Reklama

Reklama

Píseň moře

  • Irsko Song of the Sea (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha. Po vysoce ceněné animované pohádce Brendan a tajemství Kellsu (nominace na Oscara) přichází irský režisér Tomm Moore s dalším kouzelným příběhem v celovečerním filmu. Nádherně animovaný svět keltských mýtů a nadějeplné vyprávění o síle rodičovské a sourozenecké lásky vynesly mladému režisérovi nejen srovnání s největšími mistry animovaného filmu, ale také už druhou nominaci na Oscara. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (366)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já si tím svým hodnocením nejsem jistý. On je to pro mě rozpor srdce a rozumu, což se mi u nějakého filmu stalo asi poprvé. Když to budu hodnotit podle srdce, bylo by to asi takhle - zapůsobilo to na mě hodně, animace byla pěkná, příběh mi přišel velmi zajímavý, postavy byly zajímavé všechny, ale sympatie jsem měl především k těm hlavním postavám, tudíž jsem jim v tom dobrodružství fandil a hodně se mi líbilo i to, že zde vlastně není žádná vyloženě zlá postava. A ta scéna, ve které zpívá tulení víla, je naprosto úžasná a opravdu jak z jiného světa. Dal bych bez váhání 5*. A teď rozum - animace ušla, ale v dnešní době, kdy kreslené animáky skoro už nejsou, je to nutné ocenit. Příběh nebyl špatný, akorát na mě byl místy až moc mytologický, ale tak dejme tomu, s tím takový problém nemám. Sympatie k postavám jsem měl, tu taky žádný problém nevidím. Já ho však vidím jinde - a to v tom, že ten film strašně hraje na city tím vysokým počtem dojemných scén a pak taky se snaží dobýt srdce skrze všechnu tu roztomilost - když si vezmu všechny ty tuleně, nebo tu Saoirse, kterou se tvůrci snažili naanimovat co nejroztomileji, ať byla zrovna člověk nebo tuleň. Tohle přesně mi na tom filmu vadí, na diváka to jde přes city a roztomilost. Kdyby to bylo aspoň trochu humoru, ale on tady není. Jinak ten konec je jak z Medvědích bratrů, akorát bez zpívání. A taky tam jsou nelogičnosti - ten malej kluk je evidentně syn té svojí matky, takže by měl být taky z půlky tulení... princ? Vílák zní hrozně. A ten otec, kde se se svojí manželkou seznámil, proč s ním vůbec byla? Kvůli tomu, aby zplodila tulení vílu? Ale co pak ten kluk? I když, dalo by se odvodit, že se seznámili asi tak, že ona předstírala, že je nějaká malířka, ale to jenom odhaduji, stejně i tak by zde byly nezodpovězené otázky, není to domyšlené. Ale jinak ano, Píseň moře tak nějak zasáhla i moje srdce. Fakt tvůrci, gratuluji, moje kamenné srdce se na chvílu probralo. Ale pak je tu rozum a ten má problém s tím, proč mě to tak dostalo. A teď se mám rozhodnout, na jakou stranu se přikloním a já prostě nevím. Zatím zde nechám 4*, to mi přijde takové mezi, ale ještě uvidím, jak se mi to rozleží v hlavě (akorát většinou, co tuhle větu napíšu, nechám hodnocení stejné i potom, takže se to nejspíš nezmění, ale co já vím). 4* EDIT: Tak nakonec tomu těch 5* fakt dám. Málokterý animák na mě takhle zapůsobí. Možná toho budu v budoucnu litovat, ale je to jenom hodnocení. Jinak je to pro mě další důkaz, že se na Oscary nedá dát, když cenu za animák místo toho vyhrála nevtipná a přeceňovaná Velká šestka. Takže, 5* ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokud jste odkojeni pixarovskou anebo disneyovskou animací, budete na Píseň moře koukat asi jako na zjevení. Pro mě je tento styl však nehorázným osvěžením, že ne všichni na západě (a v posledních letech vlastně nejen tam) neblázní s těma infantilníma omalovánkama. Protože ať už Brendan a tajemství Kellsu, tak i Píseň moře, to je pastva pro oči, každý jeden záběr by jste si nejraději nascreenovali, vytiskli a pleskli na stěnu, tomuhle já říkám umění. Krásný, napínavý a hlavně zajímavý příběh vás vcucne, ani nebudete vědět jak (pro mě ještě zajímavější než zmiňovaný Brendan). No a psát tu něco o hudbě, to je zbytečná ztráta písmenek, protože ta je jedním slovem úchvatná, byť v případě titulní písně se mi víc než originál od Lisy Hannigan líbí její česká verze v podání Markéty Irglové. A nezapomeňte- bacha na sovy! ;-) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

dle zdejších nadšených ohlasů i reklamních plakátú všude kolem jsem byl nalákán na tu "pohádku". Ztvárněním i náladou je podobná svému předchůzci a možná ho i trošičku převyšuje. Stále však staví na keltských mýtech a poklidné atmoséře, která se v dnešních pohádkách už téměř neobjevuje. Pět hězdiček však ode mě nedostane. Za prvé proto, že jsem už velký kluk a za druhé mi přijde spíše holčičí. A do třetice za to může jeho jednodušší příběh a zbytečně velký důraz byl kladen na emoce a snahu dojmout. Ale v každém případě doporučuju a přece poctivé 4 hvězdičky jsou taky hodně dobré hodnocení. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Plné emocí a keltských mýtů, zabalené v prosté, a přesto působivé animaci, doprovázené mystickou hudbou. Po stránce probuzení fantazie je to krásné, jen ten mozek necita pořád všechno kazí, nutí pokládat otázky, jako kde vlastně maminka celou dobu byla, proč že nemůže zůstat, jak to vůbec přišlo, že Saorise je způli po mamince a Ben nikoli a tak dále. A sovy už zase nejsou tím, čím se zdají být. Přesto se teď spokojeně usmívám a přehrávám si v hlavě onu píseň. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohohle skvělého počinu mi bylo tak nějak strašně hezky u srdce, zdroj emocí a tvůrčí fantazie je zde nevyčerpatelný. K tomu ta kásná hudba a hrozně roztomilá animace. Konečně jsem viděl zase animovaný film, který je trošku odlišný od běžné produkce, dokáže nadchnout diváka každého věku,zavede vás do tak krásného a jiného světa než ten ve kterém žijeme, je prostě tak jednoduše křehký, citlivý a krásný.Během filmu se zcela zasníte, přestanete vnímat věci okolo a rázem jsou tu závěrečné titulky a vaše cesta plná snění, fantazie, emocí a jiných světů je u konce. Rozhodně na ní, ale jen tak nezapomenete. Já teda rozhodně ne, a pánům tvůrcům za ní převelice děkuji. P.S. Film si pusťe v opravdovém klidu a nejlépe večer. Je opravdu potřeba si ho užít a vžít se do něho. Jinak se připravíte o zážitek.:-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (16)

  • Úvod filmu je zasazen do roku 1981, zbytek děje se odehrává na konci října 1987, v době, kdy bylo režisérovi Tommovi Mooreovi 10 let, stejně jako Benovi. (Wolffram)
  • Ve filmu lze několikrát spatřit pro Irsko ikonickou hurlingovou pálku, například v Benově pokoji nebo v úkrytu Luga a jeho kapely. Hurling je irský národní sport. (Wolffram)
  • Podle Benovy mapy leží maják poblíž hory Ben Bulben, která se nachází kousek od města Sligo na severozápadním pobřeží. Když tedy babička veze děti do Dublinu, přejede celý ostrov napříč. (Wolffram)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno