je tzv. Ticho před bouří. Ve zbylých dvou epizodách nás čekají ty nejlepší pasáže hry - David (osmá epizoda) a finále. A mě zatím děsí jedna věc. Poslední dvě epizody mají podle mě krátkou stopáž. Osmá bude mít hodinu a poslední bude mít pouhých 45 minut. A už zahraniční recenze mluví o tom, že finále je uspěchaný. Tak prosím, fakt prosím, doufám, že to tak nebude, protože finále musí být síla jako ve hře. Tohle mi prosím nedělejte. Já už se nemůžu dočkat na další epizodu, protože pasáž s Davidem je moje nejoblíbenější ze hry. P.S. Troy Baker is coming! ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že už celé 2 epizody seriálu z celkových devíti musí být věnováno gayům a lesbám je k zamyšlení. Sedmá část s názvem Left Behind je v pořadí již druhý díl, který děj neposouvá absolutně nikam. Ano, moc dobře vím, že se děj drží předlohy DLC ke hře, kde struktura příběhu byla podobná. To samé se však nedá říct o třetí epizodě o Frankovi s Billem, kde nás tvůrci ochudili o mnoho epických a akčních momentů a zároveň zničili postavu herního Billa. Celý vztah Riley a Ellie rozhodně šlo vmáčknout do poloviční stopáže a podobně jako v DLC, tak to více prolnout se sháněním léků pro Joela. Bohužel nejnudnější a nejhorší díl ze všech, kde ještě trpím nesympatickou Bellu Ramsey, která (alespoň pro mě) Ellie není a nikdy nebude. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre vnimaveho a citliveho divaka ma epizoda, napriek absencii akcnosti a "sveta dospelych", co ponuknut. Ocenia hlavne ti, co hrali hru, pretoze cast dejovej linie odtial zapracovvali pomerne verne v tejto casti. Ti, ktori nie, to budu mozno vnimat len ako pubertalne blbnute mladych dievcat, ktore si konecne mohli povyrazit. Zaver fajn. Dovysvetlilo a doplnilo Ellie-inu osobnost, hlavny pribeh sa vsak posunul cca o 1-2hodiny realneho serialoveho casu. 70% Nadpriemer, avsak v porovnani so zvyskom epizod rozhodne menej atraktivne. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozumiem tým, čo dali nižšie hodnotenie. Tento diel bol ozaj trošku bokom a ozaj trošku pomalší. Ale stále to zapadá do konceptu. Podobne ako v 3. dieli tvorcovia ukázali ako sa dá aj v postapo svete zabaviť. A navyše ešte viac to odhalilo motiváciu správania u Ellie. Takže za mňa okay. A k tomu sa tu zjavil jeden kráľovský bonus - Mortal Kombat II. :D Za to majú u mňa tvorcovia pivo. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejslabší epizoda, kterou ale bylo třeba natočit, aby byl příběh Ellie kompletní a abychom chápali její motivace a citové problémy. Bella Ramsey už mě definitivně přesvědčila o tom, že JE Ellie a i tady byla skvělá. Celkově to ale mělo pomalé tempo a až otrocky se to drželo herní předlohy, přičemž ani DLC Left Behind nebylo nic moc. Škoda, že si to nějak neupravili, stejně jako zbytek série. Jinak myslím, že už teď je jasné, že první hra bude rozdělená na dvě série, v jedné to nemají šanci stihnout, když zatím zpracovali asi 35 % hry. Ale já bych za to byl rád, jen ať dají všem postavám prostor. Edit: Aha, tak jen trošku uspěchali konec. Škoda, že to na dvě série skutečně neudělali. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Blikání Ellie (Bella Ramsey) baterky v obchodním centru je běžný prvek v herním zpracování, kdy musíte zatřást ovladačem, aby se světlo znovu rozsvítilo. (mikki089)
  • Na jednom mieste v nákupnom centre sa zobrazí plagát na fiktívny film "Úsvit vlka 2". Presne tento plagát je vidieť nielen v hre, z ktorej je seriál adaptovaný, ale na samotný film sa priamo odvolávajú aj Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) v rozhovore. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno