Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Parádně natočené, skvěle zahrané a bezvadně ozvučené nic. Atmosférická pomalá rádoby lynčovina, která si hraje na něco, co opravdu není. Ve 43. minutě (taťka ukáže fotku dcery v restauraci) se dozvíte pointu filmu a pak už je to jenom bezbřehá nuda. Nic netuše jsem dokoukal až do konce, abych zjistil, že se jen potvrdilo to, co bylo zřejmé už v polovině filmu. Věnovat natočení scénáře, který se vejde na 3 řádky, takové filmové usilí, to chce opravdu koule. Dvě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred plánovaným pozretím Gretel a Hansel som sa chcel bližšie oboznámiť s režijnou kariérou Oza Perkinsa a začínam tak s February. Ide o veľmi pomalý psychologický horor, ktorý sa snaží byť autorský, čo berte tak, že nebude na vás pôsobiť ani klasicky artovo, ani klasicky mainstreamovo, alebo ako niečo od Blumhouse. February je skrátka svojská záležitosť a od potencionálnych fanúšikov Perkins vyžaduje, že ide o priaznivcov pomalého spôsobu rozprávania. Hodnotenie je zatiaľ predbežné, okamžite po skončení filmu som mal chuť si ho pozrieť znova a v najbližšej dobe, možno až po očakávanej novinke, tak aj zrejme učiním. Samozrejme ide o nejaké tie metafory a zrkadlá vzťahov v modernej spoločnosti zabalené v hororovom háve, to ale snáď ani netreba dodávať. Zatiaľ 70% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

February je docela pěkně natočeným posedlostním hororem, který se ale bohužel tváří víc originálně, než ve skutečnosti je. Prostředí dívčího internátu není ničím novým, což by až tak nevadilo, no v tomto podání bohužel není ničím přínosným. Je pravda, že o klasickým vymítačským hororu lze mluvit jen stěží, pokus o mindfuck zápletku, která vyžaduje zapojení mozku se cení, ale kompaktně působí celý film malinko prázdně a laxně, což prokrvený závěr supluje jen částečně. Herečky jsou fajn. Průměr. 60% ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Horor to vskutku je, ale trochu jinak, než asi tvůrci chtěli. Je to především neskutečná nuda, která sice trvá hodinu a půl, ale měl jsem pocit, že to sleduju jednou tak dlouho. Už dlouho se mi nestalo, že bych na film koukal po částech 3 dny. Film je to možná chytrý nebo minimálně promyšlený, ale je tak chaoticky a nepříjemně vyprávěný, že shazoval jakoukoli snahu mu porozumět. Až na posledních několik minut naprosto bez atmosféry, plný divných střihů a nevím, zda to bylo kopií nebo kamerou, je to celé příšerně tmavé a nepřehledné. Wannabe art. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je tady parádní. Temná, zlá a na intenzitě jí dodává i zvukový doprovod, který je minimální, nebo vůbec žádný. Téma samo o sobě není nijak zvlášť objevné. Dvě holky a dvě vychovatelky na osamělém internátu a jednu z chovankyň posedne démon. Ale netradiční forma dodává filmu na originalitě a hlavně je tu ještě vedlejší linie, která nutí diváka zapojit mozek. K hercům nemám výhrady a nedá se nevyzdvihnout výkon Kiernan Shipky, která byla skvělá. Jediné, co kazí celkový dojem, je až příliš dlouhé čekání na nějaký posun v ději. Půlka filmu se jenom atmosférou utáhnout nedala. Ale i tak se jedná o nadprůměr. Doufám, že Perkins tuhle vysoko nasazenou laťku v budoucnu ještě překoná. 75% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama