Reklama

Reklama

Recenze (6)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Inspector Wears Skirts nikdy nechybí v přehledu nejslavnějších "girls with guns" filmů, a tak jsem byl potěšen, když jsem ho konečně uzmul jednomu kolegovi a mohl omrknout jeho kvality (filmu, ne kolegy ;). Hongkongská variace na Policejní akademii s nejhezčími herečkami své doby + nějaký ten západní import (Cynthia Rothrock a Jeffrey Falcon) k tomu, to nezní špatně. Jackie na filmu dělal coby choreograf akčních scén (ve filmu totiž hrál mj. i Mars a tak bral Jackie tuhle fušku jako službičku kamarádovi), režíroval Wellson Chin (naposledy Vampire Hunters) a je to docela vidět, protože film je nejsilnější právě v místech, kdy se ke kormidlu dostane Chan. Ten umí využít kaskadérské kousky i zkušenosti herců (paradoxně však nejlépe bojují Cynthia a Jeffrey, hongkongské obsazení sestává především z hezounů a hezounek z TVB, něžné výjimky, které si posléze proklestily cestu do akčního žánru by se daly spočítat na prstech jedné ruky). Jenže se tu bojuje málo a Jeffrey i Cynthia se na plátně objeví všehovšudy tak patnáct minut, pro zbytek podívané budete muset akci oželet (i když pár solidních stuntů se skrývá ve výcvikové sekci, stačí jen pozorně koukat) a spokojit se s feminizovanou Policejní akademií, tj. trochou humoru, trochou romantiky a spoustou klišé. Je až trestuhodné s jakou samozřejmostí se podařilo režisérovi promarnit tak zajímavé obsazení, pokud máte rádi filmy podobné Policejní akademii, zřejmě vám to tak moc nepřijde, ale bohužel - všechno je tu tak nějak stejné a kopírák amerických vzorů je nepřehlédnutelný (a navíc občas i dost neobratný - téma zhrzelé lásky není vůbec dohráno do nějaké pointy, stejně jako epizodka "jsem ošklivka a nikdo mě nemá rád". Wellson Chin přebíhá od gagu ke gagu, ale jaksi zapomíná dávat věci do souvislostí). Není to zdaleka jediný případ, kdy si hongkongský film něco okatě půjčuje od zámořských sousedů, ale problém Inspector Wears Skirts je, že nějaká protihodnota se tu hledá zatraceně těžko. Svérázné metody výcviku a laškování Stanleyho Funga se Sibelle Hu, to je trochu málo na akční klasiku, takže nějak nechápu, čím že si to tenhle snímek vysloužil tři pokračování. Ale počkat, vlastně to chápu - Wellson v jedničce slibné téma zadusil natolik, že musel natočit další tři díly (podle recenzí stejně průměrné)... Nevytahujte kapesníky, tak hrozivé to zase není. Když pominu neustále meldování o tom, že trénovaná superžena rozseká na cucky celý autobus Schwarzeneggerů, zbývá tu ještě docela dost legrace nebo alespoň "divných" scén (mužská speciální jednotka v tanečním čísle ala Elvis Presley, opičí styl Jeffreyho Falcona) a když už nic, poslouží Inspector Wears Skirts jako akční náhrada za finále Miss Hong Kong ´88. A to není špatná vizitka, pomineme-li že s jiným režisérem (Sammo, kdes byl?) to mohla být oči vypalující stovková záležitost. Inu, není každý den posvícení. 50% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rothrock vs. ninjové. Hned úvodní scéna při nátačení nějakého filmu mě dostala,energická a silná. Cynthia tu nosí obrovskej revorver,že takovej neměl snad ani Drsný Harry a,že to s ním ona umí,dokáže klidně odkopnout odjištěný granát a zase tu nepoužívá kaskadéry a,že nechat si vedle sebe vybouchnout granát,tedy určitě to nebyl skutečný granát,přesto to byla solidní pecka je bezva. Neuběhne ani pět minut a je tu boj. Skvělá scéna je,kdy Cynthia s nějakou jinou policistkou zachytí padajícího ninju lany,ten se dostane na nějakej tenký sloup a odjištěné granáty co má