Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Jaaa, gut, guuuut gut gut gut.. Pekne v jednej miestnosti, bez možnosti pohybu, mrte ľudí, hafo možností. Jednotvárne smrti mi nevadili, prakticky žiadna krv (s výnimkou jedinej kvapky na úvod.  To asi aby aj tým pomalším bolo jasné, ze po zásahu bleskom to u ľudí už proste nie je ono a na rozdiel od ajfónu už reštart nepomôže). A to mám rád. Čistá vykecávačka, kde sa pekne ukazuje, že keď ide do tuhého, zredne aj ten najhustejší borec (či borkyňa. Aby som to teda patrične vyvážil v súlade s politickou korektnosťou - ktorá sa tiahne celým filmom a to dokonca otvorene). Koniec mi nevadil - nakoniec, prečo nie? Príjemné prekvapenie a hnidopichovja, čo tu hnidopichajú do všetkého možného, nech sa idú bodnúť. Chápeš, obete stáli na červených bodoch. Bodnúť, bod, blesk, úmrtie.. Ser na to, slabý fťyp.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Začínající tvůrci Aaron Hanna Mrio Miscione rozhodně našli dobrou cestu k vytvoření dobrého minimalistického sci-fi, vydali se dobrým směrem, ale nedošli imho úplně do cíle. Circle má fajn nápad - podobné věci už se v různých jiných provedeních daly vidět i jinde, ale přímo takhle nastavenou dialogovku si nevybavuju. Circle leccos říká o lidské nátuře, občas hezky vypíchne vybrané lidské předsudky a způsoby uvažování, nebo se o to alespoň snaží. Trochu problém mám totiž s uvěřitelností - již od začátku film působí, jako kdybychom sledovali spíše postavy divadelní hry, s nimiž si tvůrci pohybují dle vlastního rozhodnutí, než živoucí skutečné charaktery. Mluví zkrátka tak, aby to dějově jelo, právě na úkor přesvědčivosti. Škoda, v jádru má ten námět na víc. ()

Reklama

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nadhodnocuji, objektivně by to bylo "jen" za silné 4*, protože tomu chybí pořádný a hlavně promyšlený konec (ale pořád lepší nějaký konec než žádný konec), ale jinak jsem byl nadšený. Na klony Saw a Kostky mám strašnou slabost a povede se jich fakt jen zatraceně málo. Navíc Saw se mi nikdy nelíbilo, takže jsem rád, když ten klon má blíž Kostce, protože ta mi přijde geniální. A všechny ty fakt povedené klony bych dokázal napočítat na prstu jedné ruky - Exam, Úniková hra... a to je asi tak všechno, ten zbytek buď ujde (a toho taky moc není) a nebo stojí za prd. Circle se snaží o totální šílenost - rozehrát a aspoň základně (a přitom uvěřitelně) načrtnout 50 postav, které se ocitli v divném kruhu, co 2 minuty někdo zemře a nikdo neví, co s tím dělat. Pravda, takových 15 postav je jen křoví, co zemře, protože prostě muselo (a naštvalo mě, že hnedka na začátku šli ti nejstarší, což je takové klasické otravné klišé těchto filmů, JENŽE... nebudu spoilerovat), ale u těch zbylých 35 postav nám tu nějak představeno je, více či méně. Nebo aspoň výrazněji zasáhnou do děje, když už nic jiného. A ačkoli by se dalo hádat o tom, jestli jsou představené dostatečně, tak musím říct, že u takového filmu, který navíc trvá hodinu a půl, většina postav byla představená určitě dostatečně. Z široké škály všemožných lidí se tu určitě najde někdo, komu budete fandit. A jsou tu samozřejmě i ti, u kterých doufáte, že je ten blesk hnedka zasáhne. Do toho všeho se to snaží co nejrealističtěji odhadnout jejich proměnlivé chování a názory (+ nějaké případné "taktiky", v určité části to vypadalo jako krutá verze Survivoru) v dané situaci a i když to ze začátku krapet skřípalo a i pak by se dalo pár drobností vyčítat, podle mě se to tomu film daří docela dobře. Přece jenom, je to minimalistické jak sviňa, na postavách a dialozích to stojí a padá především (přičemž postav je tu hodně), ale funguje to fakt docela solidně. Navíc takhle napnutý jsem u žádného filmu (kór hororu!) sakra dlouho nebyl. Tady jsem fakt nedokázal odtrhnout oči od obrazovky od první do poslední vteřiny. A to je co říct. Do toho ta hudba co tu hraje, hlavně ta před eliminací, ta tomu vytvořila tak strašně silnou atmosféru, že jsem až čuměl. Doslova. Nechci to moc přechvalovat, ale já mám na tyhle klony Saw/Kostky strašnou slabost a takhle nadšený jsem byl naposledy snad jen u Exam. A to už je pár let zpátky co jsem to viděl, pokud se nemýlím. Navíc takhle povedený film svého druhu jsem hledal zatraceně dlouho, ani už jsem nevěřil, že ještě někdy takový uvidím. Circle mi to splnilo. Hodně mi to splnilo. Takže těch slabých 5* dám moc rád. Fakt mě to odrovnalo a bude to ve mě, jak se říká, rezonovat ještě nějakou dobu. Slabých 5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, pričom každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred nich z podlahy vychádza zvláštny stroj vydávajúci podivné zvuky z ktorého šľahajú elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší prečo a z akých dôvod s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vybrať medzi sebou jedného, ktorý je na rade! Fuuu ha. Tak podobnosť s kockou tu síce je, no toto mi prišlo rozhodne z pohľadu myšlienky či pointy nápaditejšie. Divák očakávajúci gore, násilie, môže úplne ale úplne zabudnúť. Pravdou je, že keby si tvorcovia dali námahu aj v tomto smere, mohla to byť pecka! Lebo ten psychický boj medzi ohrozenými smrťou je takmer dokonalý. Osočovanie, napádanie, vyhrážanie, vykresľovanie samého seba ako dobráka od kosti, ale i vnucovanie či ubezpečovanie - nie nie, ja nie som ten "pravý" čo má byť na rade! Taktiež sa dostávame k osobným životom samotných účastníkov, ktorý sú buď dokonale šťastný, alebo naopak, niečo ich práve mimoriadne trápi. "Circle" je proste snímok pre úzku divácku kulisu, pričom do horor žánru sa radí len vďaka myšlienke! - 60% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama