Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Unikátní seriál koncertních provedení všech alb oblíbené skupiny... V letech 2011 až 2012 uspořádala skupina Olympic sérii deseti koncertů, na kterých si připomněla klíčová alba ze své dlouholeté existence. Počátky se datují v roce 1968 prvním a hned velmi úspěšným albem Želva. Pak následují další – Pták Rosomák, Prázdniny na Zemi, Laboratoř ... až po 17. album Sopka. Kapela koncerty odehrála v tehdejší sestavě Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Milan Peroutka a na několika koncertech se objevili i hosté Pavel Chrastina, Ladislav Klein, Jiří Korn a další. Vznikl tak unikátní projekt, který připomněl některé i méně hrané skladby, ale vždy zazněly i obecně známé hity z toho kterého období. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že deset půlhodinových dílů na procházku historií Olympiku bohatě stačí. Bohužel nestačí, ani zdaleka. Ano, je vidět, že koncerty v Malostranské besedě měly skvělou atmosféru, lidé byli uvolnění a kapela se velmi dobře bavila, jenže jejich sestříhání není ani tak kosmetická, jako spíše řeznická práce a na ty nejzajímavější písně, které Olympic už nehraje a o nichž tento cyklus byl především, se často nedostane. Záznam je navíc lajdácký i v tom, že vůbec nepředstavuje hosty, a tak se například v prvním dílu na pódiu zčistajasna objeví Ladislav Klein, zazpívá Vzpomínku plíživou a zase zmizí, aniž by o něm kdokoliv cokoliv řekl, aniž by ho představil titulek... Pavel Chrastina ve druhém dílu totéž. Když pak Petr Janda před představováním kapely prohodí, že o hostech toho nakecal dost, je to tak nějak na hlavu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Je super, ze se Olympicu podarilo relativne nove odzpivat vetsinu sve tvorby. Aby byl tento serial opravdu unikatni, jak uvadi CT, mel by obsahovat i nejaka fakta, rozhovory, archivni zabery... Sice nam po Olympicu zustane pekna pamatka, ale jako dokument zustal jen na puli cesty. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Unikátní projekt, Unikátní seriál?? Pouze sestřihy z koncertů, které se uskutečnily v pražské Malostranské besedě 2011-12 a na každém z nich zazněly písničky z jednotlivých alb z těch let. Když už se na čt pustili do takového projektu, který má mapovat 50letou existenci skupiny uvítal bych i nějaký ten archív. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Olympic...kontroverzní kapela.Pro mě nejlepší album Prázdniny na Zemi, jinak raná alba jsou z dnešního pohledu hudebně skvělá, s texty je to podstatně horší.Když to srovnám s Matadors, Rebels, Blue Effect, Framus Five, je Olympic na tom dost špatně.Přesto by si kapela zasloužila lepší prezentaci, tento dokument se moc nepovedl. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé, texty a hudba se neomrzí, ale také si myslím, že kapela kalibru Olympicu zasluhuje jinou formu dokumentu než pouhé písničkové pásmo, ale což, pánům to jde stále skvěle a navíc playback jim opravdu nic neříká. 70% ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně a střihově ne příliš zdařilý záznam koncertů v Malostranské besedě, kdy hrál Olympic ještě v sestavě Petr Janda, Milan Broum, Milan Peroutka a Jiří Valenta, podle mě asi nejlepší sestava. Akorát nevím ze kdy, určitě ne 2016, protože Milan Peroutka bohužel zemřel už 2013. Nutno říct, já bych tam rád viděl i další songy, co už se nehrají, ale i tak výběr byl celkem slušný. Moje nej období jsou samozřejmě 86-87 a 88-90. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Olympic - procházka historií DVD 1 Seznam skladeb a autoři DVD 1. Mary - (Petr Janda/František Ringo Čech) 2. Jen bůh ví - (Petr Janda/Pavel Chrastina) 3. O půlnoci - (Petr Janda/Pavel Chrastina) 4. Ikarus blues - (Ladislav Klein/Zdeněk Rytíř) 5. Elixír - (Petr Janda/Zdeněk Rytíř) 6. Anděl - (Petr Janda/Zdeněk Rytíř) 7. Stará láhev - Petr Janda/Václav Fischer) 8. Únos - (Petr Janda/Zdeněk Rytíř) 9. Ty slzy dávno vpila tráva - (Petr Janda/Zdeněk Borovec) 10. Nejsem sám - (Petr Janda/Zdeněk Borovec) 11. Vzdálenosti - (Petr Janda/Zdeněk Rytíř) 12. Pohlazení skoro jako láska - (Petr Janda/Zdeněk Rytíř) 13. Tak se půlím - (Petr Janda/Pavel Vrba) 14. Můj klid - (Petr Janda/Pavel Vrba) 15. Proč zrovna ty - (Petr Janda/Pavel Vrba) 16. Když ti svítí zelená - (Petr Janda/Miroslav Černý) 17. Krása dýmů - (Petr Janda/Pavel Vrba) 18. Rozhod jsem se - (Petr Janda/Petr Janda) 19. Pár černejch bot - (Petr Janda/Petr Janda) 20. Nymfy - (Petr Janda/Aleš Brichta) 21. Už - (Petr Janda/Petr Janda) BONUS Marathón - (Petr Janda/Jiří Oulík) ()

Reklama

Reklama