Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Hledej světlo (S01E09)

(epizoda)
  • USA Look for the Light
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná Anna vkládá důvěru do celoživotního přítele. Joel a Ellie dojdou na konec své cesty. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále které by mělo mít 80 minut je odfláknuté poloviční stopáží a skoro nulovým přísunem emocí. Kdo zná hru, došel si v klidu s rukou v rozkroku jako Al Bundy s unuděným xichtem pro finiš, který možná nechal prasknout pár cévek v mozečku exotům co neznají předlohu a dalším exotům, kteří tenhle vykastrovaný prefabrikrát mocně pětihvězdičkují a dělají z průměrné omáčky něco výjimečného.  Hlavně že HBO věnuje hodinu a půl dvěma chlupáčům a jejich sondování a finále, které má člověka naprosto rozdrtit jako ve hře, kde mají lítat emoce mezi světlonoši, Joelem a Ellie je prostě obyčejná střílečka, kde ani ta Ellie na konci příliš nevyjádří nějaké emoce k Joelovi. Aspoň že se tvůrci nesnažili něco měnit a i když unyle, podali finále tak, jak je ve hře. Joela za jeho rozhodnutí nejde jinak než obdivovat, úplně každý, kdo někoho miluje by obětoval všechny a všechno pro jeden jediný život a kdo říká že ne, je pouze zkurvený pokrytec. 60%. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Scéna s narozením Ellie a tím vlastně vysvětlení její imunity, suverénně nejlepší z celého seriálu. Bohužel konečná pasáž ve stylu Ramba na mě moc nefunguje, jednak jsem to čekal, protože nebylo vyhnutí a za druhé Joel celý seriál prostě nepůsobí, tak tvrdě jako ve hře a když pak přepne do smrtícího módu, tak mu to prostě nevěřím. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je určené čisto pre publikum, ktoré sa do seriálu bezbreho zamilovalo a svojich hrdinov a vývoj ich vzťahu chápe. Pre mňa totiž išlo o diel, kde sa z Joela stáva bezhlavý zabijak a jeho chovanie mi bolo proste iba odporné, nech sú jeho motivácie akokoľvek ospravedlniteľné. Ono to pôsobí skôr tak, že ak sme vytvorili drsný svet, tak sa postavy musia chovať extrémne násilne a tým pádom to bude super cool. Občas to aspoň trochu fungovalo, občas vôbec. Po skvelej predchádzajúcej epizóde opäť sklamanie, ale to už je pri TLOU u mňa zvykom. 50% ()

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu, vyvrcholení mapující první hru je zde. Na srdci mám toho hodně, jakožto hráč možná koukám na seriál s růžovými brýlemi, možná bych je mohla sundat. V tomhle případě však srovnávání se hrou je naprosto logická věc, a tato epizoda se předlohy drží zuby nehty. Přidává nám skvělé rozhovory navíc, a dokonce se dozvídáme víc o postavách, které jsme viděli minimálně. Tak jako se nám vrátil Troy Baker, jenž ztvárnil ve hře Joela, tak teď jsme mohli vidět na obrazovkách Ashley Johnson, která nám ve hře předává postavu Ellie. Zde hraju Annu, matku seriálové Ellie a je to moc hezké pomrknutí zpět na hry, ale i super přídavek k postavě Ellie. Vidíme jisté změny na naší ústřední dvojici. Změny, které zapříčinili dávné i nedávné události. Nádherný moment, který nám seriál nabídl je třeba Joel a jeho přiznání, jak se mu přihodila ta jizva, kterou má u čela. To byl fantastický moment, který ve hře nebyl, ale s klidem na srdci mohu říct, že by klidně mohl. Máme tu jinak skoro vše, co by si fanoušek hry mohl jen přát. Žirafy, žebřík, rozhovory, finální vyústění či onen ikonický rozhovor na samotném konci. A všechno to funguje. Je to v něčem tak podobné a v něčem nové a svěží. Pedro i Bella ze sebe dolují maximum a já bych na jejich malé či velké interakce mohla koukat pořád. Obzvlášť Pedro Pascal, který byl opravdu výborný castingový výběr, drží na svých bedrech celou tíhu Joela. Je naprosto famózní, dává do toho kus sebe a emoce nám servíruje na zlatém podnose. Bella Ramsey je neskutečná, získala si mě jako Ellie ihned a nepustila, nepolevila a všem nám vytřela zrak. Díl je jinak dobře vybudovaný, prohlubuje i přesekává vztahy mezi postavami a dobře pracuje se všemi důležitými herními aspekty. Až na jeden. A tento problém se tak nějak táhne celým seriálem. Je tu fakt bídně málo nakažených. A já čekala, že v tomto posledním díle se dočkáme fakt velké potyčky s nakaženými, stejně jako ve hře. Ale oni nikde. Přitom vím, že tvůrci se chtěli spíš soustředit na postavy a rozvíjet jejich charakter. A to funguje na jedničku. Ale svět pak nepůsobí tak nebezpečně, všude se o nakažených mluví ale neukážou nám je. A to je škoda. Další je věc která mi vadí je stopáž. Přišlo mi to opravdu občas až zkratkovité. A třeba finální boj jsem si představovala opravdu dlouhý, jako byl i ve hře. Kdy vy chvíli máte pocit, že se nikdy nedoberete konce. A opět, chápu proč tvůrci nejspíš nemohli jít přes daný časový úsek, ale přála bych si, aby u druhé série byly ty díly přeci jej delší. No a když už jsme u druhé série, tak na tu se opravdu ale opravdu těším. Joel s Ellie teď došli na konec, ale brzy oba dva najdou zas něco nového či starého, za co bude stát bojovat. A bude to nářez. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emocionálne vyčerpávajúce finále, ktoré mohlo byť aj o hodinu dlhšie. SPOILER: Nie je ťažké pochopiť Joela, že má potrebu Ellie chrániť ako vlastnú dcéru. Takže celé ich putovanie naprieč nebezpečnou krajinou bolo úplne zbytočné, mohli zostať v mestečku u Joelovho brata a vyhnúť sa každej prekážke v ceste, kedy museli bojovať o holý život! 4 a pol* za túto epizódu! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ashley Johnson, která ztvárňuje Annu Williams, je hlasová herečka ztvárňující postavu Ellie v herní verzi. (mikki089)
  • Žirafu v této epizodě si zahrála skutečná žirafa jménem Nabu. (mikki089)
  • V epizodě se objevila Laura Bailey jako zdravotní sestra, která svůj hlas propůjčila Abby, hlavní záporačce videohry „The Last of Us Part II“. (mikki089)

Reklama

Reklama