Reklama

Reklama

Zatracená noční dřina

  • Česko Nikdy není pozdě (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V malém bistru se nad ránem setkává skupinka mladých lidí, kteří slouží noční šichty. Sean dělá lapiducha v nemocnici, Jodie pracuje u pásu, Lenny v telefonní centrále a Vincent jako skladník v obchodním domě. Všichni mají oprávněný pocit, že vedou zbytečný život plný nudy, ale nevědí, jak z toho ven. I lásky, které prožívají, jsou tak trochu bezvýchodné, a vlastně ani nevědí, zda se společné posezení u skleničky nebo nad pizzou dá nazvat přátelstvím. Vźdyť se téměř neznají! Neplánovaná nevěra však zamotá vzájemné vztahy natolik, že všichni čtyři musí vystoupit z ulity, v níž se skrývají před životem. Někdy je totiž třeba začít věci řešit a ne před nimi utíkat. (spiegelman)

(více)

Recenze (47)

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Jak uz tady bylo hodnekrat receno, spojitost mezi Trainspottingem a Human Trafic je opravdu nulova ale zato film spada do kolonky "nezavisly", coz muzu. Nic hrozneho, nic nudneho, zadne bezduche kecy o nicem. Velmi slusny stred. Zatim mam jen nocni parby a ne nocni praci, tak doufam, ze to tak zustane i nadale. Nocni a porad je ke zblbnuti. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Relativně originální nápad - čtveřice mladých lidí, pracujících noční směny se pravidelně setkává v baru a řeší problémy svého podivného života. Ok, proč ne. Bohužel film není vůbec ničím zvláštní - scény víceméně nic neřeší, vyprávění nemá dynamiku a především chybí nadhled a vtipnost. Z filmu o problémech mladých lidí se tak bohužel stala nepřesvědčivá nuda zobrazující život několika nespokojených pracujích. A rozhodně tomu nepřidává ani celkově nudná vizuální realizace... ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi to vrylo do paměti. Tohle je originální nápad, někteří lidé zkrátka pracují v noci. Je to jedna z možností jak vyčnívat z davu, jak do něho nezapadnout, jak se od něho odlišovat. A tahle varianta mi nepřipadá vůbec spatná. Práce v noci má něco do sebe. Jak jsem sám letos zakusil. Jistě po ránu jde člověk z práce s trochu otupělými smysly, ale co. Taky mi to něco říká, parta lidí, která si povídá o všem možném, na první pohled to vypadá jako by to byli dobří přátelé, ale asi to tak horké s tím přátelstvím nebude. Když se neznají ani jménem. Pak mě taky zaujala ta podivnost vztahu hlavního hrdiny a jeho přítelkyně. Nevidět jí tak dlouho a při tom s ním sdílet stejný byt, páni to je vztah. Jo a závěr také nebyl k zahození. Taková hodně zajímavá a zvláštní komedie, rád bych se na ní podíval znova. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jako notorický nespavec vím, že noc je jako stvořená pro přemítání o smyslu života, rekapitulaci osobních (ne)úspěchů a zároveň trochu náměsíčný nadhled nad tím vším. Hrdinové tohoto filmu se takhle noc co noc scházejí nad kafem, analyzují události svého života a navzájem neznají ani svá příjmení. To je trochu jako z mého života a proto mám ten film rád. A teď řeknu kacířskou větu: mám ho dokonce o něco radši než Ztraceno v překladu na stejné téma. Tak, je to venku. 80% ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Čtyři pracovníci, čtyři různé životy a přesto mají něco společného. Noční směna v práci mění jejich život v poflakování se po barech, přemýšlením o tom, kde by mohli být kdyby neměli zrovna práci. Tahle komedie splňuje přesně požadavky na zábavu, která neurazí, ale zároveň zase tolik nenadchne. Zasloužená tří hvězda... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Většina scén byla natočena ve skotském Glasgow, tunel na konci filmu vede pod řekou Clyde. (Marek#33)

Reklama

Reklama