v rukách mu vybouchnou. Člověk by čekal,že jsem odvařenej jen z úvodních pěti minut,tak,že film bude pokračovat stejně nabitě,ale né. Cynthia se tu nějak objeví a pak zas zmizí na nějakou delší dobu. Ale,když se objeví tak jako krásný blesk z čistého nebe. A výcvik policistek zvládá skvěle a je s ní skvělá učitelka,škoda,že jsem takovou neměl na zákldace. Než se bojovná legenda zas objeví máme tu výcvik policistek a více než na tréninkové metody se tu dbá na celkový jejich přístup,jak si rozumí,dobře známý čínský humor. A,když s nimi cvičí také policisté tak se dá s dějem více pracovat. Takže víc než na 40 minut tu Cynthi nemáme,objeví se tedy jen začátku,aby se neřeklo. Nebo výte jak se dá hrát kámen,nůžky,papír? Mám kámen a ty nůžky a tak ti dám facku a není to špatná hra pokuď nedojde na toho,kdo celou dobu fackoval. Ženské osazenstvo policistek bylo vybráno skvěle,jsou hezké a boje zvládají dobře. Tady se dostáváme k samotné choregrafii bojových scén. Než se k nějaké dostaneme je zdařilá. O takových filmech takzvaných HK akcí těžko posuzuji choreografii,protože oni jí měli vždycky silnou a tady je taky velmi dobrá,nejlepší je opět Cynthia Rothrock. A ke konci se konečně objeví Jeffrey Falcon v dobré kondici,ostatně,kdy jí neměl,že? Film prakticky nemá žádný děj nebo přímou zápletku. Policistky se cvičí,pak jsou na nějaké přehlídce náhrdelníků a tak podobně. Právě tady nastupu je Jeffrey Falcon a je tu loupež. Závěrečný souboj je dobře zpracován a během titulků tu máme nepodařené záběry z natáčení. Ve výsledku tu máme lehce nadprůměrný film,ale díky asistenci Cynthie Rothrock je pro mě za pět hvězd. A galerii a plakát jsem nahodil já. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cynthia Rorthrock tuna sefuje zenskym - asi policajtkam. Skoda, ze u komedii chlapi vzdy mali navrch, tuna sa zeny snazia, snazia, ale proste ten humor nejde ...... nadpriemer dam aspon za slusnu cholerografiu kung fu subojov . 71 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taká ženská policajná akadémia v ktorej sledujeme výcvik kadetiek špeciálneho komanda. Ale bez chlapov by sa film nezaobišiel a tak počas výcviku neustále súperia s mužským komandom, ktoré sa počas voľna snažia zbaliť. Je to celkom vtipné, ale komediálnych scén mohlo byť vo filme oveľa viac. V hereckom obsadení je síce množstvo pekných žien, ale keďže sa má jednať v prvom rade o komédiu, tak sa ukazuje, že vtipných komičiek zase toľko ako chlapov nie je. Strelená smoliarka Sandra Ng to sama proste neutiahne. A ostatné ženy tu sú len na okrasu. Dejové linky jednotlivých postáv sú tak chabé, že sa mi väčšina tých krások plietla. Výraznejšia je ešte Sibelle Hu ako hlavná inštruktorka, ktorú sa snaží zbaliť Stanley Fung. A potom Cynthia Rothrock, ktorá sa ale objaví len v úvodnej a záverečnej akcii. Akčné scény sa našťastie vydarili. Už z obsadenia mužského tímu zloženého z top kaskadérov z Jackieho stunt teamu je jasné, že keď dôjde na bitky, tak to bude stáť za to a fakt stojí. Parádne kontaktné a tvrdé údery zvýraznené pomocnými lanami, takže súper po kope neraz odletí do vedľajšej miestnosti. Ale vyzerá to pôsobivo. Sem tam je to okorenené neskutočným skokom alebo pádom z veľkej výšky. No a hlavný záporák blonďák Jeff Falcon tu predvedie neskutočné kúsky pri ktorých dá komandu najprv riadne na frak a potom si to dosť bolestivo odskáče. Keby sa humorné scény z prostrednej časti vyrovnali bitkám, tak sa jedná o výnimočnú akčnú komédiu. Takto je to len priemer so skvelými bitkami. 6/10. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama