Reklama

Reklama

Lekce

Trailer

Obsahy(1)

Naděžda pracuje jako učitelka na malém bulharském městě. Je nespokojená v práci i ve svém osobním životě. Když ve škole dojde k drobné krádeži, rozhodně se svým žákům dát malou lekci z morálky, v níž sama neotřesitelně věří. Její víru ale podrobí tvrdému testu dluh nezodpovědného manžela, který Naděždinu existenci změní v houževnatý zápas s jediným cílem – zachránit rodinu. Překážky jsou ale tak velké, že k jejich překonání bude nejspíš nutné morálku upozadit. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo za to může? A nebo: kdo za o může nejvíc? Manžel, banka, lichvář, otec či jeho milenka? Nebo snad ona sama?.. Juxtapozice peněz ukradených ve třídě a peněž ukradených v bance, je asi nejlepším momentem filmu. Druhým je inspirace dětskou pistolkou, kterou by sotva zastrašila vyděrace, tak na co ji má ukrytou v kabelce?... Strach z půjček a jejich vymahačů se asi neomezuje jen na naše nejbližší okolí. Tisíce bezdomovců to dosvědčí? ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ale áno, dalo sa na to pozerať, žena učiteľka, milujúca (až veľmi) nielen svoju prácu ale aj rodinu, nepostrehla pomery finančné doma ... a tak to dopadlo .. prostredie a vzťahy polície a podsvetia mi čosi pripomínalo, blízke asi všade, radšej nebudem písať ... veď kdožehovie, kto toto tu všetko sleduje :D ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma s civilným vyznením, ktorá rieši strastiplnú cestu za záchranou jednej učiteľky. Tá sa dostala nie vlastnou vinou do dlhovej pasce. Pritom stačilo tak málo, ospravedlniť sa... Škoda toho rozprávkového cukríkového konca, chcelo to niečo reálnejšie, ale na druhú stranu, dejová linka bola vťahujúca a dobre sa na to pozeralo. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tolik smůly najednou, ale ano, může se to stát. Učitelka angličtiny na základní škole má totálně neschopného manžela a kvůli němu rodině hrozí, že přijdou o dům. Naďa má svou hrdost a jsou hranice, které není ochotna překročit ani za cenu, že manželův dluh nesplatí. Jenže hrdost je jedna věc a stále reálnější hrozba, že exekutoři vyženou rodinu s malou dcerou na ulici, věc druhá. Pak jde i hrdost stranou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tu perfektne sedí "za málo peňazí veľa muziky". Film stál len necelých 14 000 dolárov, čo pri iných nestačí ani na zaplatenie jedného dňa hlavnému hercovi. A predsa sme tu dostali veľmi veľa. Silný príbeh, ani moment nudy, všetko to rýchlo plynie, prídu situácie, kedy sa skoro naštvete, inde súcitíte a podvedome držíte hlavnej hrdinke palce. A Nadežda sa tu musí v prekérnej životnej situácii potýkať s morálnymi dilemami aj niekoľkokrát za deň. Film je intenzívny a vlastne aj znepokojujúci, pretože určite odkazuje aj na bežné bulharské reálie. Najviac ma pobavil výrok majiteľa záložne, odporného úžerníka: "Keby neexistovali nepredvídateľné okolnosti, zdochol by som od hladu." ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme nie je použitá žiadna hudba. (giaruj)

Reklama

Reklama