Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času to bola taká príšerná blbosť, že som mal chuť vykašlať sa na to a ísť spať, ale priateľka ma presvedčila aby sme film dopozerali. Pointa February bola rovnako blbá ako snímok samotný. Dialógy nič nevypovedajúce a zdĺhavé. Ale jednu hviezdu dávam za herecký výkon Emmy Roberts a miestami naozaj mrazivú atmosféru (telefonát), za ktorú možno vďačiť najmä skvelému hodobnému podmazu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hodinu sa atmosféra neznesiteľne šponuje ako balkónová šnúra na vešanie opratého oblečenia. Potom sa „to“ konečne rozbehne a začne to byť riadne drsné. Na konci však, obávam sa, ostáva neakceptovateľné množstvo otázok bez odpovedí, pričom, a aj toho sa obávam, viacerí diváci nepochopia, čo presne sa v tomto filme vlastne dialo resp. prečo a zrejme im unikne zmysel viacerých scén. To by sa mohlo pri repríze napraviť, ale ruku na krucifix – koľkí z nás, unudení už počas premiéry, na to budú mať náladu? Ináč, režisér si v Psycho 2 zahral malého Normana Batesa, ehm. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrdilo, že když má filmař potřebu vyprávět nelineárně, s časovými skoky a jakoby fakt divnými scénami, které se sem tam ani nepokusí vysvětlit, a přitom používá zpomalenou kameru na zcela zbytečné záběry třeba chůze alejí, a dokonce občas nahodí jakoby divný střih, tak že většinou neumí vyprávět lineárně a kdyby tak učinil, vylezou všechny nelogičnosti a mouchy celého jeho skvělého projektu. Navíc tady si autor nebyl jistý, jestli chce vyprávět v psychologizující rovině, hororové, slasherové, protikatolické, stockholmského syndromu, případně jen chce vykrást Omen, Anděla smrti (Fallen) nebo Shining. A ten konec mi fakt při znalosti jiných a lepších (a dokonce lineárně vyprávěných bez divných střihů) hororů nepřijde nijak objevný a spíše zklame. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi zase nezbývá než škatulkovat, protože lepší charakteristika než "lynchovina" mě u February opravdu nenapadá... A co že má tedy s Lynchem společného? Pomalý, bizarní, spíš surreálný než horrorový děj, zneklidňující až zlověstnou hudbu, málomluvné, prapodivné a absurdní dialogy... No takže snad není divu, že mi film svou atmosférou neustále připomínal Lost Highway, nebo Mulholland Drive. Pointa už je sice nelynchovská a horrorově všední, zato podaná nevšedním způsobem. Nádherný film, ponurý, skličující, těžkomyslný, tedy přesně takový, jaké mám rád. Lahůdkový zážitek! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další z filmů pro náročnější diváky, který krásně buduje atmosféru po celou dobu filmu a ke konci zasáhne s takovým zvratem a krvákem, že si člověk říká, jestli to je stejný film. Zdánlivě 3 spolu nesouvisející dívky a jejich příběhy, které do sebe na konci hezky zapadnou, odlišná a zajímavá kamera, která působí místy trochu béčkově (což filmu prospívá), a prostředí katolické školy - dokupy to dává svižné, temné psychologické drama, které tady delší dobu nebylo. Plusem je taky pojetí posedlosti démonem jako vedlejší téma, narozdíl od mainstreamových possession hororů. Za mě příjemné překvapení a klidně filmu za snahu přilepším ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama