Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám jedinou otázku k tomuto filmu: O čem, že to vlastně bylo? Celý film se neděje nic jiného, než je postavy neustále o něčem diskutují, většinou o nesmyslech a nic se neděje. Jedná se o naprosto zbytečný film, ve kterém to zachraňuje pouhý Woody Harrelson, ale i pro něj to musela být zbytečná práce. Konec by měl být epický, plný střílení a akce, takhle si westerny představuji, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. Bezprostredne po pozretí som bol rozhodnutý hodnotiť čistým priemerom, no po čase ako sa mi snímok uležal v hlave dávam slabší nadpriemer, pretože ani poriadne neviem prečo, ale stále musím naň myslieť a v duchu si prehrávať niektoré scény. Pritom sa tu toho až tak veľa neudialo a dej sa často vliekol ako trojdňový chrípkový sopeľ. Možno veľkú časť tohto neurčitého a rozporuplného pocitu z filmu má na svedomí Woody Harrelson, ktorý ako už je jeho štandardom aj v tomto prípade zahral charizmaticky a film výrazne potiahol, vôbec sa tým ženám nečudujem, že sa dali tak zblbnúť. Preto kto nemáte radi tohto herca, film ani nepozerajte. 70/100 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi až neskutečné, jak moc se tu Woody Harrelson podobá Michaelovi Berrymanovi, a to nemyslím jako urážku ani vůči jednomu z nich. Co víc mě ale dostalo to pomalé tempo tohohle parádního westernu, parádního hlavně proto, že na klasické téma pomsty/honu na člověka, je nabaleno něco relativně nového. Funguje to a jen se potvrzuje, že western má po roce 2010 zase zelenou. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Milý fando westernového žánru, pokud zvolíš tento film, něco zažiješ. Krom dvou sympaťáků hlavních hrdinů a hrdinky, zažiješ necelé dvě hodiny opravdu nevšedního zážitku. V první polovině filmu a to prosím doslova tě film totálně ukolíbá. Drama střídá drama, věčné tlachání a jakýsi pokus o ztvárnění možného i nemožného filmového umění, hraničící s artem. Do toho všeho film obsahuje neskutečně na western nudnou hudební vložku, která při puštění filmu v nočních hodinách spolehlivě přinutí sledovače zavřít oči a nechtít je již více otevřít. Suma sumárum z těží dvě hvězdice. Ovšem pak přijde na řadu druhá půlka, odhalení záporáka Woodyho a jeho rasistických sklonů a jde se do akce. V tu chvíli se dostávají na řadu kolty a opakovačky a o akci přestane být nouze. Finální duel mezi oběma herci je vyloženě lahůdka alespoň co se týče natočených westernů v tomto století, moc jsem si to užil 4-5 hvězdic. Suma sumárum celý film jako celek lepší průměr. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

S lepším scenárom a podstatne lepšou réžiu z toho mohla byť celkom pecka, niečo ako The Master na Divokom západe. Ten nápad s nahradením tradičného zlého rančera vodcom náboženskej sekty je fajn, ale príbeh ho vôbec nevyťaží a po hodine sa snahy o psychologický thriller zvrhnú na celkom obyčajné westernové klišé. Nič proti nemu, aspoň to chytí dynamiku v nečakane krvavej finálnej prestrelke, ale tento film mal vyššie ambície. V miernom nadpriemere to drží iba tradične skvelý Woody. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama