Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


V časech nouze (S01E08)

(epizoda)
  • USA When We Are in Need
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellie narazí na skupinu pomstychtivých přeživších – a zaujme pozornost jejich vůdce. Oslabený Joel čelí nové hrozbě. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (129)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně s epizodou jako takovou nemám příliš problémů, ale nějak na mě doléhají některé nedostatky adaptace. Začal mě už dost srát ten jejich línej styl točení kamery na rameni, který je asi "uměleckým záměrem", ale na mě to nefunguje. Celý to na mě jen působí levnějším dojmem. Rozhodnutí vynechat pasáž s bojem proti nakaženými mě u této epizody obzvláště sere, protože to v člověku vzbudilo důvěru a sympatie k Davidovi, před jeho odhalením a tady to prostě dialog nenahradí. No a ten konec? Pedro si kráčí nepřátelským městem jakoby nic a Ellie nenajde při rozsekávání záporáka ve výbuchu emocí, ale až venku? Proč? Vždyť je to o tolik slabší... ach jo. Mimo to je to pořád špica, David skvělý, Troy Baker ironicky meta-skvělý a scénky převedené 1:1 fungují dobře. Ale jinak, to není tak dokonalý jak mohlo být. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joel se zotavuje a Ellie se setkává se sektou. Prakticky je v tomhle díle většina, ale je škoda, ze epizoda nebyla delší. Mohla se na scénu dostat delší honička na koni, Ellie mohla mít trošku stealth akce a 2 chlápky klidně mohla sejmout a Joel se mohl trochou prostřílet do vesnice. Pak by to bylo dokonalé, ale na druhou stranu stejné jako ve hře. Takže oceňuji věrnost předloze a zároveň menší odlišnost. Každopádně fantasticky díl a jdeme do finále. ()

Reklama

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjde mi, že posledních pár dílů šlo postupně kvalitou trošku níž, tentokrát zde máme epizodu, která to zase nakopává a doufám, že tak dostatečně, aby za to stál i ten poslední díl, který nás čeká příští týden. Setkáváme se s další skupinou, o které na začátku nic nevíme a postupem času se dostáváme k pointě. Vidíme, že pro ostatní postavy naši hlavní hrdinové můžou působit jako záporáci. David funguje skvěle, je v něm vidět takový ten typický slizák. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomněl jsem to říct na začatku, a tak to říkám až teď. Ne, Tlou jsem nehrál, takže nevím s čím mají ostatní problém, protože mně to prostě přijde jako další perfektní epizoda. David se možná neuměl tvářit, ale ty jeho dialogy nebo vše co v té jeho kanibalské kolonii proběhlo bylo perfektní. Zároveň nám tvůrci ukazují i to, že Joel není jen hrdina, ale že dokáže i zabíjet. Koneckonců stejně jako Ellie, která Davidovi nandala více podných ran, než ve hře. A aspoň tady se Bella Ramsey předvedla, že umí hrát, poněvadž to jak sekala a řvala na Davida zahrála perfektně. A ano, i akce byla úžasná. Mno, jsem hodně zvědav na konec. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bella si poslední scénou tuto epizodu získala pro sebe a vlastně ji i vykoupila, páč jinak ve mně zanechala herní verze více emocí, dramatu a naléhavosti, že se jednalo o stěžejní část tohoto putování. Jsem na vážkách jaké hodnocení udělit. Opět se pospíchalo. Chtělo to přidat větší základy pro novou osadu. Střih druhé poloviny se nepovedl a nedával příliš smysl. Vlastně kromě závěrečného zúčtování se nedostavilo nic zásadnějšího. Zbytečně se pospíchá do cíle, který měl být lemovaný košatým a hutným představením postav, světa okolo a budování pouta mezi Ellie a Joelem. Takto se spíše odškrtávají kapitoly hry, a je to zbytečná škoda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Troy Baker, který v seriálu ztvárňuje postavu Jamese, je hlasový herec ztvárňující postavu Joela v herní verzi. (mikki089)
  • Ellie (Ramsey) používa na lov jeleňov pušku. V hre používala luk. (molcan2)
  • Ve scéně, kde Ellie (Bella Ramsey) má Davida (Scott Shepherd) a Jamese (Troy Baker) na ráně, Bella Ramsey opravdu drží skutečnou (nenabitou) pušku. Kvůli své velikosti a váze se Bella snažila udržet zbraň namířenou po delší dobu, což je v epizodě patrné a bylo záměrně ponecháno, aby se ukázalo, že Ellie zjevně není zběhlá v používání těžkých střelných zbraní. (mikki089)

Reklama

Reklama