Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejslabší epizoda, kterou ale bylo třeba natočit, aby byl příběh Ellie kompletní a abychom chápali její motivace a citové problémy. Bella Ramsey už mě definitivně přesvědčila o tom, že JE Ellie a i tady byla skvělá. Celkově to ale mělo pomalé tempo a až otrocky se to drželo herní předlohy, přičemž ani DLC Left Behind nebylo nic moc. Škoda, že si to nějak neupravili, stejně jako zbytek série. Jinak myslím, že už teď je jasné, že první hra bude rozdělená na dvě série, v jedné to nemají šanci stihnout, když zatím zpracovali asi 35 % hry. Ale já bych za to byl rád, jen ať dají všem postavám prostor. Edit: Aha, tak jen trošku uspěchali konec. Škoda, že to na dvě série skutečně neudělali. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další krásný díl. Sice jsem čekala víc prolínání s přítomností, ale na konci začne dávát smysl, proč to nemohlo být (čekala jsem, že Ellie odejde a někoho v okolí pozná nebo něco podobného a Joel bude dole sám, protože nevěřil tomu, že by odešla, přestože to po ní chtěl a do toho minulost) a bylo to moc hezký přesně takhle. Jinak, ono nebylo moc velký překvapení, co udělá Ellie po vystoupání schodů sklepa, to muselo bejt jasný i trubce. Ale bylo fajn sledovat ten konkrétní důvod, proč by to nemohla udělat jinak. Proto to závěrečný sevření ruky tak dojme. A už jsem poměrně otrávená (v dobrém!!!) z toho, že seriál tohohle žánru nejvíc funguje po lince postav a emocí. Což je paradoxní, protože kolikrát to pořádně nezvládnou jiný seriály. A to především ty, který to mají určený žánrem. ()

Reklama

FaithZombie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát celkem zklamání. Sledovat dvě teenagerky, jak objevují krásy dávno ztraceného světa je sice nejdřív zábava, ale omrzí se to. Chápu, že se milují a jsem za ně ráda, ale celé to blbnutí okolo mohlo být kratší. Závěr byl ovšem hodně silný, i když ve výsledku jsme se v ději celkově neposunuli téměř nikam. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čom to do prdele ešte je? Atmosféra zmizla, najlepší a jediný herec zmizol a ostali len bukvičácke propagandy a tu si niektorí mlsne lížu chlpy z nosa, že čo za mega dielo zase videli? Aspoň, že to bolo cool multirasové! Tá Ramsey mohla hrať akurát chuderu v GoT, ani tam nepasovala, ale ksichtom zapadla. No ale toto už končí všetko, nech si tie vlasy zajebe rovno až od pol temena, že by každý videl to úchvatné polmetrové čelo. Zombíci sú krajší, len škoda, že ich skoro ani neukážu, hoci to nemal byť seriál primárne náhodou o tom? 🤔 A oni vylezú raz za hodinu, asi medvedí spánok. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You scared me." "That was the point." _____________ Po vynikajúcej šiestej epizóde som čakal, že každá ďalšia časť už bude iba lepšia a lepšia a latka bude mieriť už iba vyššie a vyššie, ale akonáhle som sa dopočul, že epizóda č. 7 sa od hlavného príbehu odkloní (podobne ako tretia časť), tak moje nadšenie tak trochu opadlo... V (už spomenutej) tretej epizóde mi takéto odklonenie nevadilo, pretože tam sa flashbacky aspoň trochu prepájali s prítomnosťou a aj konečný dojem z tej časti bol pre mňa naozaj silný, ale tu sa jedná o takmer úplne samostatne stojacu epizódu, ktorá na prvý pohľad nemá s hlavnou dejovou líniou spoločné skoro nič (tieto dva príbehy sú prepojené iba vďaka Ellie) a vo výsledku pôsobí ako mierne zbytočná brzda, pretože neprináša žiadny posun v príbehu, čo je v rámci celkového počtu deviatich epizód dosť nevýhodné... Som naozaj zvedavý, či sa to tvorcom podarí nejako solídne uzavrieť a veľmi dúfam, že záver nebude uponáhľaný (finálna epizóda má mať iba 45 minút!)... No v konečnom dôsledku táto časť aj tak predstavuje príjemný nadštandard, ktorý sa na nič nehrá a všetko zobrazuje pekne a obyčajne, tak ako to naozaj je... Jediná škoda je to, že sme sa nedozvedeli skoro nič o tom, čo bude s Joelom ďalej (na to som bol najviac zvedavý), ale aspoň mám o dôvod viac, aby som sa mohol tešiť na najbližší pondelok... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • V DLC sa Ellieine flashbacky na Riley striedajú so scénami, v ktorých v súčasnej časovej línii hľadá v opustenom obchodnom centre zásoby na vyliečenie Joelovho zranenia. V seriáli je druhé nákupné stredisko úplne vystrihnuté, pričom súčasná časová línia sa obmedzuje na jeden dom. (molcan2)
  • Všetko od fotobúdky až po hudbu, ktorá hrá v halloweenskom obchode, je preložené presne tak, ako to bolo v DLC. V epizóde však chýba bitka s vodnou pištoľou, ktorú Ellie (Ramsey) a Riley (Storm Reid) absolvovali vo videohre. (molcan2)
  • Na začátku epizody hraje píseň „All or None“ od Pearl Jam, během jízdy po eskalátoru hraje „Take On Me“ od a-ha a při tančení v maskách v obchoďáku „I Got You Babe“ od Etty James. (Duoscop)

Reklama

Reklama