Reklama

Reklama

Jak vlci mění tok řek

(festivalový název)
  • USA How Wolves Change Rivers
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2014, 5 min

Režie:

George Monbiot

Scénář:

George Monbiot

Kamera:

Charley Voorhis

Hrají:

George Monbiot (vypravěč)

Obsahy(1)

Keď sa vlci po takmer sedemdesiatich rokoch znovu vrátili do Yellowstonského národného parku, došlo k významnej "trofickej kaskáde". Čo je trofická kaskáda a ako presne môžu vlci zmeniť tok rieky? George Monbiot v krátkom dokumente How Wolves Change Rivers odpovedá na tieto otázky. (figliar)

Recenze (17)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Krátke ale aj tak proste super. Vlkov mám naozaj veľmi rada a to, že vlci dokážu ovplyvniť tok riek by ma nikdy nenapadlo. Navyše sú vlastne dosť dôležití čo by si mnohí mohli uvedomiť. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně psycho video. Tomuhle bych vážně snad ani nevěřil, jak je to všechno v té přírodě propojené. :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, jak jsou jednotlivá zvířata, rostliny a celkově složky přírody okolo nás navzájem propojeny, o čemž vypráví tato solidně natočená a obohacující pětiminutová jednohubka, která disponuje krásnými záběry a myšlenkou. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po chvíli, čo sa iba vymenovávalo, čo všetko vlky priniesli som si už začínal myslieť, že sa nedozviem ako, no prišlo aj k tomu, takže informačne skvelé a udrží to podľa mňa aj pozornosť netrpezlivých. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Boh ( príroda ) si to zariadila dobre. Akurát to evolučne dokonalé zviera to ... ( tu sa to našťastie dokázalo vrátiť do normálnych kolají ) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* hezký a bohužel nenápadný kraťas o tom, jak funguje ekosystém. Málokdo už zná a chápe souvislosti, tak tohle je jeden názorný příklad. A těším se, že se vrátí vlci i do našich končin a nevadilo by mě to, i když chováme ovce. Člověk jako pán tvorstva funguje jen pokud používá rozum. Dávám plný počet a doporučuji. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Vlci mě odjakživa fascinovali. Už od malička jsem je milovala a má láska k nim spolu s věkem jenom rostla. Toto by mě ani v tom nejšílenějším snu o nich (a že jsem jich měla dost!) rozhodně nenapadlo. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Kúpiť veľkú FullHD TV, stiahnuť žalúzie a kochať sa. Za 5 minút sa dozviete o prírode viac, ako na celej základnej škole. ()

Teobea 

všechny recenze uživatele

Jak Kryštof zpívá ve své písni: ,,Všechno se vším souvisí.” Krásný snímek s moc povedeným komentářem, který dokazuje, ze složitost a provázanost stvoření je lidským rozumem nepochopitelná. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Päť minútová ukážka toho, prečo považujem vlka za jednoho z najviac nedocenených zástupcov živočíšnej ríše, so stále pomerne zlou reputáciou, no zároveň i za môjho vôbec najobľúbenejšieho. ()

Reklama

Reklama